reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Co tam u Ciebie już jesteś w szpitalu?
Leżę w tej samej sali na tym samym łóżku 😂 jeszcze mnie nie zbadali, czekam aż położna przyjdzie i mnie zawoła do badania. Ciekawe na ile tu zostanę. Chciałabym 4 doby i na tydzień do domu (wątpię, że tak będzie)… 😂

Dam Wam znać co i jak po badaniu. Chociaż teraz to co by się nie działo to będzie dobrze.

reklama
Leżę w tej samej sali na tym samym łóżku 😂 jeszcze mnie nie zbadali, czekam aż położna przyjdzie i mnie zawoła do badania. Ciekawe na ile tu zostanę. Chciałabym 4 doby i na tydzień do domu (wątpię, że tak będzie)… 😂

Dam Wam znać co i jak po badaniu. Chociaż teraz to co by się nie działo to będzie dobrze.

Ja czekam na Twoja wizyte jak na swoja :-))) kciukasy!

Dziewczyny polecacie coś na infekcje grzybiczą bez recepty? Wizytę mam dopiero za tydzień, a widzę, że jeszcze się chyba grzybica przypałętała. Niestety nie mam z moją lekarka kontaktu telefonicznego,a piecze mnie okropnie...

A lekarz 1 kontaktu? Moze on cos pomoze na cito?

Zawsze pros lekarke o jeden lek na wyrost, ja tak robilam w 1 ciazy przy pessarze jak mialam stosowac globulki zapobiegawczo.

A napary z kory debu? Moze zalagodza troche do tego czasu?

A lekarz 1 kontaktu? Moze on cos pomoze na cito?

Zawsze pros lekarke o jeden lek na wyrost, ja tak robilam w 1 ciazy przy pessarze jak mialam stosowac globulki zapobiegawczo.

A napary z kory debu? Moze zalagodza troche do tego czasu?
Mam właśnie dość daleko lekarza 1 kontaktu, a u mnie nie ma już czegoś takiego jak teleporady. Ewentualnie zadzwonię do kliniki w dzień przyjmowania mojej lekarki i przekaze na recepcji, czy mogłaby mi przepisać jakiś ginofemidazol albo pimafucin.

Ja czekam na Twoja wizyte jak na swoja :-))) kciukasy!
Więc tak: szyjka 1,7cm, w tym tygodniu generalnie już się jej nie mierzy, ale chcieli pokazać studentom szwy 😂
Mały jest ułożony główkowo, waży 2600g, więc wskoczył z 25 na 50 centyl. Wody płodowe w normie. Pobrali posiew i GBSa. Co do wyjścia do domu to zależy od wyników badań i KTG, ale że mieszkam blisko to jest duża szansa wyjścia jeszcze przed porodem 🥰
Odnośnie spojenia łonowego - żeby było rozejście to bym nie mogła wstać, więc nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN 🥰

Więc tak: szyjka 1,7cm, w tym tygodniu generalnie już się jej nie mierzy, ale chcieli pokazać studentom szwy 😂
Mały jest ułożony główkowo, waży 2600g, więc wskoczył z 25 na 50 centyl. Wody płodowe w normie. Pobrali posiew i GBSa. Co do wyjścia do domu to zależy od wyników badań i KTG, ale że mieszkam blisko to jest duża szansa wyjścia jeszcze przed porodem 🥰
Odnośnie spojenia łonowego - żeby było rozejście to bym nie mogła wstać, więc nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN 🥰
Ale super że dzidzia się obróciła 🙂 no widzisz mówiłam że będzie dobrze. Na pewno wyjdziesz do domu

Hihihi a nie mowilam? :-)))))))))))
Az musialam to napisac ! 😂
To teraz trzymam kciuki zeby wyniki byly dobre :-)
Mam właśnie dość daleko lekarza 1 kontaktu, a u mnie nie ma już czegoś takiego jak teleporady. Ewentualnie zadzwonię do kliniki w dzień przyjmowania mojej lekarki i przekaze na recepcji, czy mogłaby mi przepisać jakiś ginofemidazol albo pimafucin.

Probuj domowymi sposobami zeby zalagodzic. Ale tez moze zadzwon do tej kliniki i zapytaj czy jaki kolwiek lekarz nie przepisze jak juz to meczy?

Ekstra, i jeszcze szyjka ci się wydłużyła dodatkowo 🤣

Hihihi a nie mowilam? :-)))))))))))
Az musialam to napisac ! 😂
To teraz trzymam kciuki zeby wyniki byly dobre :-)

Probuj domowymi sposobami zeby zalagodzic. Ale tez moze zadzwon do tej kliniki i zapytaj czy jaki kolwiek lekarz nie przepisze jak juz to meczy?
Właśnie wyślę prośbę do lekarza rodzinnego, jutro i tak pójdę sobie na morfologie i crp czy się nie pogarszało diametralnie i będę czekać na ten wynik posiewu ... masakra ... czekać 1,5 tygodnia na wynik.

reklama
No jestem z Ciebie turbo dumna ❤️❤️ zaglądam na tę grupę tylko żeby wiedzieć jak to się u Was skończy i co u Stasia bo reszta dziewczyn dołączyła już po moim porodzie.
Trzymam za Was wszystkie kciuki!

Tymczasem ja już 3 miesiące po porodzie... Powiem Wam, że już zapomniałam jak było stresująco w ciąży bo obecnie moja mała walczy z Covidem i nie wiem który stres był większy, masakra...
Pozdrawiamy
Polish_20230411_134425433.jpg

Do góry