reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jestem po wizycie..u mnie pessar dobrze trzyma, dalej lezenie, i moze tak byc ze urodze wczesniej...4 sierpnia mam USG by spr.czy komora sie powiększyła (mam nadzieje ze nie) a 19 sierpnia mam wizyte u swojej i mam nadzieje ze dotrzymam, wytrzymam do tego czasu...a najlepiej by bylo chociaz do 30 sierpnia..a no i na 95% cc bo maly glowka u gory🤷‍♀️ a i mam pyt.u Was tez dzieci "napinaja brzuch" czesciej o konkretnej porze dnia? Bo moj to najczęściej wieczorem kilka razy.
A który masz tydzień obecnie? U mnie bobas napina się jak tylko się kładę, chociaż w ciągu dnia tez się zdarza, wiec u mnie nie ma zasady

reklama
hej dziewczyny,
czy któraś z przyszłych mamuś słyszała o kinesiotapingu albo stosowała może? Podobno ma podtrzymywać brzuch.

Byłam u fizjoterapeuty uroginekologicznego bo tak mi się pospinały wszystkie mięśnie z lewej strony na plecach + bóle w krzyżu, że już spać nie mogłam i zostałam lekko pomasowana i oklejona pod brzuchem i pas ciągnie się na plecy i na krzyż jakby. Mam nosić 5-7dni. Ciekawa jestem efektów póki co żadnego bólu w lędźwiach co jest dla mnie mega nowością.
(Pessar nadal mam jeszcze 3 tygodnie 😩 obecnie 35tc. 🙂)
Ja uwielbiam taśmy u fizjo ratowały moje plecy nie raz przed ciąża....teraz obawiam się że za bardzo będzie stymulować brzuch a bardzo mi twardnieje ostatnio :(

Jestem po wizycie..u mnie pessar dobrze trzyma, dalej lezenie, i moze tak byc ze urodze wczesniej...4 sierpnia mam USG by spr.czy komora sie powiększyła (mam nadzieje ze nie) a 19 sierpnia mam wizyte u swojej i mam nadzieje ze dotrzymam, wytrzymam do tego czasu...a najlepiej by bylo chociaz do 30 sierpnia..a no i na 95% cc bo maly glowka u gory🤷‍♀️ a i mam pyt.u Was tez dzieci "napinaja brzuch" czesciej o konkretnej porze dnia? Bo moj to najczęściej wieczorem kilka razy.
To mamy wspólny cel ... Ja mam wizytę jutro, ale później lekarz ma urlop i kolejną wizytę u niego mam 17.08 i mam nadzieję, że dotrwam :D

Mnie ostatnio fizjo obkleila tejpami na brzuchu i plecach i te z brzucha musiałam wieczorem od razu odkleić bo za bardzo ciągnęło mnie podbrzusze. Zostawiłam te na plecach na tydzień i z nimi było ok

Dziewczyny powiedzcie mi ile leżałyście na oddziale jak podawali wam sterydy na płuca? Muszę się jakoś psychicznie nastawić, wiem, ze to kwestia indywidualna, ale jestem dobrej myśli 😉 lekarka powiedziała, ze raczej do końca nie będą mnie trzymać co jest lekkim pocieszeniem 😂 obecnie 30+2
Ja byłam niecałe 3 doby, ale miałam też podawany magnez w 3dawkach :) sterydy to najczęściej dwie dawki :)

To mamy wspólny cel ... Ja mam wizytę jutro, ale później lekarz ma urlop i kolejną wizytę u niego mam 17.08 i mam nadzieję, że dotrwam :D
Dołączam się do Was dziewczyny 🙈 u mnie wizyta dopiero 12.08. Obecnie 32tc. Szyjka póki co trzyma, leżę i się nie ruszam 😁 wytrzymamy! Nie ma innej opcji

reklama
Do góry