reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja mam 30 i szyjka się skróciła do 2,5 cm. Mam robić przerwy w chodzeniu co 3 godzinki i leżeć później plackiem przez 1,5 -2. Dwa tyg temu byłam w szpitalu bo dostałam przedwczesnych skurczy. Po tygodniu sie wypisałam. Teraz brzuch mi mało twardnieje ale czasami kłuję. Też tak masz?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Asiek ja na wynik posiewu czekałam niecały tydzień, ale na oddziale czeka się pewnie krócej. W momencie zakładania robili mi drugi raz i był do odebrania po kilku dniach ze szpitala.

Basia ja biorę ten sam zestaw czyli Nospe (niezaleznie od tego czy twardnieje czy nie; teraz już zwykła, ale jak często brzuch sie napinal to nospe max), MagneB6 3x2 i Luteine dopochwowo. Brałam wczesniej podjezykowa, ale słabiej na mnie działała.

Ja dzisiaj chyba za dużo pokręciłam się po domu. W dodatku rozlal mi się sok z buraka na beżowy tapczan co w nerwach sprzątalam, a pozniej zachcialo mi sie arbuza wiec tez troche sie z jego krojeniem nawysilalam i po tym pierwszy raz mnie klulo w dole brzucha co jakiś czas. Teraz polezalam i po dłuższym czasie na szczęście przeszło, ale już więcej nic ciężkiego nie dotykam :/ W ogóle skórę na brzuchu jak chodzę to mam już taka napięta jakby mi zaraz miał eksplodowac, ciekawe co będzie za tydzień - dwa jak dziecko teraz tak szybko przybiera masy...

Ja juz po wizycie, mam skierowanie do szpitala.
ASIEK pytałam o tą bakterie i powiedzial że jak najbardziej trzeba ją leczyć zwłaszcza w ciąży. Na posiew w szpitalu czekam 2 dni.
Wszystko było dobrze więc założyli mi szew ale to było miesiąc temu.
Ja tez unikam siedzenia, kucania i schylania się.

Mimo że szyjka się nie skrocila i ma nadal 1 cm to dał mnie na obserwacje. Mówi że mam tzw lejek i rozwarcie z wewnątrz. Mówił że jest nieciekawie ale jestem dobrej myśli.

Hej ziemniaczkek ja już brałam antybiotyk na tą bakterie i ani jej nie ruszyło mówiłam o tej bakterii w szpitalu mają mi zrobić zwykły mocz ale dzisiaj i tak zanim poszłam do szpitala oddałam mocz na posiew zobaczę wynik jaki będzie. Ziemniaczkek a czemu masz skierowanie do szpitala?

reklama
Do góry