reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Saramad mi się zsunal i dostał pod szyjkę co zaczęło powodować skurcze. Pojechałam do szpitala i poprawili...

Na szczęście skurcze się uspokoily. Ale to prawda że siedzenie takie normalne powoduje twardnienia. Tez sobie coś podkładam pod pupę jak mam siedzieć dłużej. A w aucie jak wszystko trzęsie to często mam twardy brzuch...i o dziwo częściej jak jestem pasażerem niż kiedy kieruje.

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Hej hope mam nadzieję że u ciebie wszystko ok. Wczoraj wieczorem prosiłam męża o kupienie wody mineralnej z dużą zawartością magnezu znalazł Muszyniankę i powiem wam że dzisiaj nie odczuwam na razie skurczy co prawda nie mam ich niewiadomo ile bp to dopiero 19 tydz ale dzisiaj od rana nie miałam żadnego a zaczęłam pić wczoraj tą wodę koło 20 i wypiłam prawie całą butelkę. Dzisiaj poproszę męża o kupienie więcej tej wody zobaczymy może to tylko zbieg okoliczności.

ja staram się nie siedzieć. Tylko jak sie myje, a tak to leżę bo nie chcę napierać na szyjkę. Ja troche lepiej, ale nie jest całkiem ok. Przeraża mnie wyjście z domu i czekanie na IP. Jeżeli do jutro się nie zmieni to pojadę na I.P Też właśnie poprosiłam o wodę z magnezem, Myślisz asiekD, że to naprawdę działa?

Hope po jednym dniu ciężko mi powiedzieć bo mój mąż kupił mi tylko 1 butelkę która wypiłam prawie całą wczoraj. Ale dzisiaj nie miałam wogule ani jednego skurczu zwiększyłam też dawkę magne b6 z 6 na 8 tabl i zobaczymy po kilku dniach

Ja w szpitalu leżałam 2 tygodnie z głową w dół pod kątek ok 45 stopni. Podstawili taboret. Ale to naprawdę bardzo pomogło. Grawitacja zrobiła swoje, córcia się przesunęła. Teraz to ciąglę tylko wodę piję i wiem, że pomaga

Ja mam przegrodę w macicy, stąd ciągłe skurcze. Pierwsza ciąża cały czas szpital dom, szpital ciągle w łóżku. W drugiej piłam dużo wody, tak że byłam na chodzie do 22 tyg. Wtedy też już nie piłam wody mineralnej bo mieszkałam z rodzicami ( na wsi kupować wodę? wtedy to było nie do pomyślenia). Teraz mam za sobą dwa plamienia, upadek przez mokre płytki w łazience, długą podróż tam i z powrotem 4 tyś km. Ale piję wodę, i cieszę się ciążą, i jeszcze pracuję. Zastanawiam się czy może podczas cesarki usuneli mi tą przegrodę? Mogli to zrobić przez przypadek? Bo nic mi nie mówili, a chyba powinni poinformować.

reklama
Papercut nie spalas w nocy? Wszystko ok czy to po prostu bezsenność?

Ja wczoraj wieczorem poczułam się lepiej i nie pojechałam na IP. Przespalam całą noc i cieszę się, że na razie czuję się dobrze. U Nas w Warszawie nie przyjmują tylko zawsze odsylają..
Co do spania to próbowałam podkładać sobie poduszkę pod biodra, ale częściej stawiał mi się brzuszek i zrezygnowałam.

Dziewczyny ja już chyba skończyłam 34 tc...:) za dwa tygodnie będę mogła się podnieść :) obym dotrwała!

Do góry