reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny teraz jest dobry czas na czereśnie, a one dobrze działają na brzuszki. Ja w szpitalu mam problem a po zjedzeniu jest wszystko ok ich mogę iść do łazienki.
Nafoczka uspokoiłas mnie. A coś jeszcze mówili w szpitalu? Późno Ci założyli pessar.
Mi dzisiaj ginekolog na dyżurze powiedział ze nie oddadzą mnie łatwo i w to wierzę.

Witajcie dziewczyny, podczytuje was od czasu do czasu.Dostaje swira od tego lezenia, brzuch napina sie bardzo czesto, na dodatej jakos tak dziwnie mnie boli prawa strona brzucha, niedaleko pachwiny.
Zaczelam w czwartek 22 tydzien ruchy malensw czuje slabo i bardzo rzadko czasem pod wieczor w dzien prawie wogole.Bylam na polowkowym tydzien temu niby z maluchami ok, ale jakis taki niepokoj czuje.
Czlowiek jak nie ma nic do roboty to sie jeszcze dodatkowo nakreca i stresuje.Kompletnie nic mi nie podchodzi ani oglasanie filmow, ani ksiazki, rozmowy z mezem draznia, tylko jak ta glupia wsluchuje sie we wlasne cialo.Jak to dalej wszystko pociagnac nje mam pojecia.Dziewczyny tez mialyscie albo macie takie doliny?

Cześć Marluna ja mam codziennie takie takie chwile załamania wszystko mnie drażni i jak pomyślę ile jeszcze zostało tygodni tego niepokoju to ehh.. Ja też jadę w czwartek na usg połowkowe mam nadzieję że będzie ok. A co do ruchów to też taj słabo czuje pewnie przez to łożysko na przedniej ścianie i też gdy długo nie czuje małego to się martwię. Czasem jest tak ze rano się powierci i potem cisza no i znowu się martwię czy wszystko ok... Jutro mam wizytę u mojego lekarza ciekawe jak się ma moja szyjka

Szyjka tez mnie bardzo niepokoi,, bo czasem tyle tych skurczy dziennie ze szok do tej pory bylo ok z szyjka, teraz jakby mnie tak dziwnie brzuch cmil, na dole.
Co do ruchow to podobnie czasem rano sie powierca krotko, potem calydzien prawie nic i przed zasnieciem kilka razy i tyle.
Ja do gina mam na za dwa tygodnie, jak dla mnie to wjecznosc przy takim trybie zycia.Zaczynam czuc sie wypluta z codziennosci i jest mi z tym zle,Wszystkie mysli kraza tylko wokol ciazy non stop i nie potrafie niczym innym zajac glowy.Ja leze prawie od 12 tygidnia bo mam na dodatej nisko schodzace lozysko przodujace a i tak krwawilam chyba 2 a za kazdym razem krwawienie to koszmar.

Marluna kochana będzie ok ja też psychicznie sobie nie radzę choć przechodziłam to już 2 razy każda ciąża wyglądała tak samo ciągle skurcze ale dodam ci troszkę otuchy że te skurcze choć było ich mnóstwo nie zrobiły wielkiego spustoszenia z szyjka skoro dotrzymalam do 36 tyg i 37 tyg. Tylko najgorsze w naszym przypadku jest to leżenie bo człowiek ma tyle głupich myśli i ciągły strach ale kochana damy radę zobaczysz ;)

Marluna i odzywaj się częściej do mnie bo dziewczyny są już na wylocie i nawet nie mam z kim tutaj się podtrzymać na duchu a we dwie będzie nam raźniej :D

Asiek ja w zasadzie sie tak niewiele odzywam bo wlasnie widze ze wiekszosc z dziewczyn jest na koncowkach ciaz i jakos trudno mi sie wkrecic w temat, bo skurcze i koncowka ciazy to zupelnie inna bajka i nijak sie nam z tymi dziewczynami porownywac.Oczywiscie rozumie ze one przeszly tez swoje, jednak na dzien dzisiejszy nasze sytuacje sa zupelnie diametralnie inne niz dziewczyn po 30 tygodniu ciazy.
Z tego co doczytalam jest jeszcze chyba tu dziewczyna w 23 tygosniu ciazy, przepraszam ale niku niestety nie przypominam sobie.

Witam w niedziele.

Chciałabym urodzić juz...mam dość...a tu tydzień jeszcze do stawienia do szpitala...

HOpe nie martw się tak bo teraz to normalne te twardnienia. Ja juz nie zwracam aż tak uwagi...na wyciszanie tez nie mam zamiaru iść bo aż mnie zostawili nie wiadomo ile.

A ten tydzień upałów zapowiadają...to nie ma bata urodzić czas.

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Dziewczyny slyszalyscie moze o takim czyms, jak moczenie stop w wodzie z dodatkiem soli magnezowej.
To polecila mi kolezanka , ze niby magnez sie wchlania szybciej przez skore niz ten pitny, czy w tabletkach.Przed wczoraj zaeksperymentowalam, i niby cos tam lepiej jednak dzis przeczytalam ulotke dolaczona do opalowania i tam stoi ze uzywanie tej soli w ciazy powinno byc skosultowane z lekarzem.
Robila ktoras z was dziewczyny takie eksperymenty?

Do góry