No właśnie za cel miałam 34 ale uznałam, że mi podkłady itp. i tak będą potrzebne, co by się nie wydarzyło to za jednym zamachem mogę i takie rzeczy w niewielkich ilościach zamówić dla maluszka przynajmniej będzie jakieś zajęcie na chwilę w szpitalu. Męża już nastawiłam, że będzie musiał za jakieś 3-4 tyg wykonać misję specjalną, jechać kupić fotelik i wózek, bo ja nie dam radyA nie mialas wyprawki zaczac w 32?:-) dawaj dawaj, to juz cudowny wynik wiec czas start :-))))
reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Tak siebie wczoraj myślałam, że musisz mieć jakiś spoko szpital.Dziewczyny dziś dostałam wynik posiewu z szyjki .... zoo... Enterococcus oczywiście i wielki powrót e coli . Do tego pikało mnie w tej szyjce, rozpieralo, rano takie gluty, że myślałam że straciłam cześć czopu...
Zgłosiłam się do szpitala i zostawili mnie, mimo że twierdzą, że szyjka super, trzyma. Dostałam antybiotyk ( już 5 w ciazy ...). I leżę, już na patologii, więc tu działanie natychmiastowe od razu antybiotyk i nowy posiew dla sprawdzenia.
Jakbym na dostała wyniki posiewu i byłoby zoo jak u ciebie, to nawet bałabym się iść do szpitala i nas, że mnie wyśmieją z czym tu przyszłam. Ze powinnam iść do swojego gin.
I podejrzewam, że z tym by mnie nie przyjeli na oddział.
gooskaw
Ty czytaj na necie opinie a maz bedzie testerem;-) na pewno wybierze dobrze.No właśnie za cel miałam 34 ale uznałam, że mi podkłady itp. i tak będą potrzebne, co by się nie wydarzyło to za jednym zamachem mogę i takie rzeczy w niewielkich ilościach zamówić dla maluszka przynajmniej będzie jakieś zajęcie na chwilę w szpitalu. Męża już nastawiłam, że będzie musiał za jakieś 3-4 tyg wykonać misję specjalną, jechać kupić fotelik i wózek, bo ja nie dam rady
Widzisz myslalam ze 32 ale zapewne kalafior sobie ubzdural. Tak czy siak juz blizej jak dalej i oby sie nie okazalo ze bedzie ponad 40tc :-))
Hej, my dziś 37+4 i we wtorek już się kładę do szpitala. Świadomość, że za około tydzień będę już oficjalnie mamą jest dla mnie trochę abstrakcją i lekko przeraża Po tylu miesiącach leżenia nagle życie nabierze tempa
Wczoraj miałam ostatnią wizytę szew nadal trzyma więc w moim przypadku spełnił swoją rolę bardzo dobrze. Mały cały czas ułożony główkowo waży ok 3kg więc mam nadzieje ze będzie łaskawy wychodząc na swiat
Alexis mąż na pewno sobie poradzi z wózkiem i fotelikiem w końcu to coś do auta i coś na kółkach-męskie sprawy u nas to jedyne rzeczy które kupił właśnie mąż. A wózek nawet kupił inny niż ja wybrałam
Mika a jak u ciebie sytuacja?? Jak samopoczucie? Udało się coś ugrać z tym szpitalem?
Wczoraj miałam ostatnią wizytę szew nadal trzyma więc w moim przypadku spełnił swoją rolę bardzo dobrze. Mały cały czas ułożony główkowo waży ok 3kg więc mam nadzieje ze będzie łaskawy wychodząc na swiat
Alexis mąż na pewno sobie poradzi z wózkiem i fotelikiem w końcu to coś do auta i coś na kółkach-męskie sprawy u nas to jedyne rzeczy które kupił właśnie mąż. A wózek nawet kupił inny niż ja wybrałam
Mika a jak u ciebie sytuacja?? Jak samopoczucie? Udało się coś ugrać z tym szpitalem?
Asiaxz
Musiałaś leżeć mimo szwu?Hej, my dziś 37+4 i we wtorek już się kładę do szpitala. Świadomość, że za około tydzień będę już oficjalnie mamą jest dla mnie trochę abstrakcją i lekko przeraża Po tylu miesiącach leżenia nagle życie nabierze tempa
Na ponad 40 nie ma szans przez cukrzycę ciążową, a tutaj wywołują w 38 tak czy inaczejTy czytaj na necie opinie a maz bedzie testerem;-) na pewno wybierze dobrze.
Widzisz myslalam ze 32 ale zapewne kalafior sobie ubzdural. Tak czy siak juz blizej jak dalej i oby sie nie okazalo ze bedzie ponad 40tc :-))
No mi właśnie zależy na tym żeby przetestował bo zamówić przez internet to jedno, ale fajnie by było żeby limuzyna się dobrze prowadziła, więc musi sprawdzićHej, my dziś 37+4 i we wtorek już się kładę do szpitala. Świadomość, że za około tydzień będę już oficjalnie mamą jest dla mnie trochę abstrakcją i lekko przeraża Po tylu miesiącach leżenia nagle życie nabierze tempa
gooskaw
Alexis a no tak przeciez pamietam jak pisalas ze po sterydach cukry skacza. Jednak to nie jest dzien mojego kalafiorka
No to juz coraz blizej i tak z tygodnia na tydzien bedzie :-)
Mezowi dasz wytyczne na co zwracac uwage czy na czym Ci zalezy to na bank Wam fure sprawi rewelacyjna
No to juz coraz blizej i tak z tygodnia na tydzien bedzie :-)
Mezowi dasz wytyczne na co zwracac uwage czy na czym Ci zalezy to na bank Wam fure sprawi rewelacyjna
Tak. Leżałam od 16tc czyli od czasu jak założyli mi szew. Pierwszy trymestr w sumie przespałam przez hormony więc można powiedzieć, że przeleżałam całą ciążęMusiałaś leżeć mimo szwu?
Zgodę na ruch dostałam dopiero w 35tc.
Przy założeniu szwu miałam jeszcze szyjkę 3 cm (u mnie profilaktyczny szew po stracie w 22tc) trochę się ruszałam i dużo polegiwalam, później koło 23tc szyjka zjechała do 1,5 cm i już dostałam nakaz leżenia całkowitego ze wstawaniem tylko do toalety.
P86
Tzn ja jednak też miałam pewne bóle tej szyjki i to mnie martwiło dodatkowo.. Wszystko zależy na jakiego lekarza się trafi. Jak zobaczyli ze mam " obciążony " wywiad w postaci 3 poronien to nie zastanawiali się . Myślę że gdyby wywiad nie był obciążony to raczej by mnie odesłali.Tak siebie wczoraj myślałam, że musisz mieć jakiś spoko szpital.
Jakbym na dostała wyniki posiewu i byłoby zoo jak u ciebie, to nawet bałabym się iść do szpitala i nas, że mnie wyśmieją z czym tu przyszłam. Ze powinnam iść do swojego gin.
I podejrzewam, że z tym by mnie nie przyjeli na oddział.
A kiedy ściągają ci szew ??Tak. Leżałam od 16tc czyli od czasu jak założyli mi szew. Pierwszy trymestr w sumie przespałam przez hormony więc można powiedzieć, że przeleżałam całą ciążę
Zgodę na ruch dostałam dopiero w 35tc.
Przy założeniu szwu miałam jeszcze szyjkę 3 cm (u mnie profilaktyczny szew po stracie w 22tc) trochę się ruszałam i dużo polegiwalam, później koło 23tc szyjka zjechała do 1,5 cm i już dostałam nakaz leżenia całkowitego ze wstawaniem tylko do toalety.
reklama
Przy przyjęciu do szpitala to będzie 38+2. Jak ruszy samo to super a jak nie to indukcja.A kiedy ściągają ci szew ??
Podziel się: