wielomatka
Fanka BB :)
Można się tylko już z tego śmiać. Co innego pozostało..
Mika - masz typowy ciążowy mózg, to kiedyś minie
Mika - masz typowy ciążowy mózg, to kiedyś minie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No lekarze na początku było zapobiegawczy przez te skurcze a jak już raz nastraszyli to mi tak zostało5 cm Grabarzenka ale czy Ty na pewno musisz się oszczędzać ? Szyjka do pozazdroszczenia super. Ja się może nie znam ale chyba na Twoim miejscu byłabym spokojna
W drugiej ciąży byłam na podtrzymaniu przez skurcze a finalnie ciąża wywoływana 3 dni a na końcu CC i diagnoza dystocji szyjkowej. Teraz lekarz też mówi, że cięcie i że to jest problem generyczny więc generalnie nie powinniśmy się bać szyjki ale ryzyko zawsze jakieś jest że druga ciąża jednak będzie miała inny przebieg stąd ta przezorność.Jesteś już naprawdę daleko więc chyba możesz odetchnąć A w pierwszej ciąży były jakieś problemu ?
W miarę ok, ale niestety moja głowa bardzo świruję. Dziś w nocy budziłam się kilka razy i sprawdzałam, czy mi wody nie lecą. Niestety cierpię na takie zaburzenia, nasilane bardziej stresującymi okresami.Jak tam dziewczyny się macie?
Mnie boli i twardnieje brzuch. Za jakąś godzinę dzieci wrócą do domu, więc korzystam ze spokoju. Trochę uczę się włoskiego, czytam, przeglądam zdjęcia. Ciężko mi wyleżeć w łóżku.
A u mnie trochę się uspokoiły odkąd sobie biorę aspargin.
Ja jestem dziś po wizycie. Malutka ma się dobrze i waży już minimum 2,2kg. Oscylujemy cięcie na około 25.01.2023 r. I wtedy waga około 3-3,4kg.
Oby się nic wcześniej nie zaczęło. Na razie nic nie wróży bo szyjka nadal pod 5 cm, zagięta. Także... Od soboty jak skończę 34 TC to mogę przestać się aż tak oszczędzać.
Piękna waga, a co to jest ta dystocja, tak na chłopski rozum ?W drugiej ciąży byłam na podtrzymaniu przez skurcze a finalnie ciąża wywoływana 3 dni a na końcu CC i diagnoza dystocji szyjkowej. Teraz lekarz też mówi, że cięcie i że to jest problem generyczny więc generalnie nie powinniśmy się bać szyjki ale ryzyko zawsze jakieś jest że druga ciąża jednak będzie miała inny przebieg stąd ta przezorność.