reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
ja mam 25 :)
Dordaw też mam takie sny! tylko wstydziłam się Was zapytać :) później od razu brzuch mnie bolał, pewnie łapał mnie skurcz podczas takiego snu... Ale nie da się ich uniknąć :)

Właśnie dzisiaj urodziła moja koleżanka która leżała tak jak my z krótką szyjką przez całą ciążę i miała pessar. Urodziła dokładnie w terminie :) i wszystko jest w porządku. Pessar miała zdjęty w 36 tc i później normanie już funkcjonowała, a z szyjką nic się nie działo. To jest dla Nas najlepsza wiadomość :)

Ja we wtorek pożegnałam się z 2 na przodzie i dzisiaj mam już 30.

Hope a ile ta koleżanka miała mm szyjki? Ahhh żeby i nam się tak udało [emoji5]

Jak zakładali jej pessar to miała niewiele ponad 2 cm. Jak zdjęli to miała około 1 cm i rozwarcie na dwa palce. Taka się szyjka już utrzymała do porodu :)
rodziła na Karowej i jest bardzo zadowolona :) wspierałyśmy się przez cały czas i tak się cieszę jakbym to ja urodziła :):)
Dziewczyny jakoś dajemy radę, oby tak dalej )

Ja tez mam piękne ćwierć wiecze na liczniku [emoji2][emoji2][emoji2]

Ja pije Polaris z biedronki... a kiedyś tylko żywiec ale zaczął mi śmierdziec studnia i przestałam. Ale ja tylko gazowana...nie nawidze nie gazowanej...

Co do snów erotycznych. Ja miałam w drugim trymestrze często. A brzuch potem jak kamień ale pytałam lekarza i mówił ze to normalne i my na to wpływu nie mamy...

eiktkw7i1lgslap3.png

Patuska a jesteś już umówiona na zdjęcie pessara? Czy jedziesz z nim już na cc i tam Ci zdejma? [emoji6]

Hope jeszcze chciałam dopytac w którym TC Twojej koleżance zakładali pessar? Jak miała trochę ponad 2 mm przy założeniu to tak jak ja, dlatego tak dopytuje, ale ja miałam wcześnie zakładany bo jakos 21/22 tc. Myślałam że jak jest pessar to się rozwarcie nie robi. Ja będę chciała żeby mi chyba w ostatniej chwili ściągnęli czyli w 37 TC prawie skończonym.

reklama
Cholera, a czemu ja nie mam snów erotycznych [emoji6].
Fajnie ze napisałyście o tej wodzie, bo to faktycznie fajne zródło magnezu :-). Ja zawsze piłam naleczowianke a ona ma tylko 21 mg magnezu. Najwiecej ma zuber, woda lecznicza, ale to śmierdzi i jest niepijalne. Z mineralnych to faktycznie muszynianka. Z racji ze mieszkamy koło biedronki najwiecej magnezowa tam jest kryniczanka 74mg. Polaris ma juz tylko 36.
Ja mam 35 lat

Do góry