reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Wpadam zobaczyć jak sie trzymacie i super!!! Liczniki idą do przodu.
Jestescie dzielne!! Trzymam nadal kciuki. Założę sie że jeszcze niektore z was przenoszą ;-)
Ja miałabym wczoraj 30tc. Troche mi szkoda, ze tak krótko byłam w ciąży, ale cieszę sie, że sie dobrze wszystko skończyło.
Pozdrawiam wszystkie i zycze miłego leżenia bez bóli!!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :)

Ja zauważyłam, że brzuch może boleć i się stawiać jak ma się bakterie. Teraz kończę antybiotyk i brzuch jest miękki. Chyba, że to szpital tak działa, tak jak mówiła Dordaw :)

Ja też jestem pewna, że wszystkim nam się uda :) ja juz i tak odniosłam sukces. Jestem z siebie dumna, to juz 3 msc lezenia. Modlę się tylko, żeby mój synek był zdrowy jak się urodzi.

Hej Dziewczyny,

Nie wiem jak Wy ale ja już się zaczęłam schładzac. Coś czuje ze najbliższe dni spędzę siedząc w klimie bez dostępu do świeżego powietrza, ale jak tylko zaczyna mi się robić gorąco to od razu serce mi wali jak szalone.

Zastanawiam się czy można brać chłodne prysznice, żeby sobie czasem jakoś ulżyć dodatkowo...

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Dordaw chłodne prysznice to dobry pomysł :) Ja mieszkam obecnie w kamienicy , gdzie tego upału tak nie odczuwam ,ale za tydzień przeprowadzka i już się zastanawiam jak sobie poradzę.
Mam do Was pytanie , wiadomo z pessarem trzeba się oszczędzać , a jak jest z chodzeniem po schodach? Będę mieszkała na 3 piętrze , bez windy....

Myśle ze jak nawet raz dziennie sie przejdziesz po schodach to nic sie nie stanie! Byle powoli!

My kupiliśmy wczoraj fajny wentylator do domu, taki kolumnowy! Wyglada jak elegancki głośnik, a jak super chłodzi! Bo ja przez ta ciąże pocę sie jak mops! Ogólnie to kocham lato i upały i nie przytyłam jakoś mega dużo bo 8 kg, w pierwszej ciąży na tym etapie miałam plus 12!!! Ale najchętniej to bym sie lodem obłożyła

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Yvonne221 ja bym chciała , ale mój mąż... Mimo ,że był ze mną na wizycie u gin , kiedy zdecydował o założeniu krążka i usłyszał ,że mam nie leżeć cały dzień plackiem a chodzić a nawet iść na spacer byle z umiarem i nie przemęczaniem się , to on każe mi cały czas leżeć , zabronił mi nawet jechać do rodziców , którzy mają ogródek i leżałabym sobie na leżaczku w ogródku... wiem ,że się o mnie martwi , bardzo to doceniam . Ale troszkę mnie denerwuje jego zachowanie :) Wiesz moje szalejące hormony plus uparty facet i kłótnia gotowa :D:D

Saramad po schodach możesz ale nie za często powoli i podtrzymuj sobie brzuch na linii wzgorka...

Ja codziennie musze chodzić po schodach ...i od początku chodziłam...nie było wyjścia...ale tak jak mówię...

Nikt sprintu uprawiać nie będzie rzecz jasna ale samo leżenie plackiem tez nie jest dobre bo się zakrzepicy można na bawić.
Wszystko przede wszystkim powoli trzeba robić...powoli się nachylac powoli chodzić powoli wszystko... I do przodu!

Aniołkowa a jak synus?

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Saramad a mój ma dokładnie odwrotnie :D wyciągalby mnie do rodziców na leżak w każdy weekend, ale lekarz jeszcze do tego 34 TC każe siedzieć na tyłku.

Ale powiem Wam że wczoraj się ten kawałek do przychodni przeszłam bardzo powoli i dzisiaj czuje ze trochę częściej mi się brzuch napina, a przed tym miałam bardzo uspokojony. Nie ma tragedii, ale widać różnicę. Staram się nie zwracać na to uwagi.

Zgadzam się z Patuska ze wszystko bardzo powoli robić czy chodzić po schodach. Ogólnie podobno schodów się powinno unikać ale jak nie ma wyjścia to co zrobić. Można jedynie tymczasowo wychodzenie z domu ograniczyć ;)

Do góry