reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja gdy czuje sie dobrze nie biore no spy, jak zaczyna brzuch się stawiać biore :) ale mysle ze no spa lepsza niż przedwczesny poród :)
Oczywiście ze tak. Nospa może ale nie musi spowodować nieprawidłowe napięcie, ale cóż to jest w porównaniu np do urodzenia skrajnego wcześniaka. Trzeba wybrać mniejsze zło. Ja dopiero 3 dzień na nospie a od wieczora kroplówka z nospy a i tak cieszę się ze chociaż do 26 tc udało się bez nospy. Myśle ze już ze mną zostanie do końca

reklama
Tak, mam magnez 400mg, no spa x3, zurawina x1, urosept x2, luteina x2 przez tydzień później x1:)

Oj tak marze o tym 30tyg jeszcze lekko ponad 4tyg Az ale zleci, odkad dowiedzialam sie o szyjce minelo 2tyg to i to zleci, w sumie i tak leze moja aktywność zwiększyla sie moze o 10min dziennie hehe
Tez czekam na magiczne 30 tygodni. Narazie 26+3 a problem z krótsza szyjka wyszedł w 17+5. I teraz jak patrzę na te cyfry to się zastanawiam kiedy zleciały te 9 tygodni a tez leze tylko

Oczywiście ze tak. Nospa może ale nie musi spowodować nieprawidłowe napięcie, ale cóż to jest w porównaniu np do urodzenia skrajnego wcześniaka. Trzeba wybrać mniejsze zło. Ja dopiero 3 dzień na nospie a od wieczora kroplówka z nospy a i tak cieszę się ze chociaż do 26 tc udało się bez nospy. Myśle ze już ze mną zostanie do końca
Ja tez nie brałam no spy, zdarzylo mi sie moze 2-3 razy przez cala ciążę gdy mialam bole od zaparc, ale ogólnie jestem nie lekowa::)
Teraz biore 2 tydzień i trochę ja odstawiam ale nie boje jej sie tez brać :)
Ja mam 25+4
Czy widzisz u siebie jak Leżysz mniejszy apetyt? Ja np nie moge zjesc całego obiadu, jem co 3h ale to raczej Dziubanie:) jem porcje takie jak moj 3 latek, jestem 10 kilo do przodu ale to juz nie wazne... Lezenie nie pomoże w utrzymaniu wagi w miarę mam nadzieje ze chociaż nie przybiore 20kg :)

Ja tez nie brałam no spy, zdarzylo mi sie moze 2-3 razy przez cala ciążę gdy mialam bole od zaparc, ale ogólnie jestem nie lekowa::)
Ja mam 25+4
Czy widzisz u siebie jak Leżysz mniejszy apetyt? Ja np nie moge zjesc całego obiadu, jem co 3h ale to raczej Dziubanie:) jem porcje takie jak moj 3 latek, jestem 10 kilo do przodu ale to juz nie wazne... Lezenie nie pomoże w utrzymaniu wagi w miarę mam nadzieje ze chociaż nie przybiore 20kg :)

Ja mam 25+4
Ja dopiero 2 kg na plus ale tak już mam heh. Liczę ze teraz mi przybędzie trochę. Ja znów odwrotnie. Mam wiekszy apetyt i widzę ze zaczynam tez z nudów jeść 😂 ale nie przesadzam tez. Stronie od słodkiego

Ja dopiero 2 kg na plus ale tak już mam heh. Liczę ze teraz mi przybędzie trochę. Ja znów odwrotnie. Mam wiekszy apetyt i widzę ze zaczynam tez z nudów jeść 😂 ale nie przesadzam tez. Stronie od słodkiego
Heee no to fajnie :))) ja do tej pory jadlam zdrowo, duzo sie ruszałam a i tak przybralam więc taki moj urok, w ciąży z synem przybralam 30kg i ogólnie wazylam w 6tyg tyle co teraz więc nie ma tragedii :) moze moja psychika wola aby sie nie objadać :)))

Niekoniecznie, ja od 22tygodnia brałam dużo rozkurczowych mniej więcej do 31-32 tygodnia, bo miałam dużo lub bardzo dużo skurczy. A od 31-32 jest względny spokój i może dwa- cztery małe skurcze w ciągu dnia, więc biorę tylko magnez i piję wodę i jest luzik (35+2), więc może i u Ciebie z czasem się to uspokoi😍💪😀. Cierpliwości tylko i starać się myśleć pozytywnie❤.

Ja mam 25+4
Hm, ja leżę od połowy września i jestem już 17kg do przodu🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
Do góry