reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hope apropo Twojego pytania- Patuska ja też umylam dziś podłogi bo potem to nie wiem kiedy będę mieć okazję :D
Ja nospy juz nie biorę tylko magnez ale to też dlatego ze skurcze w nocy mnie łapią.
A jeśli chodzi o golasa... to brak jakiegokolwiek ucisku na brzuch (majtki tez) jest dla mnie blogim stanem :D wiec dluzsze sukienki to rozkosz :p

reklama
a ja mam nadal problem z magnezem, kolejne badanie i magnez jest bardzo dużo poniżej normy :(
a biorę 3xaspargin + 2xmagvitb6-lek, nie suplement, do tego woda z magnezem, a on nic nie drgnął nawet. Nie mam pojęcia dlaczego...

Ale napisałam poprzednią wiadomość po polsku...:)
Dzisiaj zapytam lekarza czy jak skończę antybiotyk to wypuszcza do mnie domu. Ciekawa jestem też czy odstawią mi leki. Trzymajcie kciuki bo bardzo chciałabym przygotować mieszkanie dla Mikołaja. I w końcu pozytywnie odczuć przyjście na świat mojego maleństwa :)
Nafoczka tak się martwiłaś a dotrwałaś:) gratuluję!
Kolejny gorący dzień przed Nami

a ja mam nadal problem z magnezem, kolejne badanie i magnez jest bardzo dużo poniżej normy :(
a biorę 3xaspargin + 2xmagvitb6-lek, nie suplement, do tego woda z magnezem, a on nic nie drgnął nawet. Nie mam pojęcia dlaczego...

Vita kup sobie czysty magnez (np taki Link do: Chlorek magnezu sześciowodny czda Stanlab 1 kg )
I albo bierz kąpiele w nim a jak nie chcesz sie kapać to mocz stopy. Wchłanialność jest duzo lepsza przez skore. Poczytaj tez tutaj
Link do: Jak tanio i skutecznie uzupełnić w organizmie magnez robiąc z niego dezodorant za 2 zł?

Byłam w szpitalu -skrajny magnez . Dostałam pompę z magnezem plus asparagin 3x1 tabletka i dalej baardzo niski poziom magnezu. Wróciłam do domu i wcinam sałatę, orzechy plus magneB6 3x1 . I drgania powiek ustąpiły. Najlepiej postarać się wdrożyć w dietę źródło magnezu bo najlepiej przyswajalne :)

A i jeszcze rezygnacja całkowita z herbaty i kawy :) Pozdrawiam !

Cześć,
Czy i ja mogę dołączyć? Obecnie jestem w skończonym 27 tygodniu (w niedziele kończę 28).
Pod koniec 25tego tygodnia trafiłam do szpitala ze skurczami i oczywiście diagnoza skrócona i miękka szyjka. Przy badaniu ręcznym w szpitalu stwierdzili, że szyjka ma 1,5 - 2 cm, ale na wpisie i na wypisie mam wpisane 2/0/0 i oczywiście nikt mi USG tej szyjki nie zrobił więc nie wiem ile ma tak naprawdę. Szwu i pessara lekarze założyć mi nie chcą, tylko każą prowadzić oszczędny tryb życia, twierdząc że jeszcze nie rodze. Tak więc od 2 tygodni leżę i nie wstaje z łóżka :) W ogóle to moja ciąża do tej pory była książkowa, do 25 tygodnia pracowałam. 4 dni spędziłam w domu i dostałam skurczy ...

Wczoraj byłam na kontroli u lekarza, który mnie badał w szpitalu i jedyne co wiem to "jest nieźle" proszę tak dalej. Szyjka oczywiście nadal niezmierzona i nie wiem ile ma :( ,kolejna kontrola w przyszły czwartek

Odkąd wyszłam ze szpitala skurczy brak, brzuch nie twardnieje. Jedynie trochę wczoraj, ale to stres przed wizytą, dzisiaj już jest ok. Z dolegliwości, które męczą przy tym leżeniu to refluks i zgada - nie mogę sobie z tym poradzić :(

Hej Paulaka, witamy :D

Jeśli Twoja szyjka w badaniu recznym ma kolo 1,5-2 cm to na pewno nie ma z nią tragedii, może dlatego na razie nic Ci nie zakładają. Mi ostatnio jak mierzyli ujście zewnętrzne na fotelu to wyszedł 1 cm, a w środę jak lekarz mierzył USG przez brzuch to mu całości wyszło 3 cm, co pewnie jest obarczone błędem ale i tak OK. Wewnątrz masz pewnie jeszcze drugie tyle szyjki. Mi jak zakładali pessar miałam 2,3 cm calosci, a podobno w większości ponizej 2,5 zakładają, chyba że lekarz chce profilaktycznie wcześniej to zrobić. Poproś o badanie USG dopochwowe, a będziesz miała jasność i pewnie się uspokoisz. Większość z nas ma ten problem już od 20 TC i jakoś trwamy;)

Miłego dnia dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Cześć Paulaka :) bardzo fajnie, że teraz nie twardnieje Ci brzuch. Może to był jakiś jednorazowy incydent? Moich skurczy nie udało się wyciszyć w szpitalu. Ze zgaga nie pomogę bo odpukac jeszcze mnie nie dopadła, za to mam w nocy straszne bóle bioder, przez które nie umiem spać.

reklama
Hej.

Ja nospy nie biorę juz od nie wiem kiedy. W sumie ostatni raz to wzięłam tydzień temu po wizycie bo siedziałam 2 godziny na dupie ale to ta słaba wzięłam ale żeby regularnie to już od dawna nie...
Magnez sobie zmniejszyłam juz do 3 tabletek dziennie...

Basia bezpieczny czas to 34 tyg ciąży...

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry