reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
a to mnie z kolei ktg na boku i to w różnych placówkach. No nic, każda kobieta ma swoją mądrość i wiadomo, że się instynktownie szuka najlepszej pozycji

Mi lekarka mówiła ze to zależy od tego jak u matki biegną naczynia krwionośne i czy są uciskane w pozycji na plecach. Jesli mama dobrze się czuje tak leżąc to znaczy ze dla dziecka tez tak jest ok. A jak mamie duszno to lepiej zmienić bo słabiej dotleniona mama to słabiej dotlenione dziecko. Statystycznie najczęściej te duszności najczęściej sie pojawiają na plecach.
Mi jest wygodnie na plecach, ktg tez ładne na plecach wychodziły wiec leżę różnie, bo ponoć właśnie zmiany pozycji są najlepsze żeby było mniejsze ryzyko asymetrii. W nocy zawsze zasypiam z poduszką ciążową na boku ale bardzo często jak się budzę to jestem na plecach. Więc zakładam że moje ciało wie co robi :)

Ja przyspieszyłam wizytę na jutro bo miałam już takie pieczenie, że myślałam, że ktoś mi wsadza płonący patyk w pochwę. Idę do innej pani doktor i zobaczymy jak ona zmierzy szyjkę przy okazji jednak mam wrażenie, że lepiej niż było nie będzie.
Nie wiem od czego zależy że jak wsadzam globulki to szyjka wydaje się być niżej i dluzsza, a czasami jest tak wysoko że czuje tylko sznurek.... Też tak macie ?

Ja przyspieszyłam wizytę na jutro bo miałam już takie pieczenie, że myślałam, że ktoś mi wsadza płonący patyk w pochwę. Idę do innej pani doktor i zobaczymy jak ona zmierzy szyjkę przy okazji jednak mam wrażenie, że lepiej niż było nie będzie.
Nie wiem od czego zależy że jak wsadzam globulki to szyjka wydaje się być niżej i dluzsza, a czasami jest tak wysoko że czuje tylko sznurek.... Też tak macie ?

Moze zalezy od tego czy dziecko napiera na szyjke czy po dluzszym lezeniu i zarazem dziecko troszke wyzej? U mnie zawsze ma to znaczenie.

I polecam im mniej wkladasz cos do pochwy tym lepiej ale najpierw wylecz to co sie przypaletalo.

reklama
Moze zalezy od tego czy dziecko napiera na szyjke czy po dluzszym lezeniu i zarazem dziecko troszke wyzej? U mnie zawsze ma to znaczenie.

I polecam im mniej wkladasz cos do pochwy tym lepiej ale najpierw wylecz to co sie przypaletalo.
Niestety właśnie musiałam wkładać, mimo że nie jestem chętna, lekarz mi kazał lactovaginal 1x dziennie plus to na grzybice.
Właśnie to u mnie różnie w ciągu dnia jest.

Do góry