reklama
Dordaw
Fanka BB :)
Hej,
Ja już po wizycie, siedziałam chyba z godzinę i nieźle się umordowalam ta wyprawa.
Przepisał mi ten Scopolan dodatkowo w razie potrzeby choć nawet mu tego nie sugerowalam, zamienił na razie Luteine z podjezykowej na dopochwowa (ciągle jest zdania że ta dopochwowa lepiej dziala) no i dał mi skierowanie do szpitala do kwalifikacji na podanie sterydów na pluca. Tu mnie trochę zaskoczył bo tego się nie spodziewałam.
Mąż jak usłyszał przed chwila o tych sterydach to przerażony ze to jakoś zaszkodzić może, ale jakby miało tak być to by ich nie podawali... Spróbuję się niebawem dodzwonić na IP i dopytac co i jak dalej mam z tym zrobić. Sądząc po obłożeniu szpitali to pewnie niechetnie będą chcieli mnie przyjąć, a na koniec stwierdza, że nie ma takiej potrzeby tak jak z pessarem stwierdzili no ale zobaczymy!
Ja już po wizycie, siedziałam chyba z godzinę i nieźle się umordowalam ta wyprawa.
Przepisał mi ten Scopolan dodatkowo w razie potrzeby choć nawet mu tego nie sugerowalam, zamienił na razie Luteine z podjezykowej na dopochwowa (ciągle jest zdania że ta dopochwowa lepiej dziala) no i dał mi skierowanie do szpitala do kwalifikacji na podanie sterydów na pluca. Tu mnie trochę zaskoczył bo tego się nie spodziewałam.
Mąż jak usłyszał przed chwila o tych sterydach to przerażony ze to jakoś zaszkodzić może, ale jakby miało tak być to by ich nie podawali... Spróbuję się niebawem dodzwonić na IP i dopytac co i jak dalej mam z tym zrobić. Sądząc po obłożeniu szpitali to pewnie niechetnie będą chcieli mnie przyjąć, a na koniec stwierdza, że nie ma takiej potrzeby tak jak z pessarem stwierdzili no ale zobaczymy!
asiekD
asiekD mi szyjka skrocila się pod koniec 21tc i wtedy miała w różnych pomiarach (23-28mm). Teraz będę brała już 4 lekarstwo, w tym 3 antybiotyk. Wychodzi mi na każdym posiewie inna bakteria. Nie powiem Ci ich nazw bo są w systemie w przychodni a ja nie pamiętam bo są łacińskie. Nie rozumiem czemu tak jest. Przecież dbam o higienę, korzystam tylko ze swojej toalety.. Jeśli mogę zapytać, donosilas poprzednią ciąże?
asiekD
Cześć hope jasne że udało mi się donosić poprzednie ciążę pierwsza do 36 tyg 2 do 37 bez szwu pessara i tu w 3 ciąży czuje ze przez te bakterie też nie uda mi się załorzyć tego pessara. Kurcze zawsze było by bezpieczniej tym bardziej że mam 2 dzieci i mam co robić. Ale leżę jak najwięcej zresztą poprzednie ciążę cały czas przeleżałam. Ale sama widzisz ze da się i tobie też się uda
asiekD
asiekD mi szyjka skrocila się pod koniec 21tc i wtedy miała w różnych pomiarach (23-28mm). Teraz będę brała już 4 lekarstwo, w tym 3 antybiotyk. Wychodzi mi na każdym posiewie inna bakteria. Nie powiem Ci ich nazw bo są w systemie w przychodni a ja nie pamiętam bo są łacińskie. Nie rozumiem czemu tak jest. Przecież dbam o higienę, korzystam tylko ze swojej toalety.. Jeśli mogę zapytać, donosilas poprzednią ciąże?
Wypowiem się bo jestem w temacie.Hej,
Po pierwsze nie dzwon do szpitala tylko jedz z tym skierowaniem na oddział. Muszą cie przyjąć nie ważne co masz napisane. Zawsze na ich pytania odpowiadaj ze masz skurcze...
Byłam ostatnio na sterydach w szpitalu temat znam.
Sterydy są po to ze gdybyś nie wytrzymała to maluszek będzie na tyle silny ze nie będzie potrzebował pomocy w oddychaniu.
I nie ważne czy masz pessar czy nie.
Ja mam i peesar i nie miałam twardnien dostałam skierowanie na obserwacje wydolności łożysk. Na ktg pojawiły się skurcze których ja nie czułam i decyzja ordynatora podajemy sterydy...
Wiec tylko się ciesz. Bo nie chętnie chcą to robić. Trzy dni na oddziale dwa zastrzyki i po krzyku. A i ktg będą Ci robić na świeżo wyniki krwi i moczu...wiec tylko zalety w tym widzę
AsiekD cieszę się że jesteś na tym forum i napisałaś o swoich ciążach. Mam nadzieję, że mi też się uda donosic ciąże do takiego tygodnia. A jak urodziły się maluszki w tych tygodniach to później czekały Was dłuższe pobyty w szpitalu czy było wszystko ok?
Dordaw popieram to co piszę patuska, też chciałabym dostać sterydy w razie wcześniejszego porodu. Ale moja ginekolog nic o tym nie mówi. Myślę że to dobrze ze dostalas skierowanie.
Dordaw popieram to co piszę patuska, też chciałabym dostać sterydy w razie wcześniejszego porodu. Ale moja ginekolog nic o tym nie mówi. Myślę że to dobrze ze dostalas skierowanie.
reklama
Podziel się: