reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Basia w ktorym tygodniu jestes?Po podaniu sterydow wracasz do domu?Tu podobno jest tak ze po podaniu sterydow tydzien lezy sie w szpitalu?Nie chce nikogo wprowadzac w blad ale tak mi lekarka tlumaczyla na odtatniej wizycie.
Mi maja podac sterydy zaraz po skonczeniu pelnego 24 tygodnia, chociaz sama nie wiem jak bedzie bo moze zmienia zdanie bo czesto im sie to dosc zdaza.

Marluna to że możemy tutaj sobie posmęcić bardzo mi pomaga wczoraj byłam na obiedzie w restauracji bo teściowa miała rocznicę ślubu i już nie chciałam jej odmówić w sumie wysiedziałam 1,5 h ale potem już do nocy leżałam plackiem dzisiaj tylko zrobiłam dzieciom obiad i też leżę ciekawa jestem jak będzie z naszymi szyjkami przy kolejnej wizycie.. Wiem że ciągle badanie szyjki też na nią dobrze nie wpływa dlatego staram się nie siać paniki. Mój lekarz ciągle mi mówi żebym tak się nie stresować bo puki co szyjka jest ok i będziemy się martwić jak coś się zmieni. Oby było wszystko ok

Aasiek ja cie pociesze ze ani mi tu na kazdej wizycie szyjke mierza i to nie przez brzuch tylko przez pochwe mimo mam lozysko do samej szyjki przyklejone.
Jak tu sie nie stresowac jak tu taka do dopy sytuacja.
Powiem wam dziewczyny ze przy pierwszej ciazy prawie 16 lat temu nie bylo netu czlowiek byl nieswiadomy, mniej wiedzial i chyba lepiej spal.
Lekarz tez stwiedzil lozysko przodujace ale nie wiedzialam co to jest, zalecil lezenie ale ja mloda i glupia bylam stwierdzilam a po co i tak dotrwalam do 40stego tygodnia.Potem potoczylo sje zle ale to byla wina gina prowadzacego bo bez sensu mnie tak dlugo trzymal zamias dac sierowanie na wczrsniejsza cesarke.

Marluna mnie też mierzy lekarz szyjke przez usg dopochwowe. Z tym masz rację że im człowiek mniej wie to się mniej stresuje.. Niektóre osoby nawet jak mają jakieś problemy w ciąży to i tak mało co sobie z tego robią i w miarę normalnie funkcjonują a co najlepsze wszystko dobrze się kończy. A ja tak nie potrafię nie darowała bym sobie jak bym coś zrobiła nie tak.. U mnie też jest łożysko nisko choć teraz troszkę się podniosło i nie jest tak źle ale mam uważać.. Będę bardzo szczęśliwa jak się okaże że szyjka się nie skruci przy następnej wizycie

reklama
Ja mam jeszcze 37 ale juz niedlugo bedzie 38 na liczniku niestety, co dodatkowo mnie stresuje bo na kolejna ciaze czasu brak prz moim wieku. :)

Do góry