reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzięki Dziewczyny, dziś mam niestety jeden z gorszych dni pod względem psychicznym..,,, już się pokłóciłam z Mężem nawet o tą szyjkę, bo mu tłumaczyłam że to jakieś dziwne, a on zamiast mnie wesprzeć zrozumieć to robi ze mnie waratkę

reklama
z tymi chlopami to ciezko.. szczegolnie jak nam hormony wariuja a oni nic nie rozumieja

nie mozna rezonansu w ciazy dlatego mam przecierpiec i po porodzie dopiero

Dzięki Yvonne chociaż jedno pocieszenie was też czasem bolą skurcze wiadomo że jak jest już przed porodem to skurcze mogą boleć ale czasem to moje napinanie brzucha mnie boli..

A mnie dzis tesciowa poirytowala.. jak tylko rozmawialam z M. o spuchnietych nogach,stawach i innych dolegliwościach to mi musiała dorzucić ze ona 5 ciąż miała, w grzadkach robiła i nic jej nie było. .. wiec poprosiłam jak jej tak brakuje rąk do pracy żeby przyniosła mi motyczke to pujde jej wysiekac a ciąż to i tak mam więcej bo to jest to 6... pewne rzeczy już się nie zmienia :(

ja slyszalam teksty typu "mi tez kazali lezec i nie lezalam" albo "kiedyś jak usgg nie było to się tak nie doszukiwali i wszystko bylo ok" dobrze by było miec wsparcie chociaz w najbliższych, no ale...

Niektórzy niestety myślą ze my leżymy bo tak chcemy, nie wiem z lenistwa albo coś! Jak slysze te hasła typu: ciąża to nie choroba to po prostu mam dość! Ile ja bym dała żeby moc pracować i normalnie funkcjonować do samego porodu o czasie oczywiście ...

Jestem w 28 tygodniu ciąży

tez mi sie marzy normalne funkcjonowanie, praca, przebywanie z ludzmi i dobre samopoczucie, nie wiem jak mozna myslec, ze ktos rezygnuje z tego z usmiechem na twarzy aby lezec i sie "lenic" calymi dniami

reklama
Witam dziewczyny
Asiek super ze masz taka dluga szyjke.
Ja tez chcialabym normalnie funkcjonowac a nie tylko lezec jak kloda przypieta do lozka.Nawet powrot do niezbyt lubianej pracy wydaje mi sie teraz czym fajnym.
U mnie brzuch sie robi taki twardy dziwnie raz z prawej raz z lewej strony, ze mnie teraz pachwiny a raczej dol brzucha boli od tych ciaglych skurczy.
Jak tak dalej pojdzie to przyspiesze swoja wizyte u gina,bo takie jakby bole zaczely sie od wczoraj nie sa jakiesnstraszne ale nie da sie ich nie zauwazyc.

Do góry