reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

ja tez zauwazylam wplyw nerwow, co sie nie klocimy albo placze z jakiegos powodu zaraz jest gorzej, juz ucinam klotnie na wszelki zeby sie nie nakrecac

29tc w kupie razniej :)

reklama
Nerwy? Jeden z kluczowych czynników,...jak płacz... przy nerwach wstrzymujemy oddech a co za tym idzie mięśnie brzucha się napinaja i stad twardnienia. Ja z pierwszymi jak zadzwoniłam do lekarza pytał czy nie miałam stresu ostatnio...a ja ze Pan doktor wie sam ze tak (znamy się osobiście) a w tamtym czasie przeżywałao ciężki czas w związku ze śmiercią taty...wiec nerwy na pewno maja duży wpływ. Ale wiadomo czasami nie da się uspokoic. Jesteśmy tylko ludźmi.

Dobrej i "miękkiej" nocki dziewczyny [emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

Witamy Morisek :)

Ja tez jestem przykładem, że nerwy powodują pogorszenie naszej sytuacji. Każda szyjka jest inna, ale niestety chodzenie Nam nie służy, tym bardziej jak szyjka nie jest zabezpieczona szwem albo krążkiem. Morisek skonczylas już 29 tydzień ciąży, więc spokojnie. Ja taka szyjke miałam w 21tc. Dziękuję ze napisałaś o tym wózku bo właśnie o nim myślałam!

Ja to jestem jakiś ewenement :) Ani nie mam pessara ani nikt nie mówi o zastrzykach, a moja szyjka znika. Dordaw warto dostać zastrzyki!

Patuska chyba masz jutro wizytę? Daj koniecznie znać jak będziesz już po.

Spijcie spokojnie, zyskujemy kolejny dzień:*

a i mi jeszcze przy kazdej wizycie w toalecie twardnieje, czytam ze zazwyczaj twardy jak chce sie siku, wysika sie o jest ok a u mnie odwrotnie, przy wyproznianiu to samo no ale tego sie nie uniknie, trzeba jakos

hope mi tez nikt nic o dodatkach nie mowil, zobaczymy jak we wtorek bedzie

patuska czekamy na informacje :)

srednio sie wyspalam, co sie nie budzilam w nocy brzuch jak kamien :(

milego dnia dziewczyny :)

Dziewczyny Dzień Dobry.

Wizytę mam jutro o 16.20
Ale rano juz ruszam do Łodzi. Na szczęście nie musze prowadzić [emoji4] kierowca się znalazł [emoji4]

Dam znać jutro wieczorem co i jak ale liczę ze wszystko z serduszkami będzie ok

eiktkw7i1lgslap3.png

Ja mam też jutro wizytę ale to na nfz tylko sprawdzi szyjkę, da skierowanie na morfologię i czesc :)
Patuska, powodzenia na wizycie. Na pewno będzie dobrze :))
Miłego dnia ;*

Nie wiem czemu ale wydawało mi się że macie wizyty środę. Czekamy na wieści i trzymamy kciuki :) Moja wizyta dopiero 16 czerwca.

Mnie dzisiaj pobolewa brzuch i pachwiny.. staram się nie stresować tylko spokojnie leżę..

Dziewczyny, a te Nasze twardnienia, przynajmniej część z nich to nie są skurcze przygotowujące macice do porodu, które mają wszystkie kobiety w ciąży?

Ale które są które to kto to wie... [emoji6]

Papercut ja w nocy co się nie obudze to tez zawsze mam twardy. Dopiero rano po przebudzeniu odrobinę mi odpuszcza. Ja w nocy się sporo kręcę, czasami się budzę na plecach lub częściowo na brzuchu a od tego np. w ciągu dnia brzuch mi często wstaje, a w nocy ciężko się kontrolować.

Jeszcze wracając do tego co Morisek pisała to u mnie twardnienia tez się nasilają jak mam wzdęcia czy zaparcia. Ja biorę żelazo na anemię, którego skutkiem ubocznym bywają zaparcia i ciężko się ich pozbyć. Lekarz mówił mi jeszcze żeby za wszelką cenę zaparć unikać i się nie "napinac" w toalecie, szczególnie w takiej szyjkowej sytuacji, ale to łatwo mówić..

U mnie wizyta dopiero 21 czerwca, ale w miedzy czasie umowie się jeszcze na to usg które trzeba do 32 TC zrobić.

Oczywiście dołączam się do prośby o wiesci po wizytach Patuska i Vita i trzymam kciuki żeby wszystko było ok! [emoji4]

reklama
A ja jutro probuje z rozpuszczalnym magnezem, Dziewczyna wychwalila ze brała po 6 tabl magnezu dziennie i nic jej to nie pomogło, aż lekarz kazał jej kupić ten rozpuszczalny i podobno skurcze przeszly jak reka odjął. Może lepiej się przyswaja bo ja brałam ponad 300 mg w tabl i nie przyswajal sie bynajmniej u mnie, bo w szpitalu norma sie zaczynała od 77 a ja na badaniu miałam 64

Do góry