reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej dziewczynki :D ja już po wizycie szyjka taka jak była czyli 3,7 bez rozwarcia sprawdzał rozwarcie wewnętrzne czy się nie zrobiło i jest ok. Nawet coś wspomniał że przez to że miałam 2 cięcia nie powinno się zrobić rozwarcie nie wiem co to ma wspólnego ale widocznie ma. Co do pogody to chyba każdy woli gdy jest chłodniej a wy to wszczegolnosci bo pod koniec ciąży bardzo się pachnie

Ja się staram leżeć na lewym boku, ale cały czas się nie da wiec najczęściej, jak juz musze zmienić, to na prawy. Na plecach najrzadziej leżę, bo wtedy ciężko mi oddychać, ale też się zdarza :) w nocy to już się nie kontroluje i śpię jak mi wygodnie. Jeszcze do niedawna budziłam się śpiac prawie na brzuchu, ale w okolicach 28 tyg brzuch mi mocno podrosl i teraz już tak nie mam.

Yvonne a dlaczego trzymali Ci pessar do końca? Tzn do którego tygodnia? Mi przy zakładaniu mówili że ściąga się w 36/37 tygodniu, ale wtedy będę miała stresa ze odrazu urodze.

Pogoda dziś na śląsku też fajna, zaraz jest lepiej człowiekowi jak pada :) Jak świeci słońce to myśli krążą po głowie , że trzeba leżeć a tu taka piękna pogoda. Przy deszczu tych myśli niema :D :D:D

nafoczka podobno w nocy najczesniej odchodza wiec nie od wstawania ;p

patuska a obydwa maluchy glowkami do dolu? tez uwazam, ze dzisiaj jest dobry dzien

asiek a dwie cc mialas? bo tzn ze porodami nie zmasakrowalas szyjki i powinna sie zachowywac u nierodki tak na logike :D

dordaw mi dziecko nie pozwala na brzucho/boku lezec od razu awantura ze uciskam, ja glownie na plecach leze juz na boku nie moge tak mnie biodra bola, ze szok

Po tej ciąży to chyba jakaś rehabilitacja nas czeka[emoji14]
Ja ostatnio dostałam masaż w prezencie i juz marze o dniu w którym go wykorzystam ;)

Dordaw ja jestem umówiona na ściągnięcie szwu I pessara w 37 tc ale na wszelki wypadek mam być na czczo wiec wiadomo o co chodzi :)
Papercut mojej siostrze dwa razy odeszły wody nad samym ranem wiec coś w tym jest. Ja na noc ojadlam się truskawek i 6 razy wstawałam siusiu i za każdym razem myślałam o wodach :D

Tak moje obie panny główkowo ułożone...

A mi kiedy zdejma peesar? Nie wiem...w poniedziałek pojadę do Łodzi wtedy tam zdecydują...

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
A ja sie zestresowałam bo patrzyłam na zdjęcia usg sprzed tygodnia i zauwazylam ze moja szyjka ma taki maly dzióbek, nie wiem czy to rozwarcie wewn ale jesli nawet to jest możliwość że nie powiedzialaby mi o tym skoro ją mierzyła i wie ze mam problem z twardnieniami?

Do góry