reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Inhalacje solą fizjologiczną (warto zakupić nebulizator), olejek eukaliptusowy - kilka kropelek na chusteczkę i wdychac lub majeranek, rumianek zalać goraca wodą i to wdychac ;)
Zwariować można. Od piątku mam zatkany nos. Dziś mam wizytę u lekarza ale pewnie nic konkretnego mi nie da teraz w ciąży. O tej maści majerankowej słyszałam, już męża wysłałam do apteki żeby mi kupić. Żadnych konkretnych leków nie brałaś? Tylko tak naturalnie się leczyłaś?

Chyba pre nalen ma te krople dla kobiet w ciąży. Ja tą wodę morską brałam ale tak mega pukałam ten nos i zatoki. Najpierw trza przechylić głowę na lewo i psiknac w prawa dziurkę a później odwrotnie. Ale wiesz tak zdrowo psiknac.

Zwariować można. Od piątku mam zatkany nos. Dziś mam wizytę u lekarza ale pewnie nic konkretnego mi nie da teraz w ciąży. O tej maści majerankowej słyszałam, już męża wysłałam do apteki żeby mi kupić. Żadnych konkretnych leków nie brałaś? Tylko tak naturalnie się leczyłaś?
Ale to masz zatkany nos od kataru czy po prostu zatkany? Bo to drugie w ciąży zdarza się często, ja z tym żyję gdzieś od 20tc i no generalnie... poddałam się i przyzwyczaiłam

Chyba pre nalen ma te krople dla kobiet w ciąży. Ja tą wodę morską brałam ale tak mega pukałam ten nos i zatoki. Najpierw trza przechylić głowę na lewo i psiknac w prawa dziurkę a później odwrotnie. Ale wiesz tak zdrowo psiknac.
Spróbuje jeszcze. Najgorsze to jest mieć katar i zatkany nos podczas przeziębienia.

Ale to masz zatkany nos od kataru czy po prostu zatkany? Bo to drugie w ciąży zdarza się często, ja z tym żyję gdzieś od 20tc i no generalnie... poddałam się i przyzwyczaiłam
Właśnie moim zdaniem mam tak po prostu zatkany. Nie mam co wydmuchnąć. Wcześniej od jakiś 2 mies. miałam zatkany nos ale nie aż tak. A teraz od piątku to się nasiliło. I w nocy jest masakrycznie bo spać nie mogę. Muszę oddychać przez buzię co mnie denerwuje :(

Właśnie moim zdaniem mam tak po prostu zatkany. Nie mam co wydmuchnąć. Wcześniej od jakiś 2 mies. miałam zatkany nos ale nie aż tak. A teraz od piątku to się nasiliło. I w nocy jest masakrycznie bo spać nie mogę. Muszę oddychać przez buzię co mnie denerwuje :(
No jest to uciążliwe ... ale teraz już prawie nie zwracam na to uwagi 🙈 to tzw katar ciężarnych

No jest to uciążliwe ... ale teraz już prawie nie zwracam na to uwagi 🙈 to tzw katar ciężarnych
Masakra jakaś. Ciąża to nie choroba a jednak ciągle mnie zaskakuje czymś nowym i to nie fajnym. O połowie rzeczy np. takim kataru w ogóle się nie mówi, przynajmniej ja nic o nim wcześniej nie słyszałam.

reklama
Do góry