reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

jak mialam poprzecznie to mowila, ze dla szyjki ekstra bo niczym sie nie wciska, teraz jest glowka do gory to powiedziala, ze tez dla szyjki ok bo tylek mniej naciska niz glowka, i ze glowka do dolu to masakra dla szyjki wiec mozesz sie cieszyc ;)

reklama
troche się boje leżeć na boku bo wydaje mi sie, że moge go sciskać, jak się tak rozłożył, ale skoro tak mówisz to może niech sobie jeszcze tak poleży poprzecznie,
a czy mialaś wtedy inne skurcze? badz wiecej albo coś? bo u mnie gin powiedział że podejrzewa że to przez to ułożenie mam te skurcze, ale skoro u Ciebie leży już normalnie i dalej są, to chyba nie dużo w tym prawdy

tak samo bylo, ja wtedy mialam problem z lezeniem na lewym boku bo trzymala tam nozki i kopala mnie strasznie po biodrze wydawalo mi sie, ze ja gniote wiec bardziej na prawym lezalam, z reszta bolaly te kopniaki jakby mi piety pod kosc wciskala

u mnie też ma nogi z lewej ;) i staram sie tak całkowicie nie kłaść na boku ;) szkoda,że jest tyle samo, bo miałam nadzieję, że może jak się przekręci to się chociaz ilość zmniejszy,no ale skoro Tobie to nic nie dało, to niech leży i nie naciska na tą szyjkę :)

Patuska to może juz nie szalej z wychodzeniem tylko grzecznie w domu do końca... Trzymam kciuki żeby minęło. Tak samo za Hope. Postaraj się uspokoić, ja dziś od rana muzykę relaksacyjna dla dzieci w brzuchu słucham, bo też mam od rana kamień.

Dobrze wiedzieć o tym siedzeniu na jednym boku, nie wpadłabym na to! U mnie już jest ułożenie główkowe wiec pewnie dobrze mi tam po szyjce naciska jak wstaje...

Patuska trzymam kciuki żebyś wytrzymała jak najdłużej, ja też nie wiem ile jeszcze dam radę. Urodziła teraz moja znajoma w 35t i 4d i były tylko 4 dni w szpitalu po porodzie. Jej malutka jest spora, bo wazyla powyżej 3 kg ale mimo że się urodziła wcześniej to jest wszystko super. Już tak mało Nam zostało. Ja już troszkę nie mam siły

Cześć hope trzymaj się ją zaczęłam troszkę chodzić już w 34 tyg ale bardzo niewiele i miałam podobną sytuację do twojej teraz. Dostałam skurczy w nocy które były bardzo częste i nic mi nie pomagało zadzwoniłam do lekarza to był 35 tydzień kazał mi przyjechać do szpitala by wyciszyć te skurcze i tak też zrobiłam. Dostałam kroplówke z magnezu i skurcze ustały.Jednak w badaniu wyszedł mi cukier w moczu i mnie przytrzymali byłam tam 2 tyg miałam już wyjść do domu bo to był 37 tydz i zgłosić się za tydzień na cesarke i wieczorem odeszły mi wody. Swoją drogą dobrze ze w szpitalu bo ony się nie sączyły tylko chlusneło że mnie. Tak że hope jeśli Ci nie przejdzie zgłoś się do szpitala

Jeszcze chwile wytrzymaj :* Takie historie z koleżanką są bardzo pocieszające. A dlaczego tak wcześnie urodziła, tez miała problem z szyjka?

A jeszcze co do tej Izby Przyjęć to ja bez skierowania byłam na razie tylko jak krwawilam i drugi raz jak mnie strasznie mięśnie brzucha od skurczy bolały i nic nie pomagało. Wtedy chciałam żeby mi chociaż zastrzyk z nospy dali. Jak coś to najlepiej jechać późnym wieczorem bo wtedy jest najmniej ludzi. Jak podjechalam kolo 22 to nikogo nie było.

Najgorzej jest rano, tak do poludnia, bo są planowe przyjęcia do szpitala i rzeczywiście można kilka godzin spędzić :/

reklama
U mnie dziś też w miarę spokojnie, wczoraj przed snem znowu bolało mnie podbrzusze ehh... Dziewczyny , czy którejś z Was wypadł krążek?

Do góry