reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

mnie dzisiaj bol pachwiny obudzil ale taki, ze ani lezec ani zaczac wstawac myslalam, ze sie poplacze jakby ktos mi wbil rozgrzany pret i nim krecil, dobrze, ze mala zaraz sie obudzila i zaczela kopac bo bym strasznie spanikowala no dawno mnie nic tak nie bolalo, na szczescie juz przeszlo

reklama
Marluna ja mam takie gorki i tez czasami tylko część brzucha twardnieje podczas skurczu, miałam tak nawet raz na wizycie jak leżałam na usg i lekarz powiedział ze to Maluszek tu leży

Najlepiej byłoby mieć wizytę raz w tyg wtedy mogłabym normalnie funkcjonować psychicznie. Usg raz na miesiąc to masakra jak dla mnie! Tydzień po usg jestem spokojna a później 3 tyg przezywam

Gdybym miała w domu to pewnie robiłabym codziennie :) u mnie w szpitalu gdzie mam wizyty nfz robią usg tylko 3 razy przez całą ciążę-raz na trymestr i dlatego chodzę dodatkowo prywatnie to mam raz w msc i weź tu nie miej pieniędzy, oszalałby.

A nie lepiej mieć jeszcze KTG? :D :D :p
Papercut mnie w pachwinie tez tak czasem w nocy łapie ostry ból ale może faktycznie Ktosiek coś tam wsadzi albo przesunie, grunt ze przechodzi. Za to ja dziś w nocy miałam mega skurcz łydki i do tej pory go czuje nawet jak leżę? !

Nie wiem dziewczyny jak u Was w szpitalu , ale ja odkąd mam założony krążek mam wizyty u gin co 2 tyg. Wczoraj też byłam .Wszystko w porządku, pessar się trzyma. Mały waży nie jak na 28 tydzień a 30 :D:D dokładnie 1350 :)

Saramad ja ze względu na bliźnięta od początku wizyty mam co dwa tyg. Ale na każdej wizycie sprawdzany w pierwszej kolejności krążek.

Co do pomiaru z usg nie ma co się tak do końca sugerować ze na sto procent jest prawidłowy bo usg obarczone jest błędem.ale tak czy siak fajna waga nawet gdyby było ciut mniej.

A mi się kolejna noc super spalo...

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Do góry