reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Asiek trzymaj sie,trzymam kciuki zeby w posiewach nic nie wyszlo i zeby Ci zalozyli pessar i zebys mogla szybciutko do domu wyjsc.

Ja po wizycie w szpitalu, mam takie sobie wiesci bo nie za dobre ale nie jest jeszcze tragicznie.
Szyjka jest na 3,7 tu problemu nie ma, ale mam nisko polozone lozysko z placenta przyklejona do ujscia szyjki macicy, stad te skurcze.Mam bezwzglednie lezec i starac sie jak najdluzej przeciagnac ta ciaze.
Jadnak lekarka powiedziala ze prz tym lozysku w kazdej chwili moze sie cos zdazyc miala na mysli przedwczesny porod.Na dodatek mam problemy ze stolcem bo stal sie wodnisty i w zaden sposob nie moga mi go niczym zmienic, co tez moze byc przyczyna skurczy.
Ze wzgledu na stolec mam zmniejszyc o polowe magnez, sama nie wiem co robic, boje sie ze tylko pogorsze sprawe tym zmniejszeniem magnezu.

Ziemniaczek odezwij sie po wizycie u lekarza?

Cześć dziewczyny. Dokładnie przeczytałam i wiem co u Was. Wszystkie jesteśmy bardzo dzielne. Ja byłam wczoraj na kontroli i przy zwykłym badaniu palpacyjnym lekarz mówi że pessar się trzyma dobrze. Usg nie miałam wiec co z moją szyjką nie wiem a tez mam ten lejek ale pani ginekolog powiedziała że gdyby coś się działo to by to widziała od domu. Mimo to mam leżeć mogę się trochę przejść po domu. Czy wy leżycie plackiem? Czy waszym zdaniem siedzenie w fotelu z nogami do góry tez jest jak leżenie . Mi plecy juz wymiękają szukam innych możliwości niż łóżko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

AsiekD A z jakiego jesteś miasta? Dobrze ze będziesz miała pessar, będziesz się lepiej czuła. Pewnie po założeniu też poczekają 3 dni i Cię wypuszczą. Marluna pewnie lepiej by było jakbyś została w szpitalu.
Ja brałam nospe forte 3 razy dziennie. W szpitalu też dostaję nospe.

Marluna widzisz co z tego że mam szyjke długa jak jest miękka jak galareta i nie utrzyma ciężaru dzidziusia nie skraca się ale się robi rozwarcie wewnętrzne kurcze myślałam że chociaż jedną ciążę będę miała spokojną. Jeden plus jest taki że porobią mi wszystkie badania. Przy takim rozwarcie jak jest to pęcherz płodowy wpukla się w kanał radny i tu już nie ma żartów. Mam tylko nadzieję że posiew wyjdzie ok i będę mogła mieć zalorzony ten pessar

Hope jestem z takiej mieścinki 30 km od Krakowa z Brzeska. Chyba się przejęłam za bardzo tą sytuacją i brzuszek mi się często napina

reklama
Do góry