reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wiesz co, Neno Primo, wydawał się rozsądny. 😂
To ja właśnie na 56 jeszcze powinnam dokupić, bo naprawdę mało mam i na początku raczej kupowałam 62. No Młody raczej gigantem nie będzie jak ostatnio miał 1,8 kg.
H&M ma większe ubranka jak porównywałam.
Ja zamówiłam też z neno, ale neno camino. Tylko jak się orientowałam, to będę musiała dokupić mniejsze lejki, bo mam drobne piersi i sutki też 🤣
Nie jestem jakaś mega zwolenniczką karmienia piersią, pierwszego syna karmiłam 4-5 msc, drugiego też mam zamiar karmić do pół roku, laktator bardziej żeby tata mógł zostać z dzieckiem, ja studiuję zaocznie i będę potrzebowała wolnych weekendów.
Mój synek wychodzi o tydzień wiekszy z USG niż OM, ale to chyba za sprawą głowy, bo wyprzedza wymiary o 2 tyg. Pierwszy syn miał to samo i stresowało mnie to trochę, a później byłam zdziwiona, bo urodził się z małą główką i do dziś ma tą główkę małą.

reklama
Ja zamówiłam też z neno, ale neno camino. Tylko jak się orientowałam, to będę musiała dokupić mniejsze lejki, bo mam drobne piersi i sutki też 🤣
Nie jestem jakaś mega zwolenniczką karmienia piersią, pierwszego syna karmiłam 4-5 msc, drugiego też mam zamiar karmić do pół roku, laktator bardziej żeby tata mógł zostać z dzieckiem, ja studiuję zaocznie i będę potrzebowała wolnych weekendów.
Mój synek wychodzi o tydzień wiekszy z USG niż OM, ale to chyba za sprawą głowy, bo wyprzedza wymiary o 2 tyg. Pierwszy syn miał to samo i stresowało mnie to trochę, a później byłam zdziwiona, bo urodził się z małą główką i do dziś ma tą główkę małą.
Oo, słyszałam, że on jest dobry!
Ja też nie zamierzam długo karmić piersią, wiem, że jest to wskazane, ale też nie chce być uwiązana totalnie. U mnie różnie wychodzi, na poprzednim USG też wyszedł o dobry tydzień wiekszy, a na tym o parę dni.

Doczytaj tylko, czy dany monitor można brać używany ;) niektóre "uczą się" rytmu oddechu dziecka (np. Snuza) i nie powinno się ich odsprzedawać.
Aż tak w temat jeszcze nie wkroczyłam, ale widziałam wcześniej, że jest też możliwość wypożyczenia monitoru babysense na 6 msc na stronie producenta. Koszt 150 zł.

reklama
Do góry