reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny, co kupujecie dla dzieci z kosmetyków? Mam płyn do kąpieli, krem do pupy, jakiś krem nawilżający do ciała, krem z filtrem i żel łagodzący na ugryzienia komarów.

Zastanawiam się czy jest coś jeszcze, co jest potrzebne. Za czasów jak my byłyśmy dziećmi, to pamiętam wszechobecną oliwkę i puder, ale teraz nie widziałam już, żeby ktoś tego używa.

Kremu do ciala używacie po każdym myciu, żeby nawilżać skórę? Ja u siebie nie stosuję nawilżaczy, bo mi się nie chce, więc nie wiem 🤦‍♀️

Taktyczny Staszek dla obserwacji:
Zobacz załącznik 1516956

Ten Twoj Staszko to na zdjeciach wyglada jak donoszony Bąbelos:-) wychodzcie juz z tego szpitala i kropka.

Co do kosmetykow to im mniej tym lepiej. Zawsze dodac mozesz jak bedzie wymagac tego sytuacja z reakcja skorki dziecka. Najwazniejszy jest krem do pupki ale jak juz masz narzucony przez szpital to z glowy. Jedynie uwazaj na ciemieniuche bo widac ze wloski czaja sie tam pod kocykiem:-) i standardowo sol fizjologiczna.

reklama
Ten Twoj Staszko to na zdjeciach wyglada jak donoszony Bąbelos:-) wychodzcie juz z tego szpitala i kropka.

Co do kosmetykow to im mniej tym lepiej. Zawsze dodac mozesz jak bedzie wymagac tego sytuacja z reakcja skorki dziecka. Najwazniejszy jest krem do pupki ale jak juz masz narzucony przez szpital to z glowy. Jedynie uwazaj na ciemieniuche bo widac ze wloski czaja sie tam pod kocykiem:-) i standardowo sol fizjologiczna.
Czekamy z wyjściem, aż będzie jadł całe porcje z butli :D ciekawa jestem, czy dzisiaj zobaczę już 2kg na wadze :)
Włoski ma, nic się póki co na głowie nie dzieje :D

A juz mozecie butle wciagac? Czy jeszcze czekacie na wyniki?
Wczoraj dostawał co drugi posiłek po połowie porcji :) co drugi, bo jedzenie tak go zmęczyło, że jak rano dostał, to na kopejny posiłek się nie rozbudził na tyle, żeby mu dali 😂 ale za to te 20ml, które mu dali to pokonał w minutę. Jak pociągnął to raz i pusto 😂

Wczoraj dostawał co drugi posiłek po połowie porcji :) co drugi, bo jedzenie tak go zmęczyło, że jak rano dostał, to na kopejny posiłek się nie rozbudził na tyle, żeby mu dali 😂 ale za to te 20ml, które mu dali to pokonał w minutę. Jak pociągnął to raz i pusto 😂
Super, duże postępy. Teraz tylko czekamy na wypis :D Mam nadzieję że to kwestia tygodnia :)

@Alexis124 melduj pobyt? W domku??:-)
Jeszcze spokojnie odpoczywam w domku ❤️ nastawiam się na powrót dopiero wtedy kiedy mam przyjęcie i tak jak poprzednim razem nie zamierzam pojawiać się wcześniej 🤭
Zaczyna brać mnie lekki stres związany z porodem i z tym czy z maluszkiem wszystko będzie ok, bo od dawna jestem nafaszerowana różnymi specyfikami pod korek. Fakt, bez nich mogłoby być gorzej a wcale nie musiały zaszkodzić. Mówię sobie, że mnie często zaczepia i się momentami mocno rozpycha to chyba musi mieć na to jakąś siłę i będzie dobrze. ☺️
Nowe rzeczy chyba zawsze są stresujące, chociaż w przypadku porodu czy to Cc czy SN to pewnie za każdym razem jest taka niepewność jak to będzie.

Jeszcze spokojnie odpoczywam w domku ❤️ nastawiam się na powrót dopiero wtedy kiedy mam przyjęcie i tak jak poprzednim razem nie zamierzam pojawiać się wcześniej 🤭
Zaczyna brać mnie lekki stres związany z porodem i z tym czy z maluszkiem wszystko będzie ok, bo od dawna jestem nafaszerowana różnymi specyfikami pod korek. Fakt, bez nich mogłoby być gorzej a wcale nie musiały zaszkodzić. Mówię sobie, że mnie często zaczepia i się momentami mocno rozpycha to chyba musi mieć na to jakąś siłę i będzie dobrze. ☺️
Nowe rzeczy chyba zawsze są stresujące, chociaż w przypadku porodu czy to Cc czy SN to pewnie za każdym razem jest taka niepewność jak to będzie.
A kiedy kolejne przyjęcie? :)

reklama

No i elegancko! To kolejny krok do przodu :-)
Znaczy ze mleczko jest pierwsza klasa i brzusio lubi takie rarytasy. A pamietam jak pisalas ze Staszka tylko sonda karmia. Jak ten czas szybko leci jak sie tak obserwuje i czyta nowe wiesci;-)

Do góry