reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A jaką insulinę przyjmujecie? Ja w pierwszej ciąży brałam refundowany hummulin N a teraz inna diabetolog i przepisała mi odpłatny Lantus już gotowy we wstrzykiwaczu i powiem wam, że jest różnica.. po tym pierwszym częściej czułam ból przy wstrzykiwaniu i robily mi sie takie grudki aż pod skóra a ten lantus jest super, dosłownie raz coś źle wstrzyknęłam i miałam siniaka.

Ja mam rowniez na noc Insulatard. Ostatnio mi zeswirowaly cukry wiec musialam podbijac ale sie udalo. Mam tez doposilkowa w razie W Insulin Aspart wlasnie w gotowcach ale nie czuje roznicy w aplikacji.

reklama
Doszłam do siebie 5 min po porodzie 🤣 mam lekkie połogi, ale to zasługa łyżeczkowania.

Fizycznie dojście do normalnego stanu po 6 miesiącach leżenia zajął mi tak z tydzień codziennego wychodzenia. Chyba po tygodniu po raz pierwszy wracałam do domu bez zmęczenia.

Nic tylko zazdroscic, ze chociaz w tej kwestii poszlo lagodnie :-) teraz wiosna to az bedzie chcialo sie wiecej. A juz rzut beretem jak ze Staszkiem bedziesz spacerowac :-)

@Alexis124 i jak, juz po badaniu? Mialam poczekac az sama napiszesz, ale mnie chyba rozniesie jak sama nie zapytam 🤪🙈
Właśnie miałam pisać :) maluch waży 1800g, szyjka się wydłużyła o 3 mm i ma 1,3 cm, wpuklenie dalej jest ale wydaje się być mniejsze (wyglądało bardziej na lejek niż na takie U). Lekarz zastanawiał się nad tym, że mały nie jest jakiś super duży, ale łożysko funkcjonuje idealnie, waga jest w normie, więc się nie przejmują ❤️

A i najważniejsze - lecę do domku na 3 tygodnie ❤️
Mąż ma mnie tylko za bardzo nie witać 😂

Właśnie miałam pisać :) maluch waży 1800g, szyjka się wydłużyła o 3 mm i ma 1,3 cm, wpuklenie dalej jest ale wydaje się być mniejsze (wyglądało bardziej na lejek niż na takie U). Lekarz zastanawiał się nad tym, że mały nie jest jakiś super duży, ale łożysko funkcjonuje idealnie, waga jest w normie, więc się nie przejmują ❤️

Cudowne wiadomosci! Lec i korzystaj z dobrych domowych wibracji 🤩 a z mezem poprzytulasz sie w pozycji lezacej :-))))))))))

Alexis no to super wieści.
Ja miałam opory przy heparynie, ale po miesiącu mi przeszło. Cieszyłam się, że mam fałdki w które mogę wbijać 😅

A czemu "tylko"/aż 3 , a nie np. do 36tc?

Cudowne wiadomosci! Lec i korzystaj z dobrych domowych wibracji 🤩 a z mezem poprzytulasz sie w pozycji lezacej :-))))))))))
Ja dzisiaj nie wiem czy mnie bardziej podniosła na duchu myśl, że idę do domu, czy fakt, że szyjka ma się odrobinę lepiej ❤️ tak czy inaczej się cieszę i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze do tego czasu 🥰
Alexis no to super wieści.
Ja miałam opory przy heparynie, ale po miesiącu mi przeszło. Cieszyłam się, że mam fałdki w które mogę wbijać 😅
Ja przez to że schudłam mam problem ze złapaniem czegokolwiek na brzuchu 😂 trudno, jakoś dam radę. Może można się wkłuwać pod kątem jakoś. Podpytam położne 😂

reklama
Podpytaj ew o miejsca na udach. Tam zawsze cos mozna scisnac gdyby na brzuchu nie szlo. Bo wiem ze heparyne mozna w te same strefy co insuline.

I przytyj troszke w domu 😎

Do góry