reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Znaczy się chodzę raczej reguralnie do toalety ale mam problem bo stolec jest mocno twardy i od tego zrobiły mi się hemoroidy 😔 wcześniej jak brałam Magnezin Comfort to nie miałam takiego problemu, wszystko szło szybko i odrazu ulgę poczułam. Teraz mam tak, że czuje jakbym nie wypróżniała się do końca. Chce porozmawiać z moim lekarzem w piątek na wizycie o zmianie Asparginu na inny magnez bo ten mam wrażenie jakby w ogóle na mnie nie działał, biorę 3x2 a brzuch prawie ciągle twardy, ledwo wstanę, nawet jak siedzę. Brzuch ciężki, ciągnie mnie po bokach w kierunku pachwin, nie wiem czy to dlatego, że dzidziuś jest nisko ułożony.
U mnie takie ciągnięcie wynikało od żołądka i z espumisanem i lekką zmianą diety jest całkiem wporządku. Ja biorę magne b6, ale tez mam takie uczucie niepełnego i trudnego wypróżniania mimo że codziennie. Czasem pomagam sobie czopkiem, a mój lekarz ogólnie uważa, że to jest efekt ciąży.

reklama
Ja nie wiem od czego mam taki twardy brzuch, zaczęło mi się to tak od zeszłej środy jak byłam ze stolcem w toalecie, od tego czasu lekarz zalecił mi Aspargin i mam wrażenie, że nic mi nie pomaga. Czuje się ciągle ciężko, brzuch mnie ciągnie jak tylko wstanę. Do tego wszystkiego w nocy jak się przebudzę do toalety to jestem strasznie spocona, aż poduszka mokra jakby ktoś ją wodą oblał, a sypialni nie ogrzewamy bo lepiej się śpi.
Być może ze nie posłużył Ci Aspargin i musisz zmienić na inny, Widzisz ja mialam tak samo z tym zelazem, niby chodzilam do wc ale tez tak nie do końca się z tym czułam, do tego twardnienie i bole brzucha, lekarz wczoraj powiedział że to było od jelit, nie wpłynęło na szczęście na szyjke..., ale stresu mialam... Wiec być może ze ma jakiś składnik może potas? Który Ci aktualnie nie przypasował...

A miewacie takie kucie jakby na pęcherzu/szyjce/ ale bardziej jakby kolo cewki? Ja dzis niestety mam i nie mogę przez to chodzić 🤦‍♀️

U mnie takie ciągnięcie wynikało od żołądka i z espumisanem i lekką zmianą diety jest całkiem wporządku. Ja biorę magne b6, ale tez mam takie uczucie niepełnego i trudnego wypróżniania mimo że codziennie. Czasem pomagam sobie czopkiem, a mój lekarz ogólnie uważa, że to jest efekt ciąży.
No ja też biorę Espumisan i do tego piję herbatę z kopru włoskiego na wzdęcia bo też wydaje mi się, że mnie męczą. Chciałabym też spróbować przestawić się na magne b6 bo dużo dziewczyn go poleca ale muszę skonsultować to z lekarzem. Ogólnie dziś czuje ucisk w podbrzuszu, chyba dlatego, że maluch obrócił się główką w dół i pewnie uciska. Niestety wczoraj musiałam pojechać na nieplanowaną wizytę bo bolało mnie w nocy podbrzusze, badał mnie inny lekarz i wypatrzył jakieś zakażenie pochwy, więc od wczoraj jeszcze na noc przyjmuje globulki dopochwowe😕

Być może ze nie posłużył Ci Aspargin i musisz zmienić na inny, Widzisz ja mialam tak samo z tym zelazem, niby chodzilam do wc ale tez tak nie do końca się z tym czułam, do tego twardnienie i bole brzucha, lekarz wczoraj powiedział że to było od jelit, nie wpłynęło na szczęście na szyjke..., ale stresu mialam... Wiec być może ze ma jakiś składnik może potas? Który Ci aktualnie nie przypasował...

A miewacie takie kucie jakby na pęcherzu/szyjce/ ale bardziej jakby kolo cewki? Ja dzis niestety mam i nie mogę przez to chodzić 🤦‍♀️
Właśnie do tej pory nie przyjmowałam potasu i było lepiej niż obecnie. Zmiany zauważyłam od momentu przyjmowania Asparginu, lekarz przepisał go żeby jak to powiedział: "macicę na maxa zrelaksować", a tu efekt w drugą stronę 😕

Tak odkąd mi się młody odwrócił to co jakiś czas mam takie kłucia bardzo źle z tym chodzić

No ja też biorę Espumisan i do tego piję herbatę z kopru włoskiego na wzdęcia bo też wydaje mi się, że mnie męczą. Chciałabym też spróbować przestawić się na magne b6 bo dużo dziewczyn go poleca ale muszę skonsultować to z lekarzem. Ogólnie dziś czuje ucisk w podbrzuszu, chyba dlatego, że maluch obrócił się główką w dół i pewnie uciska. Niestety wczoraj musiałam pojechać na nieplanowaną wizytę bo bolało mnie w nocy podbrzusze, badał mnie inny lekarz i wypatrzył jakieś zakażenie pochwy, więc od wczoraj jeszcze na noc przyjmuje globulki dopochwowe😕
A jakie masz globulki?

A ja miałam wczoraj konsultacje online z gin tylko nie moim tylko jakimś innym i mi powiedziała babeczka że w ciąży nie można go przyjmować. A w grudniu przy infekcji też go bralam ale nic mi nie dał. Więc każdy gin co innego uważa jak widać
W pierwszej ciąży go brałam ale wywołał i mnie jakas alergie czy coś bo po 1 tabletce mialam mega bole podbrzusza a po 2 myslalam ze mi skręci jelita więc odstawił mi lekarz.. W drugiej w szpitalu chcieli dać ale mowilam, że tak zareagował moj organizm, chcieli dać inne ale wkoncu stwierdzili ze nie ma sensu bo uplawy to od luteiny :D

reklama
A ja miałam wczoraj konsultacje online z gin tylko nie moim tylko jakimś innym i mi powiedziała babeczka że w ciąży nie można go przyjmować. A w grudniu przy infekcji też go bralam ale nic mi nie dał. Więc każdy gin co innego uważa jak widać
Ej ja też miałam niedawno macmiror i też mi nie pomógł...

Do góry