reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Aniołkowa mamo dzięki za wiesci z tym sokiem z pokrzywy. Urodziłas wcześniej, ale malutki jest bardzo silny wiec to ze walczyłas z ta anemia moze tez miało jakis pozytywny wpływ. Od kilku dni popijam właśnie wszystko co z zelazem woda z cytryna. Walczę juz z tym od około 20 tygodnia i nic, ale wcześniej brałam tylko jedno żelazo i nie skupiałam się na diecie.

Baaasia ja mam pessar, ale w ogóle go nie czuje. Jedynie przy aplikacji Luteiny czuje ze coś tam jest i dalej już nie wkladam. Podobno nie powinno się go czuć jeśli jest dobrze założony i ma dobrze dobrany rozmiar, ale najważniejsze to to co powie gin, bo być może w niektórych przypadkach o których nie mamy pojęcia lekkie odczuwanie może występować.

Ja rownież mam pessar! W pierwszej ciąży rownież miałam, przez pare dni po założeniu czułam taki ciągły uścisk na odbytnicę, cały czas biegałam do toalety ale nic nie szło, po paru dniach sie uspokoiło! W tej ciąży od samego początku jest dla mnie niewyczuwalny

Jestem w 28 tygodniu ciąży

Hej dziewczyny ja też jestem z Wami i mam zamiar jeszcze długo tu być i mam nadzieję że dam radę:) jutro zaczynam 25 tydzień . Nie martw się marluna ja też mam czasami takie dni że myślę że już nie wytrzymam i wiem jak dobijające sa te skurcze w tak wczesnych tygodniach bo sama miałam od 16 tygodnia, a w 19 leżałam na patologii ciąży. Teraz tez jestem we wczesnej ciąży. Moim marzeniem jest 34 tydzień

Vita 93 jesteśmy w tym samym czasie. Czemu musisz leżeć? Wstajesz trochę? Masz pessar? Ja mam ale go czuje i to mnie martwi a mam go juz od miesiąca. Jutro mam wizytę kontrolną

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dla mnie też marzenie to 34 tydzień. Dziewczyny a jak wasze noce, zasypianie bez problemu? Przesypiacie do rana całe ? U mnie jest koszmar, nie mogę zasnąć i budzę się po parę razy w nocy i przewalam na łóżku

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja leżę bo mam dużo skurczy których nie wycisza ani nospa ani kroplówki z magnezu. Szyjka narazie byla ok wiec narazie nie mam pessara ale lekarz juz mi o nim mówił że jak się coś zacznie dziać to będziemy zakładać. Czasami leze cały dzień, czasami 3/4 dnia różnie to bywa, ogólnie oszczędzam się ile tylko moge

Hej, też mam pessar od 2 tygodni . Nie czuję go w ogóle, mam tylko ciągły strach o to ,że może wypaść. A wtedy szpital :( Byłam teraz tydzień w szpitalu , przez długi ból brzucha , dostałam nospe i wypisali mnie po 5 dniach do domu. A w domu leżę i staram się również rzadko wstawać, niestety tak jak Wam mi również jest trudno :(
Aktualnie jestem w 28 tygodniu ciązy

Saramad, nie wiem w jakim stanie była twoja szyjka, ale moja gin twierdzi, ze jak pessar jest dobrze założony i dobrze chwyci to nie ma szans żeby wypadł! U mnie w pierwszej ciąży jak zaczął sie poród bo miałam pessar do samego końca nie wypad mimo bardzo silnych i regularnych skurczy porodowych, tylko dzięki niemu udało mi sie dojechać do szpitala tak pewnie urodzilabym w samochodzie! Wiec głowa do góry - bedzie dobrze!!!

Jestem w 28 tygodniu ciąży

reklama
yvonne221 ginekolog mi powiedział ,że wypadnie jedynie wtedy , kiedy szyjka nadal się będzie skracać. Aktualnie ma 1 cm. Ty też masz założony krązek? Mam nadzieje ,że będzie dobrze :) Na kiedy masz termin? ja na 10 września, ale mam mieć cesarkę.

Do góry