reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ooo, aby przekroczyć 30 tydzień i do przodu :* juz niedługo :)
A mialas sterydy na płucka lub zaproponowane? Bo wybacz ale nie pamiętam?
Nie, nie miałam. Lekarz mnie uspokaja, że nie jest źle z tą szyjką. Mówi że taką granicą jest 15 mm. Ja oczywiście się stresuje. Teraz biorę luteinę i magnez. W sumie lekarz mi powiedzial że ten magnez nic nie daje a ja biorę go po konsultacji z innym lekarzem i nie będę go odstawiać.

Nie, nie miałam. Lekarz mnie uspokaja, że nie jest źle z tą szyjką. Mówi że taką granicą jest 15 mm. Ja oczywiście się stresuje. Teraz biorę luteinę i magnez. W sumie lekarz mi powiedzial że ten magnez nic nie daje a ja biorę go po konsultacji z innym lekarzem i nie będę go odstawiać.
No to ja niewiem co to za lekarz ale magnez jest bardzo ważny... Bierz bierz, to i dla Ciebie będzie dobre :) np po mnie wiem, że jak nie brałam magnezu w 24tyg mialam skurcze a potem magnez w domu w szpitalu i lepiej naprawdę :)
Nie zaszkodzi moim zdaniem :)
Np. W Niemczech koleżanka mowila ze ciężarne mają zalecenie brać 600-800mg magnezu dziennie na koniec ciąży :) ja np. Biorę 3xforte

Lekarz mówi, że nie jest źle z szyjką, bo rzeczywiście jest ok. Na wizycie w 28 tygodniu mój ginek był zdania, że 18mm to już jest do przemyślenia, ale u mnie na całe szczęście była dłuższa szyjka. Nie stresuj się na zapas. Luteina i odpoczynek potrafią zdziałać cuda.
Magnez też biorę, ale forte 3x1. Nie zauważyłam jednak, aby twardnienia były jakoś specjalnie lżejsze, ale profilaktycznie zawsze warto brać w ciąży.

Lekarz mówi, że nie jest źle z szyjką, bo rzeczywiście jest ok. Na wizycie w 28 tygodniu mój ginek był zdania, że 18mm to już jest do przemyślenia, ale u mnie na całe szczęście była dłuższa szyjka. Nie stresuj się na zapas. Luteina i odpoczynek potrafią zdziałać cuda.
Wow, to ja trochę moze odetchnę jak tak bo myslalam ze takie minimum to 20 w 30tyg :)
U mnie niewiem ile ma ale w 28 tyg miala 3cm lub 2,9 nie do końca jest pewne hehe później w szpitalu i na wizycie powiedzieli tylko ze bez zmian lub ze wysoko :)

Ale macie miękkie czy twarde szyjki? :)

Wow, to ja trochę moze odetchnę jak tak bo myslalam ze takie minimum to 20 w 30tyg :)
U mnie niewiem ile ma ale w 28 tyg miala 3cm lub 2,9 nie do końca jest pewne hehe później w szpitalu i na wizycie powiedzieli tylko ze bez zmian lub ze wysoko :)

Znaczy się do przemyślenia... No interwencja jakaś z pewnością musiałaby być.
W 31 tygodniu moja szyjka miała 2,5 cm i była twarda. Liczę, że nic się nie zmieniło.
Tylko te twardnienia mnie wykańczają momentami... No jeszcze trochę... 🙏🙏🙏

Znaczy się do przemyślenia... No interwencja jakaś z pewnością musiałaby być.
W 31 tygodniu moja szyjka miała 2,5 cm i była twarda. Liczę, że nic się nie zmieniło.
Tylko te twardnienia mnie wykańczają momentami... No jeszcze trochę... 🙏🙏🙏
Ah u mnie pewnie też gdzieś tyle ma ale miekka jest już od ohoho 26 tyg chyba :)

Ależ się tu dzieje ostatnio🙂
@Bilala88 dobrze zrobiłaś że podniosłaś alarm i już jesteś po wizycie, chociaż czasem może głupio, nam brzuchatym, tak panikować ale lepiej być spokojniejszą - dbaj o siebie i donoś nam tu o tym co u Ciebie🙂 moc dobrej energii, wszystko będzie dobrze😍
@Mucha19930 - biedna jesteś jak diabli... I jeszcze mocz Ci zatrzymało🙁 każdy dzień będzie lepszy od poprzedniego, dobre myśli Ci posyłam. Szacun, że pomimo tego jak się czujesz (temperatura, zatrzymanie moczu, ból tych ran) cały czas bije z Twoich wpisów optymizm związany z radością, że Klara zdrowiutka♥️
@madziq23 - nie mam za dużego doświadczenia z wydzielinami, może to jeszcze jakaś pozostałośc po leczeniu.... Ja miałam takie żółtawe glutki jak miałam paciorkowca w szyjce, teraz też mam od kilku dni ale to może być znowu u mnie ten paciorkowiec gbsowy.
@Marzec140320 - aż by się chciało powiedzieć ale heca ze tych skurczy nie czułaś. Powodzenia! Trzymam kciuki za szybki poród✊

No to ja niewiem co to za lekarz ale magnez jest bardzo ważny... Bierz bierz, to i dla Ciebie będzie dobre :) np po mnie wiem, że jak nie brałam magnezu w 24tyg mialam skurcze a potem magnez w domu w szpitalu i lepiej naprawdę :)
Nie zaszkodzi moim zdaniem :)
Np. W Niemczech koleżanka mowila ze ciężarne mają zalecenie brać 600-800mg magnezu dziennie na koniec ciąży :) ja np. Biorę 3xforte
Ja biorę po 2 tabletki na dzień

reklama

Ja mam twardą szyjkę

Do góry