reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja wybieram wodę wysoko zmineralizowaną. Mnie na początku bolały, ale teraz już nie, tzn tydzień temu przed plamieniem i dzisiaj rano. Boję się wyjść z łóżka, że znowu będę plamić

reklama
Hej.

HOpe piąteczka! Obie kończymy dziś 34 tydzień. Tylko moja ciąża wyprzedza pojedyncza o dwa tyg.

Podobno tak z bliźniakami jest ze jest do przodu o dwa tyg. Ja juz powoli przestanę tak na siebie dmuchać. Chociaż czego bym nie chciała zrobić wiadomo z rozsądkiem to wszystko boli to wiecie nawet zrobienie obiadu wymaga nie lada wyczynu bo nie mogę długo stać. Mam wadę kręgosłupa to zaraz się odzywa... jeszcze bolą mnie stawy. Kolana nadgarstki łokcie...Przytyłam 27 kilo bynajmniej tyle było ostatnio... a byłam bardzo szczupła... duże obciążenie mam...mimo że brzuch nie jest jakiś gigant.

Miłego weekendu miękkich brzuszków i bez skurczowych dni i nocy [emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

Patuska gratulacje!! Ciesze się ze tak z Hope wytrwałoście, to daje mi nadzieje [emoji4]

Ciekawe co u Nafoczki.

Z bólem piersi to normalne, na początku ledwo mogłam się dotknąć. Dopiero niedawno trochę z nich powietrze zeszło. [emoji6]

Ja pije Żywiec Zdrój, ale może spróbuję tej Muszynianki skoro ma tyle magnezu. Bardzo dużo magnezu mają też pestki dyni. Dobre ma Bakalland, w Biedrze sa niedobre. W jednej garstce 15g jest aż 80mg magnezu, co daje prawie dwie tabletki MagneB6. Ciekawe tylko jak się wchłania w porównaniu do tabletek.

U mnie noc jak zwykle z brzuchem jak kamień. Dopiero jak się obudze i chwile poleze to mija. Przez to nie lubię nocy i nawet drzemek w ciągu dnia. Nie wiem czy Wy tak macie ale w ciazy raz na jakiś czas odpadają mnie sny erotyczne (pewnie przez ta abstynencje bo wiadomo ze w naszej sytuacji przy krótkiej szyjce to nie wolno, a tym bardziej przy pessarze) i wtedy budzę się z brzuchem jak bomba zegarowa, która zaraz miałaby eksplodowac i zaraz nerwy.

Wczoraj zaczęłam muzyki relaksacyjnej dla dzieci w brzuchu słuchać i jakby trochę takie napięcie i stres przy tym mija.

Hej no jasne ze dopadaja mnie sny erotyczne :p nawet kiedyś mąż zapytał ci ja tak mruczalam :p.. Ale da się bez tego żyć gorzej z naszymi panami bynajmniej mój mąż chodzi i troszkę narzeka wiadomo jak to facet ma swoje potrzeby :-) a dodam że mam męża młodszego od siebie :-) dziewczyny a w jakim wogule wieku jesteście???

Nie próbowałam ze względu na większe ryzyko infekcji i tez się trochę boje leżeć w wodzie, bo to trzeba dobrać odpowiednią temperaturę. Raczej wskakuje pod szybki prysznic.

Co do paseczka to na stronie forum na samym dole jest instrukcja :)

reklama
Do góry