reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jak bąki puszczasz lub/i majtki nosisz to jak masz skłonność to to wystarczy. A ciąża to czas kiedy bardzo często ta skłonność się robi. Niestety. I nic nie robisz nie tak, po prostu tak wyszło że bakteryjki Cię na razie polubiły.
Wku*w motywujący to najlepsza strategia. I działa 😁

Nie pocieszylas... faktycznie czepily sie jak rzep psiego ogona, bo caly czas w kolko to samo. Ale juz chyba mnie to nie rusza. Czekam po prostu na porod i tyle w tej kwestii. W miedzy czasie leki i czekam w kolejce za Wami :-)

reklama
Nie pocieszylas... faktycznie czepily sie jak rzep psiego ogona, bo caly czas w kolko to samo. Ale juz chyba mnie to nie rusza. Czekam po prostu na porod i tyle w tej kwestii. W miedzy czasie leki i czekam w kolejce za Wami :-)
A kolejka coraz bliżej! Ja się nastawiam na koniec w następnym tygodniu i mam nadzieję, że się nie przeliczę 😂

Ale mam nadzieje ze chociaż uwierzysz ze to nie Twoja wina ❤️ i przypominam - miałam maraton infekcyjny cała poprzednia ciąże i porod w 39 tc ;)

A co do kolejki ja mam planowo dzień zero umówiony w połowie drugiego tygodnia maja, więc jeszcze kawałeczek ale już mam nadzieję, że dotrzymam, więc ustawiaj się za mną śmiało ;)

Dziewczyny a jeśli są problemy z szyjką to czy można leżeć z ugiętymi nogami ?? Juz nie umiem mieć ich prosto, normalnie cały czas nogi mi latają.

Dziewczyny a jeśli są problemy z szyjką to czy można leżeć z ugiętymi nogami ?? Juz nie umiem mieć ich prosto, normalnie cały czas nogi mi latają.
Mi kiedyś lekarka w szpitalu powiedziała, że na plecach to żeby nogi mieć ugięte w kolanach. Jak leżę na boku to rzadko kiedy mam wyprostowane, bo mi po prostu niewygodnie a kimam w domu z poduchą ciążową, wtedy jest mi jakoś najlepiej. Przy KTG jak leżałam na boku to też z ugiętymi nogami najczęściej i mam wrażenie, że tak mi się najmniej brzuch napina.
Nie dam sobie ręki uciąć, że „medycznie” tak jest lepiej, ale ja się czuję bardziej komfortowo ;)

Ale na spokojnie. Byle by miednica byla w pozycji lezacej a nie ze pupa nizej. Zwariowac mozna z prostymi nogami. Ja tak jak Alexis leze wiecznie z podkulonymi nogami na boczkach.
Na plecach mi sie ciezko oddycha.

Ale na spokojnie. Byle by miednica byla w pozycji lezacej a nie ze pupa nizej. Zwariowac mozna z prostymi nogami. Ja tak jak Alexis leze wiecznie z podkulonymi nogami na boczkach.
Na plecach mi sie ciezko oddycha.
No leżenie na plecach to udręka… mam to samo, od razu się duszę :D żeby nie było na boku też mnie czasem dusi jak mały gdzieś pupę w przeponę wsadzi 😂

Moj lekarz powtarza ze kazda pozycja jest spoko w ktorej czuje sie komfortowo i w ktorej na ktg maluch czuje sie komfortowo. W szpitalu na plecach robily mi zazwyczaj ktg. Ja sie staralam lekko przekrecac miednice dla swojego komfortu bo maluchowi to tam rybka.

reklama
na plecach w ciąży w ogóle się nie powinno leżeć
Też spotkałam się z dziewczynami, które żadnych dolegliwości nie miały leżąc na plecach a KTG w szpitalu też podłączali leżąc na wznak. Ostatnio sama z siebie dla własnego komfortu kładłam się na boku, bo na plecach najzwyczajniej w świecie było źle oddychać 🤷🏻‍♀️
Pewnie każdy organizm reaguje na to inaczej

Do góry