reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A nie mialas wyprawki zaczac w 32?:-) dawaj dawaj, to juz cudowny wynik wiec czas start :-))))
No właśnie za cel miałam 34 😂 ale uznałam, że mi podkłady itp. i tak będą potrzebne, co by się nie wydarzyło to za jednym zamachem mogę i takie rzeczy w niewielkich ilościach zamówić dla maluszka 😂 przynajmniej będzie jakieś zajęcie na chwilę w szpitalu. Męża już nastawiłam, że będzie musiał za jakieś 3-4 tyg wykonać misję specjalną, jechać kupić fotelik i wózek, bo ja nie dam rady 🙈

reklama
Dziewczyny dziś dostałam wynik posiewu z szyjki .... zoo... Enterococcus oczywiście i wielki powrót e coli . Do tego pikało mnie w tej szyjce, rozpieralo, rano takie gluty, że myślałam że straciłam cześć czopu...
Zgłosiłam się do szpitala i zostawili mnie, mimo że twierdzą, że szyjka super, trzyma. Dostałam antybiotyk ( już 5 w ciazy ...). I leżę, już na patologii, więc tu działanie natychmiastowe od razu antybiotyk i nowy posiew dla sprawdzenia.
Tak siebie wczoraj myślałam, że musisz mieć jakiś spoko szpital.
Jakbym na dostała wyniki posiewu i byłoby zoo jak u ciebie, to nawet bałabym się iść do szpitala i nas, że mnie wyśmieją z czym tu przyszłam. Ze powinnam iść do swojego gin.

I podejrzewam, że z tym by mnie nie przyjeli na oddział.

No właśnie za cel miałam 34 😂 ale uznałam, że mi podkłady itp. i tak będą potrzebne, co by się nie wydarzyło to za jednym zamachem mogę i takie rzeczy w niewielkich ilościach zamówić dla maluszka 😂 przynajmniej będzie jakieś zajęcie na chwilę w szpitalu. Męża już nastawiłam, że będzie musiał za jakieś 3-4 tyg wykonać misję specjalną, jechać kupić fotelik i wózek, bo ja nie dam rady 🙈
Ty czytaj na necie opinie a maz bedzie testerem;-) na pewno wybierze dobrze.
Widzisz myslalam ze 32 ale zapewne kalafior sobie ubzdural. Tak czy siak juz blizej jak dalej i oby sie nie okazalo ze bedzie ponad 40tc :-))

Hej, my dziś 37+4 i we wtorek już się kładę do szpitala. Świadomość, że za około tydzień będę już oficjalnie mamą jest dla mnie trochę abstrakcją i lekko przeraża 🙈 Po tylu miesiącach leżenia nagle życie nabierze tempa 😁
Wczoraj miałam ostatnią wizytę szew nadal trzyma więc w moim przypadku spełnił swoją rolę bardzo dobrze. Mały cały czas ułożony główkowo waży ok 3kg więc mam nadzieje ze będzie łaskawy wychodząc na swiat 🙃

Alexis mąż na pewno sobie poradzi z wózkiem i fotelikiem w końcu to coś do auta i coś na kółkach-męskie sprawy 😉 u nas to jedyne rzeczy które kupił właśnie mąż. A wózek nawet kupił inny niż ja wybrałam 😆

Mika a jak u ciebie sytuacja?? Jak samopoczucie? Udało się coś ugrać z tym szpitalem?

Hej, my dziś 37+4 i we wtorek już się kładę do szpitala. Świadomość, że za około tydzień będę już oficjalnie mamą jest dla mnie trochę abstrakcją i lekko przeraża 🙈 Po tylu miesiącach leżenia nagle życie nabierze tempa 😁
Wczoraj miałam ostatnią wizytę szew nadal trzyma więc w moim przypadku spełnił swoją rolę bardzo dobrze. Mały cały czas ułożony główkowo waży ok 3kg więc mam nadzieje ze będzie łaskawy wychodząc na swiat 🙃

Alexis mąż na pewno sobie poradzi z wózkiem i fotelikiem w końcu to coś do auta i coś na kółkach-męskie sprawy 😉 u nas to jedyne rzeczy które kupił właśnie mąż. A wózek nawet kupił inny niż ja wybrałam 😆

Mika a jak u ciebie sytuacja?? Jak samopoczucie? Udało się coś ugrać z tym szpitalem?
Musiałaś leżeć mimo szwu?

Ty czytaj na necie opinie a maz bedzie testerem;-) na pewno wybierze dobrze.
Widzisz myslalam ze 32 ale zapewne kalafior sobie ubzdural. Tak czy siak juz blizej jak dalej i oby sie nie okazalo ze bedzie ponad 40tc :-))
Na ponad 40 nie ma szans przez cukrzycę ciążową, a tutaj wywołują w 38 tak czy inaczej 🙈

No mi właśnie zależy na tym żeby przetestował 😂 bo zamówić przez internet to jedno, ale fajnie by było żeby limuzyna się dobrze prowadziła, więc musi sprawdzić 🙈

Alexis a no tak🤦‍♀️ przeciez pamietam jak pisalas ze po sterydach cukry skacza. Jednak to nie jest dzien mojego kalafiorka 🤭
No to juz coraz blizej i tak z tygodnia na tydzien bedzie :-)

Mezowi dasz wytyczne na co zwracac uwage czy na czym Ci zalezy to na bank Wam fure sprawi rewelacyjna ❤️

Musiałaś leżeć mimo szwu?
Tak. Leżałam od 16tc czyli od czasu jak założyli mi szew. Pierwszy trymestr w sumie przespałam przez hormony więc można powiedzieć, że przeleżałam całą ciążę 😅
Zgodę na ruch dostałam dopiero w 35tc.

Przy założeniu szwu miałam jeszcze szyjkę 3 cm (u mnie profilaktyczny szew po stracie w 22tc) trochę się ruszałam i dużo polegiwalam, później koło 23tc szyjka zjechała do 1,5 cm i już dostałam nakaz leżenia całkowitego ze wstawaniem tylko do toalety.

Tak siebie wczoraj myślałam, że musisz mieć jakiś spoko szpital.
Jakbym na dostała wyniki posiewu i byłoby zoo jak u ciebie, to nawet bałabym się iść do szpitala i nas, że mnie wyśmieją z czym tu przyszłam. Ze powinnam iść do swojego gin.

I podejrzewam, że z tym by mnie nie przyjeli na oddział.
Tzn ja jednak też miałam pewne bóle tej szyjki i to mnie martwiło dodatkowo.. Wszystko zależy na jakiego lekarza się trafi. Jak zobaczyli ze mam " obciążony " wywiad w postaci 3 poronien to nie zastanawiali się . Myślę że gdyby wywiad nie był obciążony to raczej by mnie odesłali.
Tak. Leżałam od 16tc czyli od czasu jak założyli mi szew. Pierwszy trymestr w sumie przespałam przez hormony więc można powiedzieć, że przeleżałam całą ciążę 😅
Zgodę na ruch dostałam dopiero w 35tc.

Przy założeniu szwu miałam jeszcze szyjkę 3 cm (u mnie profilaktyczny szew po stracie w 22tc) trochę się ruszałam i dużo polegiwalam, później koło 23tc szyjka zjechała do 1,5 cm i już dostałam nakaz leżenia całkowitego ze wstawaniem tylko do toalety.
A kiedy ściągają ci szew ??

reklama
Do góry