reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

dziewczyny odkad siedze w domu i jak najwiecej leze jest zdecydowanie lepiej :) sama sobie robie kanapki itp ale chwile sie pokrece i jak czuje, ze musze odpoczac od razu sie klade i brzuch duzo czesciej miekki i przestal tak bolec :) podnioslo mnie to troche na duchu bo sie mecze ale jest efekt ;) dzien do dnia i juz prawie tydzien minal, dzien do dnia i kazda z nas dotrzyma do odpowiedniego terminu, robimy wszystko co najlepsze :)

reklama
Dzień dobry dziewczyny :)

Leżenie na pewno pomaga, dzięki temu ja jestem w 34 tc:) Cały czas sobie myślę, że za dwa tygodnie będę zaczynała się ruszać po mieszkaniu i to już tak blisko.
Jak tam noc minęła?
Mam kolejne zmartwienie. Jak robiłam posiew żeby założyć pessar to GBS wyszedl mi dodatni, chyba się z niego wyleczylam bo później wyszło coś innego. Ale spojrzałam wczoraj w karcie ciąży, ze jest wpisane GBS+ dużymi literami. Czytałam że w ciąży jak się to wyleczy to i tak to wraca.. Martwię się, żeby nie doszlo do zakażenia maluszka przy porodzie. Wiecie coś więcej na ten temat?

Papercut, Ty znowu widzę ze nie możesz spać.
Mi chyba tez jakby mniej twardniał brzuch. To jeszcze pewnie za sprawa tej wody :-).
Wczoraj mąż zawiózł córeczkę na weekend do dziadków, abym jak najwiecej odpoczęła. Juz za nią tęsknie ale wiem ze Mała i moi rodzice sa najszczęśliwsi na świecie a i my z mężem mieliśmy okazje pospać do 9:30 a nie do 6:30 [emoji3].
Miłego dnia dziewczyny [emoji3]

hope jesli chodzi o gbs tyle mam ze szkoly rodzenia

1465719594-1d1mld.jpeg
1465719600-1d1mld.jpeg
1465719606-1d1mld.jpeg

angelika budzie sie na 2-3h i ide spac spowrotem :) dobrze, ze sobie odpoczniesz a w tej sytuacji wszyscy zadowoleni :D

:-DCześć dziewczyny u mnie też brzuszek w miarę spokojnie a co do dodatniego gbs to hope weźmiesz antybiotyk na kilka godzin przed porodem i będzie wszystko w porządku tylko musisz powiedzieć w szpitalu jak zgłosisz się do porodu to wtedy włączą antybiotyk. Tyle wiem od lekarza bo też mam gbs dodatni. W ciąży nie ma sensu leczenia bo ta bakteria lubi powracać. Ja też wczoraj przesiedzialam sama w domku bo mąż zabrał dzieci do babci :-)

Ja mam i tak 3 cc to małe prawdopodobieństwo jest aby synek zaraził się tą bakterią ale i tak antybiotyk zostanie podany. Wynik wyrazu mam taki ze pisze o bardzo małej ilości tej bakterii co może świadczyć o nosicielstwie

Hmm a ja chyba jeszcze nie miałam takiego badania na GBS, może na najbliższej wizycie lekarz mi zrobi, musze go o to zapytać..

Mam zrobiony antygen HBS ale to z krwi, wiec co innego.

U mnie brzuch jak zwykle w nocy kamień i twardnial, a teraz po obudzeniu się uspokoił. Od kilku dni budzę się około 4 razy w nocy na siku, już tez nie pamiętam kiedy ostatnio całą noc przespalam.

Papercut ciekawe materialy. Trochę mnie stresuje fakt ze jak będa te zielone wody to trzeba w ciągu godziny do szpitala dojechać. Jak ja siedzę w domu w dzień sama to mężowi ze 40 min zajmie żeby do mnie dojechać, a sama to nie wiem czy bym się odważyła jechać autem. Macie już jakiś plan jak się szybko w szpitalu znaleźć? Zostaje chyba tylko taksówka albo karetka :/

Z własnego doświadczenia wiem że w ciąży co do porodu nie da się niec zaplanować natura działa sama dobrze ze z 2 ciąża leżałam 2 tyg w pszpitalu bo tam w 37 tyg odeszły mi wody tak to bym miała stresa teraz wybrałam szpital 20 MIN od mojego miejsca zamieszkania. Dordaw jeśli masz mieć cc to wtedy ten wymaz na gbs nie ma takiego znaczenia bo dzidziuś i tak nie przechodzi przez kanał radny. Ale i tak powinnaś mieć już teraz wykonany ten posiew bo to ostatni dzwonek koło 10 dni czekałam na wynik

Papercut dziękuję. Podpytam w czwartek na wizycie, jak to dokładnie wygląda z antybiotykiem.
Mnie dziś bolą bardzo plecy. Ja w nocy nie wstaje siusiu, ale punkt 7 się budzę i wtedy maszeruje :) Dordaw może bierz regularnie czopki na noc ze względu na też brzuszek.

Nie mam planu. Mieszkam u mamy, ona nie ma samochodu. Mój mąż ogólnie nie czuję się odpowiedzialny i nie wiem czy chce z nim jechać gdyby coś się działo. Zostaje mi siostra jeżeli będzie w domu bo mieszka blisko :)

reklama
Do góry