reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A co do tej wody z magnezem to ktoś gdzieś na forum napisał o tym ale nie praktykowałam tego. Łykam 8 tabletek magne b6 do tego nospa i luteine i to mi musi wystarczyć. Strasznie jestem ciekawa co mi powie jutro lekarz

Jestem w 25 tygodniu mam pessar i muszę leżeć. Czas mi się bardzo dłuży. Mam skróconą szyjkę do 1,6cm rozwartąvod wewnątrz. Czy wy tez odczuwacie pessar. Ja czuję takie parcie delikatne, nie przeszkadza ale czuję go. A mam go juz 4 tygodnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No ja jak narazie nie mam pessar tylko leże ale są dziewczyny na forum które mają zalorzony pessar może powiedzą ci coś więcej

Cześć kochane
Hope jeszcze kilka dni, dasz radę a nawet jak nie to i tak jesteś dzielna ze tyle udało ci sie dotrzymać.

Dordaw ja piłam sok z pokrzywy przez większość ciazy bo tez miałam anemię. Podobno wolno najlepiej na czczo. Ja piłam kieliszek dziennie. Jak jesz jakiekolwiek produkty bogate w żelazo lub tabletki to popijaj sokiem pomarańczowym.
Tak samo marluna moczyłam nogi i robiłam kąpiele w czystym magnezie. Magnez faktycznie lepiej sie wchłania przez skórę.
Tylko że ja z tym wszystkim nie jestem dobrym przykładem bo urodziłam przedwcześnie :-)

Co u mnie? Kubuś rozwija sie super. W 9 dniu życia został przeniesiony z sali nr 3 - intensywnej opieki do sali nr 1 o najmniejszym stopniu pomocy. Sala nr 1 jest ostatnią salą przed wyjściem do domu. Przeskoczył sale nr 2 o średnim poziomie opieki. Jest najmniejszy w sali nr 1 i nadal w zamkniętym inkubatorku, ale nie ma zadnych wspomagaczy oddychania. Jeszcze nie przybrał duzo na wadze, bo po porodzie waga mu spadła wiec dopiero odrabia. Powoli zmniejszają mu wilgotność powietrza. Kangurujemy sie codziennie i dzisiaj nawet tatuś miał kangurowanie (w UK dzisiaj jest dzien ojca) i nawet dostał odciski stopek od Kubusia!! Jestem bardzo zadowolona i dumna z mojego dziecka!! Jak słucham i rozmawiam z innymi rodzicami to na prawdę sie cieszę jak Kubuś sobie radzi. I duzo zawdzięcza sterydom. Dzieci, ktore nie dostały sterydów w brzuszku mają gorszą sytuacje :-(

Witaj Basia, co do pessara to niestety nie wiem ale sa dziewczyny, ktore maja go zalozony.
Asiek mam do ciebie prosbe, nie moglabys sie spytac swojego gina co on mysli odnosnie moczeniu stop w wodzie z dodatkiem soli z magnezem?
Ja mam wizyte za dwa tygodnie dopiero niestety.

reklama
Basia mi tu lekarze z kliniki jak mantere powtarzaja zebym minimum wytrzymala do 24 pelnego tygodnia to potem moga podac sterydy na rozwoj plucek u maluszkow i te malenstwa beda mialy szanse przezyc.
Tobie leci 25 tydzien wiec chocby w tym widzialabym nadzieje i pozytyw, chociaz wiadomo ze duzo czasu przed wami i najlepiej by bylo ditrwac do konca.

Do góry