reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Papercut jakoś mi to wcześniej umknęło ze tez Ci tak mierzyli, ale to super wiesci. Tym bardziej jeśli wyszedł Ci pomiar zbliżony do tego co chwile później lub wcześniej mialas to by znaczyło ze taki sposób ma jakiś sens. Chyba jakby było to kompletnie bez sensu to by tak nie mierzyli.

Ja ostatni pomiar miałam na początku kwietnia wiec nawet nie mam do czego poza tym porównać.

Co do pogody to upalnie zapowiada się piątek i weekend. Przed chwila pokazywali w pogodzie ponad 30 st.

Dziewczyny jak moja szyjka wytrzymała bez pessara, to Wasze wytrzymają na sto procent. Musicie tylko bardzo dużo leżeć i brać te leki rozkurczajace. Wszystko będzie dobrze. Jak dotrwacie do tych bezpiecznych tygodni to pomyślicie sobie, że nie było tak źle. Ja juz czuje się spokojniejsza bo to naprawdę dobry tydzień.

Ja nafoczka mam antybiotyk dożylnie przez kroplowke. Nafoczka a kiedy dokładnie będziesz miała wszystko zdejmowane?

Patuska ja też czekam tylko do poniedziałku i niech się dzieje co chce :)

Cześć dziewczyny. Ja byłam wczoraj na kontroli. Pessar trzyma i dalej mam leżeć i się oszczędzać. Czuję go w środku ale podobno tak moze być- takie delikatne parcie. Za to okazało się że mam jeszcze cukrzycę ciążową. Załamało mnie to maksymalnie. Ciąża leżąca, mąż w pracy a tu jeszcze należy jeść często i mało i urozmaicone. Mam ciężki dzień w nocy prawie nie śpię

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dzisiaj zaczynam 28 tydzień, to już 12 tygodni z twardniejacym brzuchem. Byłam dzisiaj na wizycie i to niesamowite ale szyjka dalej trzyma :) bałam się tej wizyty bo ostatni tydzień był kiepski, brzuch się bardzo często stawiał. jeśli chodzi o sprawdzanie szyjki przez brzuch to mój gin robi tak jeśli przychodzę kontrolnie zobaczyć czy wszystko ok między planowymi wizytami więc się da ale pomiar jest mniej dokładny i chyba zabardzo nie widać kanału szyjki. Wtedy mierzy mi szyjkę od ujścia do ujścia :) mój kolejny cel to 30 tydzien:) spokojnego wieczoru wszystkim :)

Cześć Baaasiu da się przeżyć z cukrzycą ciążową miałam w poprzednich ciążach. Minusem są te małe posiłki co 3 godziny i mierzenie cukru godzinę po posiłku. I za bardzo nie ma co jeść bo wiele rzeczy podnosi cukier we krwi ale wszystko jest do przeżycia..

Super wieści Dziewczyny, cieszę się ze szyjki trzymają:)) mi leci 25 tydzien wiec jestem blisko:)
Wizyta za tydzień i nam nadzieję że również będę miała tak pozytywne informacje

Idę się zaraz ogarnąć i jadę na badania, miłego dnia!

reklama
Dzień dobry.

Dziewczyny dacie rade. Te z peesarem to już w ogóle...

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry