reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny, mam pytanie jaki magnez polecacie na twardnienie brzucha? Aspargin, Magnezin Comfort czy może Magne B6? Będę wdzięczna za Wasze opinie.
Ja mam magne B6 forte :)

U mnie dziś zaczęły się straszaki, skurcze z kręgosłupa, przeszly po 1.5h ale i no spie i magnezie więc chyba zaczynają mi się skurczowe przygody eh

Ja mam magne B6 forte :)

U mnie dziś zaczęły się straszaki, skurcze z kręgosłupa, przeszly po 1.5h ale i no spie i magnezie więc chyba zaczynają mi się skurczowe przygody eh
Od początku brałam Magnezin Comfort jak zalecił lekarz, na wizycie jakieś półtora tygodnia temu zgłosiłam mu, że brzuch mi się mocno napina. Wtedy zalecił Aspargin, brałam go ponad tydzień i niestety odniosłam wrażenie, że nie czuje się po nim za dobrze i do tego brzuch nadal robił się twardy, co zgłosiłam na piątkowej wizycie. Lekarz polecił żebym wróciła do Magnezinu Comfort ale wczoraj w nocy łapał mnie skórcz w nodze, dziś w ciągu dnia brzuch też jakby mocniej twardniał i zastanawiam się czy nie powinnam magnez zmienić. Większość dnia leżę, odpoczywam, nie przemęczaj się. Zobaczę jak minie mi dzisiejsza noc. Dlatego orientacyjnie pytałam jaki magnez Wy przyjmujecie i tak oczywiście zamierzam to skonsultować z lekarzem.

Od początku brałam Magnezin Comfort jak zalecił lekarz, na wizycie jakieś półtora tygodnia temu zgłosiłam mu, że brzuch mi się mocno napina. Wtedy zalecił Aspargin, brałam go ponad tydzień i niestety odniosłam wrażenie, że nie czuje się po nim za dobrze i do tego brzuch nadal robił się twardy, co zgłosiłam na piątkowej wizycie. Lekarz polecił żebym wróciła do Magnezinu Comfort ale wczoraj w nocy łapał mnie skórcz w nodze, dziś w ciągu dnia brzuch też jakby mocniej twardniał i zastanawiam się czy nie powinnam magnez zmienić. Większość dnia leżę, odpoczywam, nie przemęczaj się. Zobaczę jak minie mi dzisiejsza noc. Dlatego orientacyjnie pytałam jaki magnez Wy przyjmujecie i tak oczywiście zamierzam to skonsultować z lekarzem.
Ja brałam aspargin 3x2tabletki.. Ale niby są lepsze magnezy np magne b6 ;) polecam też pić sok z pomidorów i jeść banany, zawierają dużo potasu, który również jest potrzebny do niwelowania skurczy

reklama
Do góry