wielomatka
Fanka BB :)
Ann - a jak z mężem się układa? Jest coś lepiej odkąd możesz chodzić?
Lady Loka - jak Twoje samopoczucie?
Lady Loka - jak Twoje samopoczucie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z pessarem założonym w 12tc normalnie pracowałam do prawie 7 mies. ciąży. Zdjęty w 37tc i porod po 10 dniachCzesc dziewczyny jestem Ala, mam w domu dwulatke i jestem w drugiej ciąży (26tydzien) ze skracająca sie szyjka. Byłam na wizycie 2 grudnia i szyjka była długa i twarda a wczoraj się okazało ze ma 2.5 cm i jest miękka. Pessar już zamówiłam i czekam do poniedziałku aż przyjdzie żeby go założyć. Strasznie mnie to zestresowało. Oprócz tego że nie mogę za dużo chodzić bo mnie ciągnie podbrzusze to nic mi nie dolega. I to nawet nie jest ból tylko jakby taki ciężar na dole. Wiem że dzidziuś musi napierać mocno główka bo jak się rusza to czuje takie 'wypychanie'. Czy z pessarem trzeba leżeć? Nie wyobrażam sobie trafić do szpitala mając małe dziecko a jeszcze bardziej nie wyobrażam sobie urodzić szybciej niż 37 tydzień
Tak, musiałabym go i tak zrobić w końcu. Nawet teraz lepiej, bo przecież po tym zabiegu nie można dźwigać, więc ani pracując nie bardzo, bo u nas się coś ciągle dźwiga, ani z małym dzieckiem. Prywatnie, na NFZ mi chciała załatwić ta dr, co u niej byłam na ten tydzień, ale robią go 2 osoby, zero opini NT zabiegów, tylko po 2 opinie, że są miłe. A mi niepotrzebny miły lekarz, tylko taki co dobrze laserowe zabiegi robi. Muszę to wziąść na klatę. Trzeba zrobić i już.Mika a czy tego zabiegu nie musiałabyś zrobić tak czy siak, tzn. nawet gdybyś nie była w ciąży ? Rozumiem że się obawiasz, to naturalne. A robilabys to prywatnie czy na fundusz?
Hej. Jak napiera główką, to najgorzej. A nie macie nikogo do pomocy przy małej na te 3 miesiące ?Czesc dziewczyny jestem Ala, mam w domu dwulatke i jestem w drugiej ciąży (26tydzien) ze skracająca sie szyjka. Byłam na wizycie 2 grudnia i szyjka była długa i twarda a wczoraj się okazało ze ma 2.5 cm i jest miękka. Pessar już zamówiłam i czekam do poniedziałku aż przyjdzie żeby go założyć. Strasznie mnie to zestresowało. Oprócz tego że nie mogę za dużo chodzić bo mnie ciągnie podbrzusze to nic mi nie dolega. I to nawet nie jest ból tylko jakby taki ciężar na dole. Wiem że dzidziuś musi napierać mocno główka bo jak się rusza to czuje takie 'wypychanie'. Czy z pessarem trzeba leżeć? Nie wyobrażam sobie trafić do szpitala mając małe dziecko a jeszcze bardziej nie wyobrażam sobie urodzić szybciej niż 37 tydzień