reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Brzmi jak moja kolka nerkowa...mój ginekolog oglądał mi Wasze nerki na USG, może poproś swojego, żeby sprawdził. To jest taki ból, że nie wiesz dokładnie gdzie jest, ale czujesz go na plecach i na brzuch i nawet w pachwinach? W domu działałam nospa i prysznicem na ten ból, w szpitalu dali mi nospe w zastrzyku i antybiotyk.
Okropny jest ten ból. Najbardziej na plecach i schodzi w dół właśnie na brzuch i pachwiny i tak całkiem nisko jakby tam gdzie jest pęcherz. Lekarza mam za dwa tygodnie. Póki co mam powtórzyć badania w poniedziałek. Ja właśnie się boje ze to kolka

reklama
Okropny jest ten ból. Najbardziej na plecach i schodzi w dół właśnie na brzuch i pachwiny i tak całkiem nisko jakby tam gdzie jest pęcherz. Lekarza mam za dwa tygodnie. Póki co mam powtórzyć badania w poniedziałek. Ja właśnie się boje ze to kolka

No właśnie coś takiego miałam :( skróciło mi to szyjkę :(

Z Zawiercia, to całkiem blisko DG :) planuje rodzic w Sosnowcu, tam też miałam założony szew :) mam tam lekarza, a podczas pobytu w szpitalu bardzo mi się spodobało :D ja mam termin na 14 marca 😍
Faktycznie całkiem blisko siebie "leżymy" 😉 o sosnowieckim szpitalu pozytywów trochę słyszałam, sporo kolegów mojego starszaka tam przyszło na swiat🙂
Ciekawe kiedy się porozpakowujemy, oby jak najdłużej w dwupaku💪

Melduję się po dzisiejszym USG III trymestru (dziś 29+2 tc) :) Dzieciątko super się rozwija, waży już 1,5 kg, pessar pięknie trzyma i szyjka w USG (przez brzuch) ma jakieś 26 mm więc bez zmian a może nawet na plus, a dodam, że w tym tygodniu miałam sporo do zrobienia i nie mogłam się tak oszczędzać jak dotychczas :) Ulga i szczęście, wreszcie mogę zacząć kompletować wyprawkę :)

Ostatnia edycja:
Melduję się po dzisiejszym USG III trymestru (dziś 29+2 tc) :) Dzieciątko super się rozwija, waży już 1,5 kg, pessar pięknie trzyma i szyjka w USG (przez brzuch) ma jakieś 26 mm więc bez zmian a może nawet na plus, a dodam, że w tym tygodniu miałam sporo do zrobienia i nie mogłam się tak oszczędzać jak dotychczas :) Ulga i szczęście, wreszcie mogę zacząć kompletować wyprawkę :)
Suuuupeeerrr, u nas 28+2 ważyła 1400 :)
Więc podobnie :)))
Z taką szyjka wytrzymasz! :)
U mnie cala wyprawka zrobiona 🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉 i nie mam co już robić 😂😂😂 fajnie że zaczynasz będziesz mieć teraz duzo radości i zajęcia :)))

Takie meldunki to ja rozumiem😍 dobrze, że pessar trzyma, dobrze że udało się go dobrać bo to Tobie wypadał nie?
Oezu.... Nie pamiętam ale to chyba Ty miałaś problem z dobraniem rozmiaru i dwa razy Ci wypadł... myli mi się już wszystko...

reklama
A ja coś mam większy problem z twardnieniem brzucha dziś. W nocy się ocknęłam i poczułam, że jest mega twardy. Kilka razy, tzn. w ciągu dnia powtórzyły mi się dziś te twardnienia na leżąco nawet. Nie wspominam oczywiście o wstawaniu, za każdym razem się napina.
Jak odróżnić prawdziwy skurcz od zwykłego napinania/twardnienia brzucha?
Do dziś się zastanawiam w sumie. Miałam kilka sytuacji, gdzie aż mnie zginało delikatnie na stojąco. Nie mogę panikować...

Do góry