reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
szczypiorek - pamiętaj też, żeby leżeć teraz jak najwięcej, żeby pessar "chwycił"
mnie ginekolog też już dwa razy "podciągał" pessar.

Ja mam alergię na koty, ale też za nimi nie przepadam. Zwierząt generalnie nie kocham, nie przepadam, są mi obojętne, ale dla mnie pies to nadzwierzę :p

Z kotami to jest tak, że ma się jak się je nauczy. Moje doskonale wiedzą, że do drapania jest drapak i że po stole sie nie chodzi. I faktycznie nie chodzą. Raz na czas zdarzy im się zapomnieć, ale wystarczy popatrzeć i wiedzą :)
mówią, że dorosły kot ma inteligencję 2 latka :D

My mieszkamy w mieszkaniu po dwóch kotach i wszystko bylo podrapane. Tapety i podłogi zmieniliśmy ale drzwi od góry do dołu z pazurami zostały :)
My też mamy ślady pazurków na drzwiach zewnętrznych - oczywiście pies brata 😉 na szczęście nie widać mocno.

Z kotami to jest tak, że ma się jak się je nauczy. Moje doskonale wiedzą, że do drapania jest drapak i że po stole sie nie chodzi. I faktycznie nie chodzą. Raz na czas zdarzy im się zapomnieć, ale wystarczy popatrzeć i wiedzą :)
Oo i jeszcze takiego kotka mogłabym ewentualnie mieć. W sumie koty nawet lubię, są takie milutkie i puchate. Ale zdecydowanie wolę jak sobie po dworze chodzą.

O nieeee wsadziłam luteinę na pół palca może bo ten pessar jest tak nisko 😱😱😱😱 już się zestresowałam że coś nie tak
A jakie masz w ogóle zalecenia od lekarza ? Musisz leżeć czy się po prostu oszczędzać ?

Ann - zastanawiałam się jak tam po nocy u Ciebie, ale widzę, że dzielnie się trzymasz :p Jak Twoje samopoczucie?

Ja mam wreszcie wolny dzień. Syn nic nie gorączkował wczoraj, więc poszedł do przedszkola, reszta też w miarę ok. Także cieszę się baaaaardzo. Całą listę zadań sobie wyznaczyłam i do 14 nie działam w trybie mama :)

Przypomniał mi się kotek cioci. Dzieci gdzieś w rowie znalazły i przyniosły do domu takie nie wiadomo co. Ciocia nie przepada, ale co zrobić przecież nie zostaw. Kotek odratowany, piękny wyrósł. Śliczny był, taki puchaty. Potrafił siadać, dawać łapkę, był wchodzący, w domu nic nie niszczył.

Załączniki

• Screenshot_20230103-090029.png
    Screenshot_20230103-090029.png
    559,8 KB · Wyświetleń: 28
Ann - zastanawiałam się jak tam po nocy u Ciebie, ale widzę, że dzielnie się trzymasz :p Jak Twoje samopoczucie?

Ja mam wreszcie wolny dzień. Syn nic nie gorączkował wczoraj, więc poszedł do przedszkola, reszta też w miarę ok. Także cieszę się baaaaardzo. Całą listę zadań sobie wyznaczyłam i do 14 nie działam w trybie mama :)
Też się zastanawiam co u Ann.

Wielomatka a najstarsza dobrze się czuje?
Miałam plany na dziś od rana, a na razie leżakuje bo brzuch się spina i czekam aż się uspokoi.

Sylwcia - tak, wczoraj miała przez moment stan podgorączkowy, syn zresztą też, a później przeszło im jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.
Ale boli Cię czy tylko się spina brzuch?

reklama
Mój lekarz mówi ze po 36 TC napinanie się to już zupełnie norma.
U mnie w miarę, spałam w pokoju córki więc trochę więcej spałam niż zwykle - ciekawe czy to kwestia innego pokoju czy może córki obok ....
Brzuch mam od rana mocno napięty, źle mi się wtedy po prostu coś robi a plany mam duże, u nas jest po prostu taaaaaaki syf że nie wiem w co najpierw ręce włożyć. Ale widzę ewidentnie zależność - zaparcie = twardy brzuch 😑
Wielomatka a Ty dzisiaj masz lekarza ?

Do góry