reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Co tam u Ciebie już jesteś w szpitalu?
Leżę w tej samej sali na tym samym łóżku 😂 jeszcze mnie nie zbadali, czekam aż położna przyjdzie i mnie zawoła do badania. Ciekawe na ile tu zostanę. Chciałabym 4 doby i na tydzień do domu (wątpię, że tak będzie)… 😂

Dam Wam znać co i jak po badaniu. Chociaż teraz to co by się nie działo to będzie dobrze.

reklama
Leżę w tej samej sali na tym samym łóżku 😂 jeszcze mnie nie zbadali, czekam aż położna przyjdzie i mnie zawoła do badania. Ciekawe na ile tu zostanę. Chciałabym 4 doby i na tydzień do domu (wątpię, że tak będzie)… 😂

Dam Wam znać co i jak po badaniu. Chociaż teraz to co by się nie działo to będzie dobrze.

Ja czekam na Twoja wizyte jak na swoja :-))) kciukasy!

Dziewczyny polecacie coś na infekcje grzybiczą bez recepty? Wizytę mam dopiero za tydzień, a widzę, że jeszcze się chyba grzybica przypałętała. Niestety nie mam z moją lekarka kontaktu telefonicznego,a piecze mnie okropnie...

A lekarz 1 kontaktu? Moze on cos pomoze na cito?

Zawsze pros lekarke o jeden lek na wyrost, ja tak robilam w 1 ciazy przy pessarze jak mialam stosowac globulki zapobiegawczo.

A napary z kory debu? Moze zalagodza troche do tego czasu?

A lekarz 1 kontaktu? Moze on cos pomoze na cito?

Zawsze pros lekarke o jeden lek na wyrost, ja tak robilam w 1 ciazy przy pessarze jak mialam stosowac globulki zapobiegawczo.

A napary z kory debu? Moze zalagodza troche do tego czasu?
Mam właśnie dość daleko lekarza 1 kontaktu, a u mnie nie ma już czegoś takiego jak teleporady. Ewentualnie zadzwonię do kliniki w dzień przyjmowania mojej lekarki i przekaze na recepcji, czy mogłaby mi przepisać jakiś ginofemidazol albo pimafucin.

Ja czekam na Twoja wizyte jak na swoja :-))) kciukasy!
Więc tak: szyjka 1,7cm, w tym tygodniu generalnie już się jej nie mierzy, ale chcieli pokazać studentom szwy 😂
Mały jest ułożony główkowo, waży 2600g, więc wskoczył z 25 na 50 centyl. Wody płodowe w normie. Pobrali posiew i GBSa. Co do wyjścia do domu to zależy od wyników badań i KTG, ale że mieszkam blisko to jest duża szansa wyjścia jeszcze przed porodem 🥰
Odnośnie spojenia łonowego - żeby było rozejście to bym nie mogła wstać, więc nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN 🥰

Więc tak: szyjka 1,7cm, w tym tygodniu generalnie już się jej nie mierzy, ale chcieli pokazać studentom szwy 😂
Mały jest ułożony główkowo, waży 2600g, więc wskoczył z 25 na 50 centyl. Wody płodowe w normie. Pobrali posiew i GBSa. Co do wyjścia do domu to zależy od wyników badań i KTG, ale że mieszkam blisko to jest duża szansa wyjścia jeszcze przed porodem 🥰
Odnośnie spojenia łonowego - żeby było rozejście to bym nie mogła wstać, więc nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN 🥰
Ale super że dzidzia się obróciła 🙂 no widzisz mówiłam że będzie dobrze. Na pewno wyjdziesz do domu

Hihihi a nie mowilam? :-)))))))))))
Az musialam to napisac ! 😂
To teraz trzymam kciuki zeby wyniki byly dobre :-)
Mam właśnie dość daleko lekarza 1 kontaktu, a u mnie nie ma już czegoś takiego jak teleporady. Ewentualnie zadzwonię do kliniki w dzień przyjmowania mojej lekarki i przekaze na recepcji, czy mogłaby mi przepisać jakiś ginofemidazol albo pimafucin.

Probuj domowymi sposobami zeby zalagodzic. Ale tez moze zadzwon do tej kliniki i zapytaj czy jaki kolwiek lekarz nie przepisze jak juz to meczy?

Ekstra, i jeszcze szyjka ci się wydłużyła dodatkowo 🤣

Hihihi a nie mowilam? :-)))))))))))
Az musialam to napisac ! 😂
To teraz trzymam kciuki zeby wyniki byly dobre :-)

Probuj domowymi sposobami zeby zalagodzic. Ale tez moze zadzwon do tej kliniki i zapytaj czy jaki kolwiek lekarz nie przepisze jak juz to meczy?
Właśnie wyślę prośbę do lekarza rodzinnego, jutro i tak pójdę sobie na morfologie i crp czy się nie pogarszało diametralnie i będę czekać na ten wynik posiewu ... masakra ... czekać 1,5 tygodnia na wynik.

reklama
No jestem z Ciebie turbo dumna ❤️❤️ zaglądam na tę grupę tylko żeby wiedzieć jak to się u Was skończy i co u Stasia bo reszta dziewczyn dołączyła już po moim porodzie.
Trzymam za Was wszystkie kciuki!

Tymczasem ja już 3 miesiące po porodzie... Powiem Wam, że już zapomniałam jak było stresująco w ciąży bo obecnie moja mała walczy z Covidem i nie wiem który stres był większy, masakra...
Pozdrawiamy
Polish_20230411_134425433.jpg

Do góry