reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ooo, aby przekroczyć 30 tydzień i do przodu :* juz niedługo :)
A mialas sterydy na płucka lub zaproponowane? Bo wybacz ale nie pamiętam?
Nie, nie miałam. Lekarz mnie uspokaja, że nie jest źle z tą szyjką. Mówi że taką granicą jest 15 mm. Ja oczywiście się stresuje. Teraz biorę luteinę i magnez. W sumie lekarz mi powiedzial że ten magnez nic nie daje a ja biorę go po konsultacji z innym lekarzem i nie będę go odstawiać.

Nie, nie miałam. Lekarz mnie uspokaja, że nie jest źle z tą szyjką. Mówi że taką granicą jest 15 mm. Ja oczywiście się stresuje. Teraz biorę luteinę i magnez. W sumie lekarz mi powiedzial że ten magnez nic nie daje a ja biorę go po konsultacji z innym lekarzem i nie będę go odstawiać.
No to ja niewiem co to za lekarz ale magnez jest bardzo ważny... Bierz bierz, to i dla Ciebie będzie dobre :) np po mnie wiem, że jak nie brałam magnezu w 24tyg mialam skurcze a potem magnez w domu w szpitalu i lepiej naprawdę :)
Nie zaszkodzi moim zdaniem :)
Np. W Niemczech koleżanka mowila ze ciężarne mają zalecenie brać 600-800mg magnezu dziennie na koniec ciąży :) ja np. Biorę 3xforte

Lekarz mówi, że nie jest źle z szyjką, bo rzeczywiście jest ok. Na wizycie w 28 tygodniu mój ginek był zdania, że 18mm to już jest do przemyślenia, ale u mnie na całe szczęście była dłuższa szyjka. Nie stresuj się na zapas. Luteina i odpoczynek potrafią zdziałać cuda.
Magnez też biorę, ale forte 3x1. Nie zauważyłam jednak, aby twardnienia były jakoś specjalnie lżejsze, ale profilaktycznie zawsze warto brać w ciąży.

Lekarz mówi, że nie jest źle z szyjką, bo rzeczywiście jest ok. Na wizycie w 28 tygodniu mój ginek był zdania, że 18mm to już jest do przemyślenia, ale u mnie na całe szczęście była dłuższa szyjka. Nie stresuj się na zapas. Luteina i odpoczynek potrafią zdziałać cuda.
Wow, to ja trochę moze odetchnę jak tak bo myslalam ze takie minimum to 20 w 30tyg :)
U mnie niewiem ile ma ale w 28 tyg miala 3cm lub 2,9 nie do końca jest pewne hehe później w szpitalu i na wizycie powiedzieli tylko ze bez zmian lub ze wysoko :)

Ale macie miękkie czy twarde szyjki? :)

Wow, to ja trochę moze odetchnę jak tak bo myslalam ze takie minimum to 20 w 30tyg :)
U mnie niewiem ile ma ale w 28 tyg miala 3cm lub 2,9 nie do końca jest pewne hehe później w szpitalu i na wizycie powiedzieli tylko ze bez zmian lub ze wysoko :)

Znaczy się do przemyślenia... No interwencja jakaś z pewnością musiałaby być.
W 31 tygodniu moja szyjka miała 2,5 cm i była twarda. Liczę, że nic się nie zmieniło.
Tylko te twardnienia mnie wykańczają momentami... No jeszcze trochę... 🙏🙏🙏

Znaczy się do przemyślenia... No interwencja jakaś z pewnością musiałaby być.
W 31 tygodniu moja szyjka miała 2,5 cm i była twarda. Liczę, że nic się nie zmieniło.
Tylko te twardnienia mnie wykańczają momentami... No jeszcze trochę... 🙏🙏🙏
Ah u mnie pewnie też gdzieś tyle ma ale miekka jest już od ohoho 26 tyg chyba :)

Ależ się tu dzieje ostatnio🙂
@Bilala88 dobrze zrobiłaś że podniosłaś alarm i już jesteś po wizycie, chociaż czasem może głupio, nam brzuchatym, tak panikować ale lepiej być spokojniejszą - dbaj o siebie i donoś nam tu o tym co u Ciebie🙂 moc dobrej energii, wszystko będzie dobrze😍
@Mucha19930 - biedna jesteś jak diabli... I jeszcze mocz Ci zatrzymało🙁 każdy dzień będzie lepszy od poprzedniego, dobre myśli Ci posyłam. Szacun, że pomimo tego jak się czujesz (temperatura, zatrzymanie moczu, ból tych ran) cały czas bije z Twoich wpisów optymizm związany z radością, że Klara zdrowiutka♥️
@madziq23 - nie mam za dużego doświadczenia z wydzielinami, może to jeszcze jakaś pozostałośc po leczeniu.... Ja miałam takie żółtawe glutki jak miałam paciorkowca w szyjce, teraz też mam od kilku dni ale to może być znowu u mnie ten paciorkowiec gbsowy.
@Marzec140320 - aż by się chciało powiedzieć ale heca ze tych skurczy nie czułaś. Powodzenia! Trzymam kciuki za szybki poród✊

No to ja niewiem co to za lekarz ale magnez jest bardzo ważny... Bierz bierz, to i dla Ciebie będzie dobre :) np po mnie wiem, że jak nie brałam magnezu w 24tyg mialam skurcze a potem magnez w domu w szpitalu i lepiej naprawdę :)
Nie zaszkodzi moim zdaniem :)
Np. W Niemczech koleżanka mowila ze ciężarne mają zalecenie brać 600-800mg magnezu dziennie na koniec ciąży :) ja np. Biorę 3xforte
Ja biorę po 2 tabletki na dzień

reklama

Ja mam twardą szyjkę

Do góry