reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To ja teraz mam Polaris.
Dordaw dokładnie nie pamiętam, ale chyba w 29 tc jej założyli, ale już wcześniej wiedziała, że ma krótką szyjkę tylko też czekała na jałowy posiew. Właśnie nawet z nią rozmawiałam o tym, że się zrobiło rozwarcie i szyjka skróciła mimo pessara. Ale taka dotrwała do porodu. W dzień porodu po prostu odesły jej wody. Ale tak samo martwiła się jak my i też miała różne bóle.

reklama
To bardzo dużo, to koniecznie muszę poprosić męża żeby mi kupił.

Ehh mam nadzieje ze mój pessar utrzyma ta szyjke, bo właśnie jak słyszę to większość dziewczyn miała zakładany dopiero kolo 30 TC a wtedy to już mało zostało. Mój musi prawie 20 tygodni utrzymać.. Jak mu się uda i jak mi go wyjma to chyba go ozloce!

To bardzo dużo, to koniecznie muszę poprosić męża żeby mi kupił.

Ehh mam nadzieje ze mój pessar utrzyma ta szyjke, bo właśnie jak słyszę to większość dziewczyn miała zakładany dopiero kolo 30 TC a wtedy to już mało zostało. Mój musi prawie 20 tygodni utrzymać.. Jak mu się uda i jak mi go wyjma to chyba go ozloce!

Hej Dordaw a w którym teraz jesteś tygodniu bo mój lekarz mi powiedział że zakłada się mniej więcej koło 27 tyg jak zostaje już nie dłużo czasu do porodu.. Ale pewnie gdy by mi się coś działo wcześniej to bym go męczyła o ten pessar

Jestem w 30TC +3 dni, teraz leci 31, ale pessar mam już od okolic 21. Ostatnio jak mnie badali to mówili że szyjki zewnętrznej mam jeszcze na 1 cm, ale jest jeszcze chyba cześć wewnętrzna, która bada się tylko przez USG, co przy pessarze jest niemożliwe. Pocieszam się ze tam wewnątrz tez pewnie jeszcze coś zostało...

Papercut pewnie Twoja lekarka ostatecznie postanowi, ale nawet jakby miał pomoc utrzymać 2 tygodnie dłużej niż bez to zawsze warto!! [emoji6]

Jak Wam minął dzień dziewczynki?

U mnie dziś brzuch extra, ale mała się bardzo mało dziś rusza, ma jakiś spokojniejszy dzień i to pewnie też trochę jej sprawka.

Ja miałam w 16 założony dziś 35 tydzień zaczynam i trzyma .

HOpe jadę tam z peesarem i w lodzi mi zdejma bo nie wiem czy od razu będą ciąć czy trzymać będą jak najdłużej do 38 tyg. Wszystko zależy od decyzji kardiologa

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
U mnie dzisiaj brzuszek też spokojnie. Ale maleństwo mi szaleje w brzuchu :)

Zauważyłam, że inaczej mi już się napina brzuch, teraz czuje po prostu kamień pod żebrami, wcześniej to chyba było trochę niżej. Nawet jak wstaję do WC to czuję już twardy brzuszek. W końcu chyba też zauważyłam, że mi urósł brzuch, bo ogólnie mam malutki :)

Do góry