reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A to nie będą po prostu zaparcia?
Ja takie objawy miałam na zaparcia.
Po części napewno,bo miałam podobnie ostatnio jak dłużej nie mogłam się załatwić,ale to kłucie jest dziwne,czuje poprostu,że mam pochwe i jakby czasem mi ktoś coś tam włożył i źle się ułożyło 😏 Raczej się nie forsowalam chociaż dużo siedziałam,bo wiadomo święta tu tam przy stole no i myślę,że te zaparcia. Ewentualnie jak mi nie przejdzie to umowie się na wcześniejszą wizytę.

reklama
Leżę odpoczywam, kroplówkę mam akurat z nospy bo już kilka godzin miałam spokój, nic mnie nie bolało a teraz znowu takie bóle menstruacyjne, ehh
Do zabiegu jednak muszą mocno naciągnąć szyjkę, wiem, że niektórzy po zbiegu nie czują nic, a niektórzy kilka nocy mają bóle i skurcze. Ile już jesteś po zabiegu ? :)

Hej. Mam pytanie. Wiem,że żadna lekarzem nie jest ani z fusów nie wróży. Ale mimo wszystko wiecie dużo i macie różne doświadczenia 😋
Dwa razy zdarzył mi się taki napad bólu kręgosłupa w dolnym odcinku,takie chwilowe mocne rwanie ,jakby na biegunkę ,rwanie na zmianę pogody czy okres. Chwilę rozmasowalam i przeszło. Dzisiaj częściej twardnieje mi brzuch ,nawet jak siedzę,w ogóle jak hm połknęła balon . Dodatkowo nie byłam w toalecie na dwójce. Od rana mam takie nieprzyjemne kłucie w środku,jakiś mega nie boli,ale jest niemile. Jestem w 23+4dniu ciąży .
Czy któraś miała podobnie i zwiastowało to problem z szyjka ? 😏
Ja to zawsze mówię że jak coś. Niepokoi to warto udać się na izbę przyjęć tam wszytsko sprawdzą. Tak naprawdę lepiej podjechać o jeden raz na dużo niż później mieć wyrzuty sumienia.

Po części napewno,bo miałam podobnie ostatnio jak dłużej nie mogłam się załatwić,ale to kłucie jest dziwne,czuje poprostu,że mam pochwe i jakby czasem mi ktoś coś tam włożył i źle się ułożyło 😏 Raczej się nie forsowalam chociaż dużo siedziałam,bo wiadomo święta tu tam przy stole no i myślę,że te zaparcia. Ewentualnie jak mi nie przejdzie to umowie się na wcześniejszą wizytę.
No to dbaj o to, żeby zaparć nie było. Parcie przy wypróżnianiu się żle wpływają na niewydolne szyjki.

Akurat u mnie takie kłucia i twardnienie brzucha to było to skracanie się szyjki ale to u każdego jest inaczej

No to dbaj o to, żeby zaparć nie było. Parcie przy wypróżnianiu się żle wpływają na niewydolne szyjki.
Uwierz,że staram się jak mogę. Ale niestety jest to moja zmora . Wystarczy,że jednego dnia wypije szklankę wody mniej niż moje jelita wymagają i mogę zapomnieć o pójściu do toalety. Niestety problem mam od pozytywnego testu,dodatkowo duphaston na to nie pomaga. Staram się,żeby zaparć nie było,ale czasem się nie da 🤷

Uwierz,że staram się jak mogę. Ale niestety jest to moja zmora . Wystarczy,że jednego dnia wypije szklankę wody mniej niż moje jelita wymagają i mogę zapomnieć o pójściu do toalety. Niestety problem mam od pozytywnego testu,dodatkowo duphaston na to nie pomaga. Staram się,żeby zaparć nie było,ale czasem się nie da 🤷
U mnie w szpitalu jak już było źle to dawały czopki glicerynowe. I kazali jeść jogurty. Ja mam taki swój patent, że jak nie umiem muszę wypić taką prawdziwą kawę. Może to pomoże , chociaż wiemy, że kawa też nie jest w ciąży ekstra. W szpitalu jak miałam toaletę na korytarzu pamiętam, że płakałam, załatwiałam się na Małysza w obawie przed nowymi bakteriami, a nabawiłam się przez to hemoroidów ekstra, więc też warto patrzeć na odpowiednią postawę ,żeby nogi były troszkę wyżej niż podłoga- jakiś stołek czy coś :)

U mnie w szpitalu jak już było źle to dawały czopki glicerynowe. I kazali jeść jogurty. Ja mam taki swój patent, że jak nie umiem muszę wypić taką prawdziwą kawę. Może to pomoże , chociaż wiemy, że kawa też nie jest w ciąży ekstra.
Kawa kiedyś pomagała,ale odkąd częściej popijam słaba rozpuszczalna to organizm przywykł. Mam czopki,a lepiej zadziałał syrop lactolosum,ale nie chce przesadzać,bo nieźle podbija cukier,a mam cukrzycę. 🤷

Kawa kiedyś pomagała,ale odkąd częściej popijam słaba rozpuszczalna to organizm przywykł. Mam czopki,a lepiej zadziałał syrop lactolosum,ale nie chce przesadzać,bo nieźle podbija cukier,a mam cukrzycę. 🤷
Właśnie taką rozpuszczalna nie działała, musiała być taka ostrzejsza sieka z ekspresu.

reklama
Na zaparcia dobrze działa kiwi lub wypicie na czczo 1,5l wody w ciągu 40 minut. Polecam:)

Do góry