madziq23
Fanka BB :)
Mi brzuch bardzo często twardnieje w ciągu dnia, ale głównie oczywiście jak wstaję do toalety. Wtedy trzyma do samego powrotu do łóżka.Jak dla mnie skurcz narasta nawet w takich mikro sekundach tak jakby podświadomie wiesz że za chwilę będzie... i Cię łapie dosłownie skurcz. Nie wiem czy jak na miesiączkę ja pamiętam to jak takie mega szczypanie? W szyjce. Nie pamietam czy przy tym brzuch twardniał bo się wtedy nie macalam haha. O i to taki skurcz nie tyle samego brzucha to wszystkiego na dole jakby odcinek lędźwiowy z miednicą i podbrzuszem takie też pieczenie jednocześnie.
A jak twardniał mi brzuch bez skurczy to było to nieregularne, nie narastało nie piekło. Poprostu taki dyskomfort.
Tak to pamiętam ale każda kobieta ma chyba inaczej bo mnie to miesiączki w ogóle nie przypomina haha.
Ja się martwię, że przegapię jakiś konkretny skurcz albo zbagatelizuję. Chociaż nie ukrywam, ze wszystkim bym leciała do swojego ginka. Tylko, że on przyjmuje w moim rejonie dwa razy w tygodniu tylko, tak to mam do niego 70 km do szpitala. Pocieszam się tym, że w razie co mogę do niego zadzwonić. Dobrze, że za konsultacje telefoniczne nie kasuje