reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja mam 30 i szyjka się skróciła do 2,5 cm. Mam robić przerwy w chodzeniu co 3 godzinki i leżeć później plackiem przez 1,5 -2. Dwa tyg temu byłam w szpitalu bo dostałam przedwczesnych skurczy. Po tygodniu sie wypisałam. Teraz brzuch mi mało twardnieje ale czasami kłuję. Też tak masz?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Asiek ja na wynik posiewu czekałam niecały tydzień, ale na oddziale czeka się pewnie krócej. W momencie zakładania robili mi drugi raz i był do odebrania po kilku dniach ze szpitala.

Basia ja biorę ten sam zestaw czyli Nospe (niezaleznie od tego czy twardnieje czy nie; teraz już zwykła, ale jak często brzuch sie napinal to nospe max), MagneB6 3x2 i Luteine dopochwowo. Brałam wczesniej podjezykowa, ale słabiej na mnie działała.

Ja dzisiaj chyba za dużo pokręciłam się po domu. W dodatku rozlal mi się sok z buraka na beżowy tapczan co w nerwach sprzątalam, a pozniej zachcialo mi sie arbuza wiec tez troche sie z jego krojeniem nawysilalam i po tym pierwszy raz mnie klulo w dole brzucha co jakiś czas. Teraz polezalam i po dłuższym czasie na szczęście przeszło, ale już więcej nic ciężkiego nie dotykam :/ W ogóle skórę na brzuchu jak chodzę to mam już taka napięta jakby mi zaraz miał eksplodowac, ciekawe co będzie za tydzień - dwa jak dziecko teraz tak szybko przybiera masy...

Ja juz po wizycie, mam skierowanie do szpitala.
ASIEK pytałam o tą bakterie i powiedzial że jak najbardziej trzeba ją leczyć zwłaszcza w ciąży. Na posiew w szpitalu czekam 2 dni.
Wszystko było dobrze więc założyli mi szew ale to było miesiąc temu.
Ja tez unikam siedzenia, kucania i schylania się.

Mimo że szyjka się nie skrocila i ma nadal 1 cm to dał mnie na obserwacje. Mówi że mam tzw lejek i rozwarcie z wewnątrz. Mówił że jest nieciekawie ale jestem dobrej myśli.

Hej ziemniaczkek ja już brałam antybiotyk na tą bakterie i ani jej nie ruszyło mówiłam o tej bakterii w szpitalu mają mi zrobić zwykły mocz ale dzisiaj i tak zanim poszłam do szpitala oddałam mocz na posiew zobaczę wynik jaki będzie. Ziemniaczkek a czemu masz skierowanie do szpitala?

reklama
Do góry