reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tez nie wiem co robić bo mój lekarz dopiero we wtorek przyjmuje wiec zostaje mi IP , jak jutro będzie mnie bolec to pojadę najwyżej już nie wiem czy to panika?? Ale widzę ze nie jestem sama z tymi bólami
Ja właśnie jestem zapisana do niego na wtorek a jutro przyjmuje ale niewiem czy będzie miejsce w ostatniej chwili... Póki mi no. Spa w miarę pomaga to też nie chce za bardzo jechać na ip i to niewiadomo jak to rozgryźc...
Nieraz mam wrażenie że tak mocno boli ale. Ze brzuch miękki a innego dnia boli ale jest też twardy i niewiem też co myśleć :(
Czy to może już od tego leżenia nam jelita szwankuja już niewiem, jutro spróbuję zastosować kurację - lekko jesc i espumisan plus no spa zobacze co z tego wyjdzie... Bo być może ze u mnie jablko pogłębiło boleści bo nieraz mam bole brzucha po jabłkach

Ostatnia edycja:
reklama
Ja właśnie jestem zapisana do niego na wtorek a jutro przyjmuje ale niewiem czy będzie miejsce w ostatniej chwili... Póki mi no. Spa w miarę pomaga to też nie chce za bardzo jechać na ip i to niewiadomo jak to rozgryźc...
Nieraz mam wrażenie że tak mocno boli ale. Ze brzuch miękki a innego dnia boli ale jest też twardy i niewiem też co myśleć :(
Tez mam twardy brzuch przy tym , podejrzewam ze to jelita ale nie jestem pewna tak bardzo chciałabym dotrwać do środy 🥲

Tez mam twardy brzuch przy tym , podejrzewam ze to jelita ale nie jestem pewna tak bardzo chciałabym dotrwać do środy 🥲
Właśnie dopisałam w poprzednim poście o jelitach ze pewnie potęgują te bole.... Jutro jakas kuracja i zobaczymy czy dalej będą bole
I ja do wtorku bo nie dość ze zacznę wtedy 34tydzien to jeszcze wizyta :(
Ja biore w dodatku żelazo 3x1 i to mi powoduje zaparcia i też może jakieś są z tym związki...

Czy to może już od tego leżenia nam jelita szwankuja już niewiem, jutro spróbuję zastosować kurację - lekko jesc i espumisan plus no spa zobacze co z tego wyjdzie... Bo być może ze u mnie jablko pogłębiło boleści bo nieraz mam bole brzucha po jabłkach
Espumisan najlepiej podczas jedzenia.

Dziewczyny łącze się z Wami w bólu, mój brzuch nadal boli, wezmę za chwilę no-spę i zobaczę czy pomoże. Czuje, że winowajcą jest mój żołądek ale cała jestem obolała, nawet leżenie za bardzo nie pomaga😔

Rozumiem że rodziłaś SN? A jak z pomocą laktacyjną? Ktoś coś doradzał czy pomagał?

Tak, rodziłam SN. Jeśli chodzi o pomoc laktacyjną to z porady doradcy nie korzystałam. Jak miałam problemy z przystawianiem to mi położna pomagała na bieżąco i jakoś szło, chociaż z perspektywy czasu skorzystałabym z porady specjalisty aby mi dokładnie objaśnił co i jak. Też trochę pani położna mi podpadła tekstem abym tak ciągle dziecka nie trzymała na rękach, bo po powrocie do domu nie będę mogła nic z nim zrobić. Typowy tekst w stylu „bo się przyzwyczai”... a ja po prostu zestresowana tym karmieniem chciałam go jak najczęściej przystawiać i ona mnie ciągle w takich okolicznościach zastawała. W każdym razie też nie dałam sobie wmówić takich mądrości i nosiłam młodego tak często jak tego oboje potrzebowaliśmy i na dobre nam to wyszło:) No ale to przykład jednej położnej, która ogółem była spoko :)

Hmm mi już niby przeszło, w szpitalu mialam ok wyniki moczu tylko to kucie 2 dni ale na urosepcie i dużej ilości wody i ok
A crp lekko ponad 5 to mowil zeby się nie przejmować bo nawet 8 moje wyrzynające się mogą podnieść :) mam nadzieję że mi zadna infekcja się nie przyplacze z tym pęcherzem
To u mnie CRP było tak 13-14 także trochę za duże. Utrzymywało się jakoś od 33 tygodniach na tym poziomie plus odrazu to widać było w morfologii i badaniu moczu.

Powiem wam że ja mam takiego doła że masakra. Ciągle mi się chce płakać. Boję się o maluszka a mam dopiero 30+3. Czekam do 34tc ale to jeszcze miesiąc. Nie wiem jak to wytrzymam psychicznie. Mąż mnie pociesza ale czasem mi się wydaje że on nie rozumie powagi sytuacji. I wnerwia mnie tym.
Faceci tego tak nie ogarną, czasem mimo szczerych chęci. Dla nas to jest ogromną odpowiedzialność bo wiemy że to od nas bardzo dużo zależy ☺ nie łam się zobaczysz że będzie dobrze a czas szybko minie. Wiem że mi jest łatwo teraz to mówić ale byłam w tej samej sytuacji i chyba nigdy w życiu tak nie odliczałam każdego dnia 😃
Minęło bo wszytsko kiedyś minie 😃
Także uszy do góry bo to już prawie 31 tydzień jest pięknie 😍

Wogole nie wiem o co z tym chodzi u mnie... Codziennie około 2h bóli brzucha, skurczów a potem przechodzi... I jest ok
Miala któraś z Was takie coś?
Ja tak miałam i to przez te 2h skurcze co 10-15 minut a później np. A dwie godziny spokoju i skurcze co pół godziny. Generalnie w tych Tycho dniach ostatnich dużo więcej tego wszystkiego było ☺

reklama
Dziewczyny łącze się z Wami w bólu, mój brzuch nadal boli, wezmę za chwilę no-spę i zobaczę czy pomoże. Czuje, że winowajcą jest mój żołądek ale cała jestem obolała, nawet leżenie za bardzo nie pomaga😔
I jak noc? U mnie kolo 23.30 pobudka na no spe ale już inny bol taki ze rozciągał brzuch, ale czuje się obolala wsrodku
Ja tak miałam i to przez te 2h skurcze co 10-15 minut a później np. A dwie godziny spokoju i skurcze co pół godziny. Generalnie w tych Tycho dniach ostatnich dużo więcej tego wszystkiego było ☺
To może to normalne i niektórzy poprostu tak mają w tych tygodniach🤔 to moja druga ciąża ale w pierwszej tak nie miałam
Druga sprawa że w pierwszej mialam około 10kg więcej niż teraz więc może też tłuszczyku było więcej i jakoś nie bolało tak
No i przy każdej następnej ciąży podobno bardziej boli...
Crp spore faktycznie...

Do góry