reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Szczerze mówiąc, to nie wiem czy żurawit czy urosept lepszy, jakoś u mnie chyba popularniejszy jest urosept bo i lekarz go polecał i technik w aptece, a przypuszczam że działanie obu bardzo podobne, bo to w końcu preparaty ziołowe. Ja parę lat temu często chorowałam na pęcherz, brałam nawet takie szczepienie w tabletkach i po tym miałam spokój, ale no jak widać ciąża rządzi się sqoimi prawami

Ok, dziękuję za podpowiedź, myślę, tak jak Ty, że to chyba nie ma większego znaczenia. A w jakiej dawce go przyjmujesz?

reklama
@LaviniaDahlen , @Mama2018mama dziewczyny a macie jakiś sprawdzony sposób na zaparcia i regularne wypróżnienia? Bo z tym chyba też pojawił się u mnie teraz problem 😕
U mnie niestety tez nie ciekawie polecają różne rzeczy, ale mi działa kefir, dużo wody i coś tłustego np frytki przy kryzysie mi pomagają 🤷‍♀️pielęgniarka powiedziała mi że mogę w takim razie pić łyżeczkę oleju ale Fuu ciekawe jak, no i jablko tez mi pomaga nieraz :)

U mnie niestety tez nie ciekawie polecają różne rzeczy, ale mi działa kefir, dużo wody i coś tłustego np frytki przy kryzysie mi pomagają 🤷‍♀️pielęgniarka powiedziała mi że mogę w takim razie pić łyżeczkę oleju ale Fuu ciekawe jak, no i jablko tez mi pomaga nieraz :)
Dzięki u mnie kefiry niestety odpadają bo jestem uczulona na kazeinę (wszystkie produkty z zawartością mleka)🙁 Jabłka też jem😉

Planuję na Żelaznej i mam nadzieję, że się uda dostać 😄 Syna rodziłam na Starynkiewicza i pewnie to byłby mój plan B, ponieważ też byłam zadowolona. Ewentualnie jako trzecia opcja mam Madalińskiego.
A Ty?
Ja na Starynkiewicza stawiam bo on jest 3 stopnia ref. A stawiam że będę miała wczesniaka więc wolę lepszy szpital. A powiesz mi coś więcej o tym szpitalu? Opieka, warunki? Dawno temu rodziłaś? Dawniej też o Praskim myślałam ale to jakby mi się udało min. do 35tc donosić bo ma 1 stopień ref.

Wlasnie ciągle się zastanawiam. U mnie raczej będzie cesarka bo mam juz jedno CC za sobą i odstęp między porodami to będzie tylko 16 miesięcy (jeśli donoszę do terminu) i moja blizna nie jest w najlepszej formie. Pierwszy poród miałam na Żelaznej i teraz też ją biorę pod uwagę. Ale tam są kwalifikacje do 28 tygodnia a ja w poniedziałek zaczynam 27 i powinnam się spieszyć. Podobno Żwirki jest super ale oni nie mają kwalifikacji do CC i nie wiem jak tam ugryźć temat. A ciążę prowadzę u bardzo fajnej doktor z Solca, ale oni nie mają III stopnia referencyjnosci wiec nie biorę tego szpitala pod uwagę. U mnie w ogóle jest sytuacja skomplikowana bo w 21 tc miałam założony szew ratunkowy (szyjka miala ok 0,5cm) i tak naprawdę to mogę urodzić w każdej chwili jeśli szew puści. Gdyby coś się działo to pewnie będę jechać do najbliższego szpitala Bielańskiego, ale nie wiem czy tam chciałabym rodzić. A Ty juz masz wybrany szpital? Na kiedy masz termin?
Ja mam 2 typy. Na 1 miejscu Starynkiewicza a na drugim Praski (ale to dopiero jak uda mi się donisic do 35tc). Mam termin na maj

reklama
Ja na Starynkiewicza stawiam bo on jest 3 stopnia ref. A stawiam że będę miała wczesniaka więc wolę lepszy szpital. A powiesz mi coś więcej o tym szpitalu? Opieka, warunki? Dawno temu rodziłaś? Dawniej też o Praskim myślałam ale to jakby mi się udało min. do 35tc donosić bo ma 1 stopień ref.

Rodziłam 3 lata temu więc od tamtej pory sporo się tam zmieniło, szczególnie jeśli chodzi o sale porodowe. Mi także zależało na jak najlepszej opiece dla mnie i dziecka a wiedziałam, że tam taką otrzymam. Liczyłam się z tym, że jest to stary szpital i standard wyposażenia nie zachwyca, ale wiadomo, że to nie hotel 5* by było pięknie tylko najważniejsza jest opieka. Jeszcze wtedy rodziłam na mini sali porodowej, do dyspozycji miałam właściwie tylko łóżko i prysznic, ale w pełni oddałam się w ręce lekarzy i położnych. Poród ogółem wspominam bardzo dobrze :) Na sali poporodowej byłam z jeszcze jedną dziewczyną. Jedzenie było w miarę ok, ale nie mam porównania. Najgorzej chyba wspominam łazienki, prysznice pozostawiały wiele do życzenia ale i na to przemykałam oko.
Ogółem pobyt tam wspominam bardzo dobrze :)

Do góry