reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hope apropo Twojego pytania- Patuska ja też umylam dziś podłogi bo potem to nie wiem kiedy będę mieć okazję :D
Ja nospy juz nie biorę tylko magnez ale to też dlatego ze skurcze w nocy mnie łapią.
A jeśli chodzi o golasa... to brak jakiegokolwiek ucisku na brzuch (majtki tez) jest dla mnie blogim stanem :D wiec dluzsze sukienki to rozkosz :p

reklama
a ja mam nadal problem z magnezem, kolejne badanie i magnez jest bardzo dużo poniżej normy :(
a biorę 3xaspargin + 2xmagvitb6-lek, nie suplement, do tego woda z magnezem, a on nic nie drgnął nawet. Nie mam pojęcia dlaczego...

Ale napisałam poprzednią wiadomość po polsku...:)
Dzisiaj zapytam lekarza czy jak skończę antybiotyk to wypuszcza do mnie domu. Ciekawa jestem też czy odstawią mi leki. Trzymajcie kciuki bo bardzo chciałabym przygotować mieszkanie dla Mikołaja. I w końcu pozytywnie odczuć przyjście na świat mojego maleństwa :)
Nafoczka tak się martwiłaś a dotrwałaś:) gratuluję!
Kolejny gorący dzień przed Nami

a ja mam nadal problem z magnezem, kolejne badanie i magnez jest bardzo dużo poniżej normy :(
a biorę 3xaspargin + 2xmagvitb6-lek, nie suplement, do tego woda z magnezem, a on nic nie drgnął nawet. Nie mam pojęcia dlaczego...

Vita kup sobie czysty magnez (np taki Link do: Chlorek magnezu sześciowodny czda Stanlab 1 kg )
I albo bierz kąpiele w nim a jak nie chcesz sie kapać to mocz stopy. Wchłanialność jest duzo lepsza przez skore. Poczytaj tez tutaj
Link do: Jak tanio i skutecznie uzupełnić w organizmie magnez robiąc z niego dezodorant za 2 zł?

Byłam w szpitalu -skrajny magnez . Dostałam pompę z magnezem plus asparagin 3x1 tabletka i dalej baardzo niski poziom magnezu. Wróciłam do domu i wcinam sałatę, orzechy plus magneB6 3x1 . I drgania powiek ustąpiły. Najlepiej postarać się wdrożyć w dietę źródło magnezu bo najlepiej przyswajalne :)

A i jeszcze rezygnacja całkowita z herbaty i kawy :) Pozdrawiam !

Cześć,
Czy i ja mogę dołączyć? Obecnie jestem w skończonym 27 tygodniu (w niedziele kończę 28).
Pod koniec 25tego tygodnia trafiłam do szpitala ze skurczami i oczywiście diagnoza skrócona i miękka szyjka. Przy badaniu ręcznym w szpitalu stwierdzili, że szyjka ma 1,5 - 2 cm, ale na wpisie i na wypisie mam wpisane 2/0/0 i oczywiście nikt mi USG tej szyjki nie zrobił więc nie wiem ile ma tak naprawdę. Szwu i pessara lekarze założyć mi nie chcą, tylko każą prowadzić oszczędny tryb życia, twierdząc że jeszcze nie rodze. Tak więc od 2 tygodni leżę i nie wstaje z łóżka :) W ogóle to moja ciąża do tej pory była książkowa, do 25 tygodnia pracowałam. 4 dni spędziłam w domu i dostałam skurczy ...

Wczoraj byłam na kontroli u lekarza, który mnie badał w szpitalu i jedyne co wiem to "jest nieźle" proszę tak dalej. Szyjka oczywiście nadal niezmierzona i nie wiem ile ma :( ,kolejna kontrola w przyszły czwartek

Odkąd wyszłam ze szpitala skurczy brak, brzuch nie twardnieje. Jedynie trochę wczoraj, ale to stres przed wizytą, dzisiaj już jest ok. Z dolegliwości, które męczą przy tym leżeniu to refluks i zgada - nie mogę sobie z tym poradzić :(

Hej Paulaka, witamy :D

Jeśli Twoja szyjka w badaniu recznym ma kolo 1,5-2 cm to na pewno nie ma z nią tragedii, może dlatego na razie nic Ci nie zakładają. Mi ostatnio jak mierzyli ujście zewnętrzne na fotelu to wyszedł 1 cm, a w środę jak lekarz mierzył USG przez brzuch to mu całości wyszło 3 cm, co pewnie jest obarczone błędem ale i tak OK. Wewnątrz masz pewnie jeszcze drugie tyle szyjki. Mi jak zakładali pessar miałam 2,3 cm calosci, a podobno w większości ponizej 2,5 zakładają, chyba że lekarz chce profilaktycznie wcześniej to zrobić. Poproś o badanie USG dopochwowe, a będziesz miała jasność i pewnie się uspokoisz. Większość z nas ma ten problem już od 20 TC i jakoś trwamy;)

Miłego dnia dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Cześć Paulaka :) bardzo fajnie, że teraz nie twardnieje Ci brzuch. Może to był jakiś jednorazowy incydent? Moich skurczy nie udało się wyciszyć w szpitalu. Ze zgaga nie pomogę bo odpukac jeszcze mnie nie dopadła, za to mam w nocy straszne bóle bioder, przez które nie umiem spać.

reklama
Hej.

Ja nospy nie biorę juz od nie wiem kiedy. W sumie ostatni raz to wzięłam tydzień temu po wizycie bo siedziałam 2 godziny na dupie ale to ta słaba wzięłam ale żeby regularnie to już od dawna nie...
Magnez sobie zmniejszyłam juz do 3 tabletek dziennie...

Basia bezpieczny czas to 34 tyg ciąży...

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry