reklama
Pomarańczowa
Aktywna w BB
Masz lactobacillusa czyli tzw strażnika czystości pochwy - on hamuje namnażanie innych bakterii. To na pewno jest super. Co do tych zanieczyszczeń to najlepiej niech lekarz się wypowie ale moim zdaniem jest ok, bo po pierwsze w pochwie są tez inne bakterie tylko ważne żeby się nadmiernie nie mnożyły a poza tym mogłaś coś przypadkiem przenieść ze skory przy podcieraniu i znów-byle im tam było tak źle żeby się nie mnożyły (np ze względu na pH). Żadna bakteria się nie wyhodowała na tyle żeby ją identyfikowali z gatunku - lactobacillus pilnuje swojego królestwa, wiec myślę że będzie dobrze
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Pleczli gram dosatjnie i gram ujemne są naturlana flora bakteryjną. Ale jeśli masz więcej lactobactillusa to jest w miarę ok.Cześć. Dostałam pierwszy wynik wymazu z pochwy, ale nic nie rozumiem w sumie .. Wiem tylko, że raczej nie jest to zanieczyszczenie z okolic krocza.Czy wy coś z tego rozumiecie?? Czekam jeszcze na posiew z szyjki macicy. Zobacz załącznik 1505797
P86
Dziękuję wam za odpowiedź Jeszcze poczekam na wymaz z szyjki bo te uplawy mam i myślę że nawet jeszcze w większej ilości niż wcześniej.... Już nie mam pomysłu, nie chce wmawiać sobie ze to czop, ale już nie mam pomysłu skąd skoro wyniki nic nie pokazują.
Pomarańczowa
Aktywna w BB
To też może być fizjologia. Ogólnie ilość śluzu w ciąży może się zmieniać i to w obie strony w zależności od konkretnego etapu. Konsystencja tez może być rożna-mogą być ‚gęste smarki’, może być wodnista. Byle nie serkowata albo w złym kolorze lub z brzydkim zapachem. Jesli lekarz to widział i sprawdzał i we wzierniku i na usg czy to nie wody płodowe albo czop, a dodatkowo wymazy wychodzą ok to z dużym prawdopodobieństwem po prostu tak masz. Na wszelki wypadek po prostu przy każdej wizycie pytaj o wydzielinę też.Dziękuję wam za odpowiedź Jeszcze poczekam na wymaz z szyjki bo te uplawy mam i myślę że nawet jeszcze w większej ilości niż wcześniej.... Już nie mam pomysłu, nie chce wmawiać sobie ze to czop, ale już nie mam pomysłu skąd skoro wyniki nic nie pokazują.
Swoją drogą to coś co mnie straszliwie wkurza i wkurzało ze prawie każdy objaw (z wyjątkiem zgagi) to może być fizjologia a może być patologia i nie zgadniesz sama póki nie sprawdzisz u lekarza…
NiebieskookaEM
Ja miałam takiego lekarza na początku ciąży, od którego wychodziłam jeszcze bardziej zestresowana, niż uspokojona.To też może być fizjologia. Ogólnie ilość śluzu w ciąży może się zmieniać i to w obie strony w zależności od konkretnego etapu. Konsystencja tez może być rożna-mogą być ‚gęste smarki’, może być wodnista. Byle nie serkowata albo w złym kolorze lub z brzydkim zapachem. Jesli lekarz to widział i sprawdzał i we wzierniku i na usg czy to nie wody płodowe albo czop, a dodatkowo wymazy wychodzą ok to z dużym prawdopodobieństwem po prostu tak masz. Na wszelki wypadek po prostu przy każdej wizycie pytaj o wydzielinę też.
Swoją drogą to coś co mnie straszliwie wkurza i wkurzało ze prawie każdy objaw (z wyjątkiem zgagi) to może być fizjologia a może być patologia i nie zgadniesz sama póki nie sprawdzisz u lekarza…
Od początku mam konkretne bóle brzucha i gościu nigdy nic złego nie wiedział na usg, ale zawsze mówił, że nie może mi zagwarantować, że skoro teraz jest ok, to czy jutro też będzie ok.
I człowiek zamiast wiedzieć że jest ok, to zaczyna się martwić ci to może być, skoro ciągle boli, że może czegoś jeszcze nie widać na usg itd.
NiebieskookaEM
Wpropo bólu brzucha - ostatnio, na 3 prenatlnych ( u bardzo dobrego, lecz tragicznie niemiłego lekarza) bardzo, ale to bardzo bolało mnie to całe badanie, głównie na górnych " brzegach" i samym środku macicy, aż miałam momentami łzy w oczach. A gościu jakoś bardzo nie naciskał ( tylko czasami).
Od kilku tygodni mam częste i bolące skurcze przepowiadające, o czym także Mu mówiłam.
Jak się zapytałam, czy innych też tak boli to badanie, to zasugerowal, że skoro mam aż tyle skurczów i dzisiaj bolało, to może dlatego, że mam bardzo wrażliwa macicę
Spotkałyście się kiedyś z czymś takim?
Od kilku tygodni mam częste i bolące skurcze przepowiadające, o czym także Mu mówiłam.
Jak się zapytałam, czy innych też tak boli to badanie, to zasugerowal, że skoro mam aż tyle skurczów i dzisiaj bolało, to może dlatego, że mam bardzo wrażliwa macicę
Spotkałyście się kiedyś z czymś takim?
Nursov
Aktywna w BB
Cześć dziewuszki, odebrałam posiew i nic nie wyhodowali, a macica jak się napinała tak się napina. W czwartek mam kontrole i będę wiedziała co dalej z szyjka, czy nadal się skraca czy została na miejscu. Na domiar złego przyplatalo mi się wirusowe zapalenie spojówek- także jestem nie dość, ze leżąca to jeszcze ślepa dzisiaj zaczęłam 26tc, także jeszcze muszę wytrzymać…
Asiaxz
Trzymam kciuki za pomyślne wieści na wizycieCześć dziewuszki, odebrałam posiew i nic nie wyhodowali, a macica jak się napinała tak się napina. W czwartek mam kontrole i będę wiedziała co dalej z szyjka, czy nadal się skraca czy została na miejscu. Na domiar złego przyplatalo mi się wirusowe zapalenie spojówek- także jestem nie dość, ze leżąca to jeszcze ślepa dzisiaj zaczęłam 26tc, także jeszcze muszę wytrzymać…
reklama
Asiaxz
Jak tam u Ciebie ?Po cichu liczę na to, że sytuacja się nie pogorszy przez następny tydzień i wypuszczą mnie na trochę do domku z każdym tygodniem jestem spokojniejsza. Jakoś ta informacja o masie 1,5kg też mnie trochę uspokoiła, chociaż nie ukrywam mam nadzieję, że szybciutko dobijemy do 2kg
Podziel się: