reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć
HOPE 37tc to nie taki wcześniak :) Mi powtarzali ze jest dobrze i w razie czego damy się urodzić dzidziusiowi.
Patuska, Hope gratulacje, dziś wy przeskakujecie tydzień!

Mi lekarze nie kazali leżeć plackiem ani z nogami do góry a szyjkę mialam tylko 0.85 cm, miękka. Ciagle lezenie nie jest dla nas dobre. Do czasu założenia pessara szyjkę miałam mierzona.
Magnez biorę 3x1, na pęcherz furagine 3x2 przez 10 dni, a potem femisept URO, a dowcipnie abiofem.

reklama
Jak widać co lekarz to inna opinia! Moja lekarka tez nie każe mi leżeć plackiem! Mam sie poprosi oszczędzać! Trzy dni po założeniu pessara pozwoliła mi nawet pojechać na występ córki do szkoły muzycznej! Ja co prawda staram sie jak najwiecej polegiwać i nie wychodzić zbyt często z domu, ale w domu poruszam sie coraz cześciej! Ubieram dziecko, chodzę z nia siusiu, przygotowuje śniadania i kolacje itp. Wydaje mi sie ze po to jest ten krążek żeby można było w miarę normalnie funkcjonować! Teraz tak mowię, ale w pierwszej ciąży dużo więcej leżałam [emoji3]
No nic w czwartek mam wizytę i sie dowiem jak tam sie mój niebieski przyjaciel zadomowił! Mam nadzieje ze wytrzymamy razem jeszcze 10 tygodni, albo przynajmniej 8 [emoji3]

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Patuska i Hope - gratuluje! Wy możecie juz śmiało rodzic i całe piękne lato przed Wami na spacerki z dzieciaczkami!!!

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Ja w poniedziałek na oddział i tam podejmą decyzję kiedy cięcie ale myślę że nie będą chcieli zwlekać ze względu na to serduszko...

Mam dość takiej pogody a do połowy lipca włącznie ma być tak

eiktkw7i1lgslap3.png

Ojj żeby chlodniej troszkę bylo bo dzis to masakra, tak duszno ze ledwo żyję:)
Mi nikt nie powiedział jeszcze ze mam leżeć, padlo słowo"oszczedzac" ale dla swojego spokoju i czystego sumienia to leze jak najwiecej, na poczatku wiecej lezalam, ale szyjka byla niezmienna wiec pozwolilam sobie dreptac po domu, ale to nie czesto . 3/4 dnia na pewno leze a chodzic prawie nie chodze, jezdze wszedzie samochodem. Jak robie kanapki albo jakis obiad pomagam to na siedzaco.

reklama
Do góry