reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej saramad mnie od leżenia to wszystko boli biodra tyłek zależy jak leżę i jeszcze ta pogoda nie sprzyja bo gdy jest tak ciepło to aż człowiekowi coś się robi ze musi leżeć.. Coś nam dziewczyny ucichly na forum..

reklama
Na południu nie było nawet dnia wytchnienia od gorąca. JA zaszywam się w sypialni, włączam wiatrak i trwam

Co do leżenia to mi najbardziej dretwieja ręce w okolicach ramion, reszte jak ułoże na rogala to jest ok... no i chrupie w d@pie :)

Hej Dziewczyny,

No dzisiaj już zdecydowanie cieplej. Ja juz na szczęście po wizytach wiec w najbliższych dniach nie będę musiała wychodzić. Dzisiaj się kawałek przeszłam na USG od samochodu do LuxMedu i było to bardzo przyjemne po prawie 3 miesiącach na kanapie. Wtedy bylo jeszcze przed 10 wiec dalo sie oddychac. Mam nadzieje ze brzuch nie zacznie mi po tym wariowac i rzeczywiście za 2 tyg. będę mogła zacząć wstawac, bardzo na to liczę i nie mogę się doczekać.

Ciesze się bo na USG wszystko dobrze, a "mala" jak na rozpoczynający się dziś 33 tydz. jest niezle upasiona bo ma około 2,2 kg. Mam nadzieje ze niebawem troche zwolni z tym przybieraniem na wadze bo boje sie jak ja ja wypchne.. Trafił mi się dzisiaj jakiś bardzo skrupulatny lekarz i mierzył wszystko dosyć długo i porządnie.

Jako ciekawostkę Wam powiem ze oczywiście szyjki przez tego fiutka od usg mi nie sprawdzał ze względu na pessar, ale przyłożył bardzo mocno normalna sondę od brzucha gdzieś w okolice szyjki i niby ja tam zmierzył co mnie bardzo zdziwiło, bo pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Co więcej wyszedł mu pomiar na 3 cm, a przed założeniem pessara miałam w różnych pomiarach w zależności od lekarza i miejsca tak od 2,3 do 3,1, wiec jakby się okazało ze on rzeczywiście ja zmierzył tzn. że się od czasu pessara nie skróciła. Chciałabym bardzo żeby tak było i żebym mogła jeszcze chwile w miarę normalnie pofunkcjonowac..

Dzisiaj dowiedziałam się, że będę brała antybiotyk do soboty wiec pewnie w poniedziałek będę miała szansę wyjść ze szpitala. Ale powiem Wam, że w szpitalu szybciej mi czas leci niż w domu. Czasem jak idę się zważyć to widzę noworodki i bardzo lubię się na nie patrzeć, nie mogę uwierzyć że zostanę mamą :)
Mnie bardzo bolą biodra bo leżę cały czas na prawej albo lewej stronie. Wkładam sobie podusie między kolana i jest ok.
Dordaw pessar to bardzo dobre rozwiązanie wiec na pewno Ci trzyma szyjkę. Mi teraz brzuch urósł wiec liczę na to, że mój maluch jest już spory, ale chyba nie waży jeszcze 2,5kg.
U Nas w szpitalu na szczęście nie czuć tak upałów bo wieje wiaterek.

Hej... dziś czuje się gorzej...jednak pogoda robi swoje. Tak jak wczoraj i przed wczoraj było super tak dziś diabli wzięli dobre samopoczucie. Do tego doszły bole jak na @ ale tylko w pozycji siedzącej...i krzyż siadł. Tak więc albo leżę albo spaceruje...byłam na zakupach i myślałam że nogi tam zostawię...brzuch siła grawitacji spadł.

Byle wytrzymać do poniedziałku...a potem niech się dzieje co chce

eiktkw7i1lgslap3.png

dordaw 2.2kg niezle :D no mowilam wam, ze przez brzuch mozna szyjke zmierzyc ja na tym komputerowym w 30tc tez mialam fote szyjki przez brzucho, super ze taka dluga wyszla ;)

hope tez jakbym miala mozliwosc chetnie bym chodzila noworodki ogladac :D

patuska ja tez dzisiaj gorzej przez pogode, staram sie to przespac bo nawet nie mam jak lezec zeby bylo ok doslownie wszystko mnie boli.. do poniedzialku nie tak daleko :)

Papercut na pewno można tak szyjkę zmierzyć tylko nie wiemy na ile tak jest dokładnie :) tez mi gin coś tak pokazywała

Patuska mnie też tak brzucho pobolewa i mam parcie na jelita bo wciąż mi się chce.. a na krzyże promieniuje. Tez odliczam do pon. i trochę boje się wyciągania tego szwu. Już ostatnie "ustawienia" męża zaliczone :)

Hope żeby ci nie było "smutno" to tez mam antybiotyk bo wprawdzie dwie dziurki i GBS wyszly mi ok ale coś "w dupci" wychodowalam

reklama
Vita ja też mam zrobić test glukozy aż się boję przy tej pogodzie że zwymiotuje od tego cukru.W poprzednich ciążach miałam cukrzycę ciążową to teraz też pewnie będę miała. To dopiero zacznie mi się djeta :baffled: jutro jadę na 2 badanie prenatalne troszkę się denerwuje. Oby było wszystko ok

Do góry