reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja jestem tak wkurzona. W sensie nic się nie stało, po prostu dobijam tygodniem do poprzedniego porodu i widzę, że nawet ruchy teraz czuję o wiele, wiele wyżej niż wtedy i się wkurzam, bo wtedy nie wiedziałam, nie miałam porównania, wiele rzeczy brałam za pewnik, a sprawa była do uratowania, gdyby ktoś zwrócił uwagę wcześniej. W sensie lekarz, bo nie ja 🙄

My też mamy ślady pazurków na drzwiach zewnętrznych - oczywiście pies brata 😉 na szczęście nie widać mocno.

Oo i jeszcze takiego kotka mogłabym ewentualnie mieć. W sumie koty nawet lubię, są takie milutkie i puchate. Ale zdecydowanie wolę jak sobie po dworze chodzą.

A jakie masz w ogóle zalecenia od lekarza ? Musisz leżeć czy się po prostu oszczędzać ?
Mówił żeby leżakować. Nic więcej. Ogólnie jak wstaje wyspana po nocy to czuję się taka lekka, nic mi nie dolega ale wystarczy, że pochodzę z 20 min i już doskwiera kłucie i rwanie :/

Mój lekarz mówi ze po 36 TC napinanie się to już zupełnie norma.
U mnie w miarę, spałam w pokoju córki więc trochę więcej spałam niż zwykle - ciekawe czy to kwestia innego pokoju czy może córki obok ....
Brzuch mam od rana mocno napięty, źle mi się wtedy po prostu coś robi a plany mam duże, u nas jest po prostu taaaaaaki syf że nie wiem w co najpierw ręce włożyć. Ale widzę ewidentnie zależność - zaparcie = twardy brzuch 😑
Wielomatka a Ty dzisiaj masz lekarza ?
Mi położna polecała laktuloze na zaparcia. Jeszcze nie próbowałam bo póki co jakos regularnie idzie ale mówi, że na patologii ciąży wszystkim z zaparciami to dają

Lady Loka - tu nie ma dobrych słów. Spotkała Cię ogromna tragedia. Syn nie zastąpi córeczki, ale teraz postaraj się myśli mimo wszystko na synka kierować.

a.szczypiorek - teraz się mi przypomniało, że mnie lekarz kazał 10 dni po pessarze leżeć non stop, tylko do toalety, później już mogłam nieco więcej zluzować.

Słucham sobie ciekawych filmików o wielodzietności i jakoś mnie tak podnoszą na duchu. Potrzebowałam zadbać o siebie.

Ja jestem tak wkurzona. W sensie nic się nie stało, po prostu dobijam tygodniem do poprzedniego porodu i widzę, że nawet ruchy teraz czuję o wiele, wiele wyżej niż wtedy i się wkurzam, bo wtedy nie wiedziałam, nie miałam porównania, wiele rzeczy brałam za pewnik, a sprawa była do uratowania, gdyby ktoś zwrócił uwagę wcześniej. W sensie lekarz, bo nie ja 🙄
Wiesz co, to moja druga ciąża ale też widzę ogromną różnicę. W pierwszej ciąży miałam piłeczkę wysoko i czułam duuuuzo ruchów a teraz brzuch mam o wiele większy ale niżej 😶 i dopiero teraz mogę powiedzieć, że jestem zadowolona z ruchów dziecka bo je w końcu czuje tak jak powinnam a do 24,25 tygodnia to cały czas kładłam się na lewym boku i jadłam słodkie żeby dziecko się poruszyło. No i 90% ruchów czułam nad spojeniem łonowym :/

reklama
Do góry