reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dordaw być może. o USG szyjki prosiłam już w szpitalu, ale nie chcieli zrobić. Być może przez to że jest miękka? no ale w sumie trzeba zaufać jakoś lekarzom. Badało mnie trzech i wszyscy twierdzą że mam być spokojna to próbuje to zrobić.

Ali moich twardnień brzucha w szpitalu też nie wyciszyli do końca, dopiero po 2 dniach w domu mi przeszło. W moim przypadku to chyba stres pobytem w szpitalu nie działał za dobrze. Ja dostawałam tam kroplówki z magnezem i oczywiście dali mi 2 zastrzyki na rozwój płuc u maleńkiej. Teraz w domu łykam 3x2 Aspargin i luteine 2x100. No spy powiedzieli, że nie należy brać bo ma niekorzystny wpływ na szyjkę. Tylko ewentualnie doraźnie gdyby skurcze znowu powróciły.

Mnie niepokoją kłucia w okolicach moim zdaniem tej nieszczęsnej szyjki, ale póki się trzyma to też staram się tym jakoś bardzo nie przejmować. Może mieć na to wpływ ciągle pełen pęcherz, bo mi każą pić 3-4 litry wody dziennie, a w te upały jeszcze więcej. Wg lekarza też to ma wpływ na twardnienia i szyjkę

reklama
ja mam miekka i normalnie mi sprawdzaja wiec chyba nie to bylo powodem.. a co do klucia tez je mam, im dalej w ciaze tym dluzsze i bolesniejsze, oczywiscie im blizej wizyty tym bardziej sie martwie bo bez tego klucia poszlo pol cm w 3 tyg.. o ile faktycznie to klucie to cos z szyjka, no ale co innego?

Dziewczyny brałyście może urosal w ciąży? Dzisiaj dostałam wyniki moczu i generalnie do d*** mi wyszły. Poza tym odczuwam dyskomfort przy oddawaniu moczu. Może któraś poratuje radą? bo żurawina już chyba nie da rady.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

ja biorę od 2 tygodni urofuraginę - 2 tabletki na noc. Zalecenie ze szpitala bo mnie też pęcherz pobolewał i w sumie nadal pobolewa. Ale pobiorę do czwartku i może przejdę na jakieś ziołowe, zobaczę co lekarz powie.

Dziewczyny czy przy pessarze i krótkiej szyjce to powinno się głównie w łóżku leżeć? Czy w fotelu z nogami na stoliku tez mozna? Juz mam dość łóżka powoli przenoszę się trochę na fotel.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Baaasia myśle ze spokojnie możesz sie przenieść na fotel! Ja tez często w ciagu dnia chodzę po domu, siadam na chwile na balkonie czy na krześle i jest ok, a przynajmniej mam taka nadzieje! Od tego ciagłego leżenia juz mnie wszystko boli!!!
Do podmywania polecam emulsję Provag do kupienia w aptekach, i żel Provag działa antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo - myśle ze przy pessarze warto po nie siegnąć! Mnie coś zaczynało swędzieć - tak sie zadrapalam podczas kąpieli ze aż miałam pózniej krew na wkładce, na drugi dzień maz mi przyniósł ten Provag i jest super!

A jeśli chodzi o syndrom niespokojnych nóg to niestety ja sie z tym borykam juz od paru dobrych lat! Wieczorem nie jestem w stanie filmu spokojnie obejrzeć! To jest takie masakryczne uczucie - zauważyłam ze sie nasila po zjedzeniu czegoś słodkiego, a jak chwile pochodzę albo chociaż postoje to na szczęście mija

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Do góry