reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No to witaj w klubie bo w sierpniu mam urodziny i 38 na liczniku ani się nie czuje ani nie wyglądam na ten wiek a nasz synuś to taka mała niespodzianka dla nas. Nawet nie myśl o takich glupotkach jak niepowodzonienie. B

reklama
Nafoczka co Ty mówisz?:) Jestem ciekawa jak będzie wyglądał postęp porodu. Jak to działa, że po zdjęciu szwu od razu zaczynasz rodzić.
Musisz obiecać ze opowiesz o swoim porodzie. Myślę że szybko pójdzie i nie koniecznie w nocy, ale nie długo zobaczysz swoje szczęście! :) Od tej pory cały czas o Tobie myślę i bardzo mocno trzymam kciuki!!!!!

Nafoczka uściśkaj od Nas Maleństwo jak tylko będziesz je miała przy sobie :))

A ja dziś byłam u lekarza, bo mi się coś usrało za przeproszeniem że jest coś nie tak, dziś mialam w nocy znów kłucia a dziś jakoś więcej wydzieliny, albo tak mi się wydawało że jest jej więcej. W każdym razie wsiadam w samochód i jadę. To nic że wizyta za tydzień, czułam że muszę jechać dziś i koniec.
Szyjka zamknięta, ok 4 cm. Jakoś daje radę tym skurczom, nie ma żadnych rozwarć , nawet tego dzióbka o którym pisałam ostatnio. Gin powiedziała że ma ok 4,5 cm nawet.
Z tego szczęścia nie zapytałam nawet ile już mój Maluch waży, widziałam tylko jak śpi z otwartą buźką i Pani mu zdjęcie zrobiła że to takie śmieszne.
Od dziś możecie na mnie mówić Matka Wariatka.

Przez te skurcze bylam jeszcze teraz na badaniu palpacyjnym rozwarcia bo by mnie dali na porodowke ale jeszcze nie rodze choć coś tam mi się sączy :)

asiek ja mam twardnienia od 16 tyg, jutro zaczynam 26 tydzień i szyjka jest w stanie niezmiennym póki co i oby tak zostało. W każdym bądź razie biorę nospę luteinę i magnez i dużo lezę, nie wiem co by było gdybym nie leżała

reklama
Vita dajesz nadzieje ze przy lezeniu szyjka wytrzyma do odpowiedniego momentu.
Tez mam ochote przyspieszyc wizyte, zeby sie troche udpokoic i dowiedziec na czym czlowiek w tym momencie stoi.

Do góry