reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

dla mnie też ten 30ty tydzień jakiś taki mało bezpieczny, jeszcze pewnie się nie czuje. Czekam na 34ty z utęsknieniem i mam nadzieję, że wtedy odetchnę :)

ziemniaczek co do szwu czy pessara to z tego co czytałam to w razie skurczy porodowych pessar Ci się zsunie z szyjki,a szew ją może rozerwać i tutaj czyha niebezpieczeństwo. Ale u mnie w szpitalu np. też zakładają szwy jak coś. Pessar nie jest na nfz i może dlatego?

reklama
Ale można kupić i wtedy założą ale o tak odradzaja. Moja siostra kupiła ale założyli jej nie chętnie, zrobiła mała awanturę.

Mi w szpitalu założyli pessar za free. W innym wcześniej też planowali i tez za darmo, ale szyjka im wyszła dłuższa niż 2,5 cm i zrezygnowali, bo zakłada się zazwyczaj na szyjkę poniżej 2,5.

Hope a co tam u Ciebie? Skończyłas juz 37 TC czy w tym tygodniu skonczysz? A może mały jest juz na świecie? :)

Dzisiaj jak wychodziłam ze szpitala to też miała wyjść dziewczyna która brała sterydy na płuca i miała bardzo krótka szyjke miała dzisiaj wyjść ale po usg szyjki lekarz kazał jej zostać i miała sobie kupić pessar sama.Ja też dobie kupiłam zapłaciłam 150 zł.

Kończę 29 i nie mam nic założonego :) zobaczymy co będzie dalej bo niestety brzuch stawia się co raz częściej i co raz mocniej...

Z tymi pessarami to zależy od szpitala, bo w niektórych jest za darmo, ale to w mniejszości, a w niektórych trzeba sobie samemu kupić. Jak byłam na podaniu sterydów w jeszcze innym to tam też trzeba było sobie kupić ;)

reklama
Ali
Mi też się brzuch stawia. Jak chodzę to zawsze jest jak kamień. Codziennie jest twardy. Jak leżę to jest twardy ale czasami. A dzisiaj to mnie lapaly skurcze w pochwie ale nie wiem czy to są skurcze ale trochę bolało. Mam taką schize że dostanę skurczy i mi ten szew rezerwie. Strach jest o dziecko o szew zawsze coś

Do góry