Nath spróbuj z płynną parafiną. Poza czopkami to mi podawali w szpitalu, bo czopki jednak mają to ryzyko, że mogą powodować skurcze i działają na dobrą sprawę na ostatni odcinek jelita. Ta płynna parafina chociaż paskudna pomaga, bo trochę oblepia tym tłustym jelita i rozrzedza zawartość. Generalnie brałam to 30 min przed każdym głównym posiłkiem i bierze się do pierwszego wypróżnienia i ponownie, kiedy znów jest problem żeby nie przegiąć w drugą stronęKawa kiedyś pomagała,ale odkąd częściej popijam słaba rozpuszczalna to organizm przywykł. Mam czopki,a lepiej zadziałał syrop lactolosum,ale nie chce przesadzać,bo nieźle podbija cukier,a mam cukrzycę.
reklama
Pomarańczowa
Aktywna w BB
U mnie lactulosa powodowała koszmarne wzdęcia i wiatry aż do bolu a nie rozwiązywała problemu. Dla mnie hitem są czopki eva qu - tez dozwolone w ciąży bo działają na sam najniższy odcinek a w przeciwieństwie do czopków glicerynowych efekt jest po 5 minutach a nie po pół godziny. Wiec tez mniejsze ryzyko jakiś skurczów jelit czy czegoś. Z tym ze traktuje je jako ostateczność na zaparcia na które nic innego naturalnego nie działa (np po szpitalnej tygodniowej masakrze) i po kilku dniach trzeba odetkac wyjście żeby reszta dalej już poszła normalnie. Tak to na codzien to polecam standard czyli picie wody w dużej ilości, jogurty, glut z siemienia lnianego itp.
Pomarańczowa
Aktywna w BB
A tak z moich updejtów to niby powinnam odetchnąć bo już 34 tc czyli kolejna stacja pośrednia w celach zaliczona a jest jakaś chandra i ciągły niepokój bo a to twardnienia a to pobolewania brzucha zwłaszcza jak dziecię się mocniej powierci albo jelita mają gorszy dzień… niby norma na tym etapie ale głowa robi swoje. A jeszcze miesiąc dobrze byłoby wytrzymać.
34 to już super tydzień depczesz mi po piętachA tak z moich updejtów to niby powinnam odetchnąć bo już 34 tc czyli kolejna stacja pośrednia w celach zaliczona a jest jakaś chandra i ciągły niepokój bo a to twardnienia a to pobolewania brzucha zwłaszcza jak dziecię się mocniej powierci albo jelita mają gorszy dzień… niby norma na tym etapie ale głowa robi swoje. A jeszcze miesiąc dobrze byłoby wytrzymać.
Ja dzisiaj w nocy spać nie mogłam, bo mały tak mi się ułożył, że gniótł mi jelito, wpycha nogi gdzieś na dole brzucha i nie są to przyjemne doświadczenia.
I mówię sobie ten 35 to już i tak jest dobrze co by się nie działo, ale chciałabym chociaż te dwa tygodnie jeszcze wytrwać… a robi się ciężko momentami. Od leżenia mięśnie osłabione, jak wstaję to wszystkie więzadła ciągną… koszmar
gooskaw
Fanka BB :)
Ja to dopiero mam z tymi jelitami... a po szpitalu to juz poprosilam meza o wizyte w aptece bo moja lactulosa sie skonczyla jak na zlosc :-( wczoraj myslalam ze mam przepowiadacze, ale ewidentnie jelita daja mi w kosc. Takze lacze sie w bolu z kazda z Was ktora ma problemy z zaparciami.
Jutro wyciagne sobie kawiarke i zrobie sypuche na czczo. Moja chyba ostatnia nadzieja
Jutro wyciagne sobie kawiarke i zrobie sypuche na czczo. Moja chyba ostatnia nadzieja
Tala1995
Początkująca w BB
W piątek miałam 2 zabiegiDo zabiegu jednak muszą mocno naciągnąć szyjkę, wiem, że niektórzy po zbiegu nie czują nic, a niektórzy kilka nocy mają bóle i skurcze. Ile już jesteś po zabiegu ?
Asiaxz
Masc clotrimazolumDziewczyny polecacie coś na infekcje grzybiczą bez recepty? Wizytę mam dopiero za tydzień, a widzę, że jeszcze się chyba grzybica przypałętała. Niestety nie mam z moją lekarka kontaktu telefonicznego,a piecze mnie okropnie...
reklama
Asiaxz
Co tam u Ciebie już jesteś w szpitalu?34 to już super tydzień depczesz mi po piętach
Ja dzisiaj w nocy spać nie mogłam, bo mały tak mi się ułożył, że gniótł mi jelito, wpycha nogi gdzieś na dole brzucha i nie są to przyjemne doświadczenia.
I mówię sobie ten 35 to już i tak jest dobrze co by się nie działo, ale chciałabym chociaż te dwa tygodnie jeszcze wytrwać… a robi się ciężko momentami. Od leżenia mięśnie osłabione, jak wstaję to wszystkie więzadła ciągną… koszmar
Podziel się: